Reddingsvlotten keuren: wat je moet weten
Het belangrijkste om bij je aan boord te hebben is een reddingsvlot. Mocht het onverhoopt helemaal mis gaan, dan moet je er namelijk blind op kunnen vertrouwen. Dan zit je binnen 12 seconden weer op een veilige plek. Tenminste, dat is de bedoeling. Daarom is het belangrijk dat het vlot op tijd gekeurd wordt.
Laten keuren of zelf doen?
Een reddingsvlot is een vrij ingewikkeld systeem met veel onderdelen. Daarbij moet goed worden gelet op aspecten die beschadigd kunnen zijn en er moet objectief worden beoordeeld of dit gerepareerd kan worden. Het vlot wordt uit elkaar gehaald en weer opnieuw in elkaar gezet, zonder dat dit gevaren tot gevolg heeft. Een werkje dat niet iedereen zomaar kan uitvoeren. Laat het daarom altijd keuren door een erkend keuringsstation, waar gekwalificeerde mensen werken.
Een gecertificeerd reddingsvlot
Nadat het vlot is gekeurd, krijgt het een certificaat. Daarop staan alle gegevens en kun je ook laten zien dat het echt is goedgekeurd. Een reddingsvlot dient elke drie à vier jaar gekeurd te worden. Het beste moment hiervoor is in ieder geval voordat het nieuwe vaarseizoen van start gaat, want de keuring kan enkele dagen tot zelfs enkele weken duren. Wees er dus op tijd bij!
Reddingsvlotten bij KOK watersport
Houdt jouw reddingsvlot het niet lang meer vol en is het toe aan vervanging? Dan vind je in ons assortiment een uitgebreid aanbod aan vlotten van onder meer Hero en Plastimo. Ze zijn helaas niet te bestellen in onze webshop, maar ze zijn wel verkrijgbaar in onze watersportwinkel in Rotterdam. Onze medewerkers adviseren je graag!