Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Spinlock automatische reddingsvesten

Het Engelse merk Spinlock is al jarenlang toonaangevend op het gebied van automatische reddingsvesten. Ze hebben een duidelijke focus op innovatie, veiligheid en comfort en zetten telkens weer een fantastische collectie neer.

Lees meer
15 resultaten (1-15)
Sorteren op:

De voordelen van een automatisch reddingvest

Een reddingsvest is geen luxe, maar kan je leven redden in een noodsituatie. Een automatisch reddingsvest heeft in vergelijking met een schuimvest een aantal voordelen:

  • Hoog draagcomfort
  • Meer bewegingsvrijheid
  • Compacte afmetingen
  • Eenvoudiger aan te trekken
  • Professionele uitstraling
  • Vaak een moderner design

Deze voordelen zorgen ervoor dat men steeds vaker voor een automatisch reddingsvest kiest. Wel is het zo dat deze regelmatig gecontroleerd moet worden. Het is raadzaam om een automatisch reddingsvest elke 2 jaar te laten keuren. Meer informatie lees je in ons blogitem over reddingsvesten keuren.

Waarom een Spinlock reddingsvest een goede keuze is

De automatische reddingsvesten van Spinlock zijn van hoge kwaliteit en uiterst betrouwbaar. Het innovatieve bedrijf werkt nauw samen met professionals en heeft al diverse prijzen gewonnen.

Met een Spinlock reddingsvest hoef je niet bang te zijn voor krassen op de boot, het bevat namelijk nagenoeg geen RVS-onderdelen. Zo is het ingebouwde harnas voorzien van een ‘soft loop’ voor bevestiging van een veiligheidslijn. 

Naast dat de automatische reddingsvesten uitmuntende prestaties leveren, bieden ze ook een hoog draagcomfort. Alle modellen zijn onder meer licht van gewicht en worden dankzij het ‘New Shoulder Fit System’ uit de nek gehouden.

Of je nou een wedstrijdzeiler of motorbootvaarder bent, Spinlock heeft voor elke watersporter een geschikt reddingsvest in het assortiment.

Welk automatisch reddingsvest kopen?

Afhankelijk van onder meer het vaargebied, gewenste comfortniveau, gebruiksgemak en de uitrusting kies je voor een bepaald reddingsvest.

De collectie van automatische reddingsvesten is onderverdeeld in diverse series. Onderstaande lijnen zijn bij ons verkrijgbaar:

  • Deckvest 6D: Compact en lichtgewicht reddingsvest met een zeer hoog draagcomfort voor offshore-, cruise- en kustzeilers.
  • Deckvest Vito: Ontwikkeld voor de professionele gebruiker en zeezeiler.
  • Deckvest Lite: Compact, lichtgewicht en kleurrijk reddingsvest voor RIBS, zeil- en motorboten, kano’s, suppen en vissport.
  • Deckvest Lite Plus: Zelfde kenmerken als het Lite model met aanvullend een veiligheidsharnas.

Automatische reddingsvesten van Spinlock zijn verkrijgbaar met een drijfvermogen van 170N en 275N. Vaar je op binnenwater, dan zal in de meeste gevallen 170N voldoende zijn. Voor groot water is een 275N de beste keuze.

Bovendien zijn de automatische reddingsvesten van Spinlock uitgevoerd in verschillende kleuren.

Automatisch reddingsvest van Spinlock kopen?

Een automatisch reddingsvest van Spinlock bestel je eenvoudig in onze watersport webshop. Langskomen in de megastore in Rotterdam kan natuurlijk ook. We voorzien je graag van advies.