Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

baltic reddingsvest zwemvest zeilen

Baltic reddingsvesten: veilig het water op

In de watersport moet veiligheid voorop staan. Baltic biedt betrouwbare producten om de veiligheid van watersporters te garanderen. Van drijfhulpmiddelen tot volledig automatisch opblaasbare vesten. Het merk staat vooral bekend om de kwalitatieve en comfortabele kenmerken van de zwemvesten en de compromisloze producten.

De groei van Baltic

Baltic is van oorsprong een Zweeds bedrijf en startte in 1977 om recreatieve watersporters van een veilige uitrusting te voorzien. Wat begon als een klein bedrijf, groeide al snel uit tot een internationaal merk. De naam Baltic is afgeleid van de Baltische Zee, waar de omstandigheden uitdagend kunnen zijn, met ruwe wateren en onstuimig weer. Het uitgangspunt van Baltic is dan ook dat de watersportuitrusting bestand moet zijn tegen dergelijke omstandigheden. Baltic is inmiddels één van Europa’s grootste fabrikanten van reddingsvesten.

De producten van Baltic zijn ontwikkeld voor gebruik bij het uitvoeren van diverse watersporten, van zeilen, kajakken en windsurfen, tot aan vissen en varen op een motorboot.

Kenmerken van de Baltic zwemvesten

De zwemvesten van Baltic beschikken over specifieke kenmerken voor de behoefte van elke watersporter. Hieronder benoemen we de standaard functies die horen bij de Baltic zwemvesten.

  • Maximale drijfkracht
  • Verstelbare banden
  • Reflecterende details
  • Zakken voor kleine items

Naast het primaire doel om voor veiligheid te zorgen staat comfort en bewegingsvrijheid hoog op de lijst van de Baltic producten. Bij het kiezen van een type vest is het belangrijk stil te staan bij de mate van het gewenste veiligheidsniveau, de vaardigheden van de drager en het soort vaargebied waar het meest gebruik wordt gemaakt van het vest.

Speciale lijn voor dames

Het unieke van Baltic is dat zij ook opblaasbare reddingsvesten maken speciaal voor dames. Deze vesten zijn zo ontworpen dat ze nog meer draagcomfort bieden. Hierbij is extra aandacht besteedt aan de pasvorm en de bewegingsvrijheid. De dameszwemvesten zijn bovendien stijlvol ontworpen, met een vrouwelijk ontwerp en opvallende kleuren keuze. Ook zijn deze zwemvesten voorzien van verstelbare banden, op zowel de schouders als rond de taille. Bij het ontwerp van de dameszwemvesten is uiteraard ook aan de internationale veiligheidseisen voldaan en zijn op deze zwemvesten ook de reflecterende details toegepast.

reddingsvest dames baltic zeilen

Wat is het verschil tussen de reddingsvesten?

Het verschil tussen een drijfhulpmiddel en een reddingsvest is dat een reddingsvest levensreddend moet zijn en dus aan striktere veiligheidseisen moet voldoen Ëén van de kenmerken van een reddingsvest is bijvoorbeeld dat het is ontworpen om de persoon die het draagt, wanneer hij of zij te water valt, in rugligging draait en de luchtwegen boven het wateroppervlak houdt. Elk reddingsvest heeft ook weer zijn eigen kenmerken en functies.

Opblaasbare reddingsvesten

De meeste watersporters, zowel zeilers als motorbootvaarders kiezen voor een opblaasbaar vest. Deze vesten hebben dus een opblaasbare long. Met eenmaal opgeblazen het meeste drijfvermogen aan de voorkant. En een stevige kraag voor hoofdondersteuning.

150 Newton

Opblaasbare vesten in deze categorie hebben een goed draaivermogen en helpen de gebruiker om achterover te leunen en de luchtwegen boven het wateroppervlak te houden. Geschikt voor personen vanaf 40 kg. Dit vest is vooral geschikt voor binnenwateren en grote meren. Ook voor teamzeilers is dit een goede oplossing, mede doordat je nog de bewegingsvrijheid hebt om naar het schip te zwemmen of een reddingsboei wanneer je van boord bent geraakt.

De meeste vesten in deze categorie bieden iets meer drijfvermogen, namelijk 165 Newton.

275 Newton

Met uiteraard dezelfde eigenschappen als een vest van de 150 N categorie. Maar met nog meer drijfvermogen. Geschikt voor groot open water en extremere omstandigheden. Wordt gekozen door personen die een zeilpak / zware kleding dragen. Ook populair onder solozeilers.

Hoe vaak patroon moet je het in opblaasbare reddingsvest vervangen?

Op de bestaande cartridge staat een datum. Deze gaat ongeveer 2 jaar mee. Controleer ieder jaar alle veiligheidsmiddelen voor het vaarseizoen waaronder de staat van de reddingsvesten. Advies is om iedere 2 jaar het patroon en de smeltcapsule van het vest te vervangen. Je kunt het vest ook via ons laten keuren door een gecertificeerd keuringsstation.

SLA

Als er SLA achter de naam staat dan is het vest uitgerust met een buiskap en noodverlichting. De verlichting wordt geactiveerd bij onderdompeling.

Automatische reddingsvesten

Automatische reddingsvesten zorgen bij het dragen voor minimale belasting, ze zijn over het algemeen licht en comfortabel. Ze worden bovendien pas opgeblazen als ze in aanraking komen met water. De trigger zorgt ervoor dat het reddingsvest automatisch wordt opgeblazen wanneer het in contact komt met water. De trigger breekt een punt in de CO2-cilinder waarna deze de long vult met koolstofdioxide. De automatische reddingsvesten bevatten een mechanisme dat ervoor zorgt dat zodra het vest wordt opgeblazen de drager ervan in een drijvende positie komt te liggen met het hoofd boven water. We onderscheiden twee verschillende soorten activeringssystemen: de Capsule UML en Cartridge United Moulders.

Winner

De Winner is het populaire instapmodel van Baltic en heeft een 165 N classificatie. Een goed gevormd, compact vest met een handige kliksluiting. Verstelbare pasvorm en geschikt voor personen van 40 tot 150 kg.

Poseidon

De Poseidon heeft hetzelfde drijfvermogen als de Baltic Winner?, maar is anders gevormd. Wanneer de drager liever meer comfort wenst, dan is de Poseidon een goede keuze vanwege de ergonomische vormgeving. Het heeft bovendien goede verstelmogelijkheden en een kijkvenster voor de cartridge.

Legend 305N

Het vest met het meeste drijfvermogen is de Legend (305 Newton). Zeer uitgebreid met een sprayhood en lampje en extra comfortabel, omdat het vest op de schouders rust en wat verder uit de nek wordt gehouden.

Reddingsvesten bij KOK watersport

KOK watersport heeft het breedste assortiment in reddingsvesten. Ook van het merk Baltic hebben wij verschillende modellen uit voorraad leverbaar. Heb je advies nodig of wil je de reddingsvesten graag even bekijken? Kom dan naar onze watersportwinkel in Rotterdam. We helpen graag bij het maken van je keuze.