Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Victron acculaders

Victron Energy biedt een brede reeks producten voor een betrouwbare stroomvoorziening aan boord. Of je nou een motorboot, zeiljacht, sloep of elektrisch aangedreven boot hebt: Voor elk type vaartuig is een passend systeem samen te stellen. Acculaders zijn hier onderdeel van. Victron acculaders zijn krachtig en uitgerust met de nieuwste technologieën. Het assortiment is onderverdeeld in diverse series: Blue Smart, Phoenix en Centaur.

Lees meer
23 resultaten (1-23)
Sorteren op:

Victron Blue Smart acculaders

De Victron Blue Smart is een compacte, maar professionele acculader met ingebouwde bluetooth en een efficiëntie van maar liefst 93%. Met de app is een draadloze connectie mogelijk en kan je eenvoudig monitoren, instellingen wijzigen en updates uitvoeren.

Blue Smart acculaders hebben een adaptief 6-traps laadalgoritme: Test - bulklading – absorptielading - herconditionering – druppellading – opslag. Het laadproces wordt automatisch geoptimaliseerd op basis van hoe de accu wordt gebruikt.

Deze laders zijn instelbaar voor het type accu, waaronder AGM en lithium. Belangrijk hierbij is om de laadspanning aan te passen, zeker voor de absorptie en float fases.

Ook zijn deze portable acculaders voorzien van een opslagmodus. Wanneer de accu gedurende 24 uur niet is ontladen, treedt de float-spanning naar 2,2V / cel. Dit resulteert in 13,2 V voor een 12V accu om vergassing en corrosie van de positieve platen te verminderen.

In de modus Night (nacht) of Low (lage stroom) kan de uitgangsstroom tot maximaal 50% van de nominale stroom worden verlaagd. Hierdoor wordt de acculader geheel geruisloos, wat vooral ’s nachts erg prettig is. De instelling eindigt automatisch na 8 uur, maar kan eventueel eerder handmatig worden onderbroken.

Bovendien is een Victron Blue Smart acculader veilig: Bescherming tegen kortsluiting, oververhitting en omgekeerde polariteit.

Blue Smart acculaders zijn leverbaar voor 12 en 24 Volt systemen en laadstromen van 15 tot 30 A. Daarnaast zijn er IP22 en IP65 modellen. Laatstgenoemde hebben een dichte behuizing en zijn daardoor sproeidicht en beschermd tegen stof. De IP22 uitvoeringen zijn tot op zekere hoogte drupwaterdicht.

Victron Phoenix acculaders

Ben je op zoek naar een wat zwaardere acculader, dan is de Victron Phoenix Smart een goede keuze. Die zijn bij ons verkrijgbaar met één en drie uitgangen voor het voeden van 12V accu’s.

Deze aanpasbare, eenvoudige charger is uitgerust met bluetooth waardoor je hem in kan stellen met je smartphone en ook eventuele alarmen kan beheren op die manier. 

De slimme en veilige functionaliteiten van Victron vind je ook terug in de Phoenix acculaders. Waaronder een instelling voor het laden van Li-ion accu’s, een programmeerbaar relais, een 5-traps laad algoritme en een opslagfunctie.

Victron Centaur acculaders

De Centaur acculaders zijn ontworpen volgens zowel de Europese als Amerikaanse richtlijnen en hebben universele in- en uitgangsspanningen. Dit maakt ze wereldwijd toepasbaar. Dankzij de drie geïsoleerde uitgangen kan je meerdere accu’s tegelijk laden en de drietraps laadkarakteristiek zorgt ervoor dat ze volledig geladen worden. In ons assortiment vind je Victron Centaur chargers voor het laden van 12V accu’s (loodzuur-, AGM- en gelaccu’s).

Victron acculader kopen?

Een Victron acculader bestel je eenvoudig online in onze webshop. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in de megastore. Neem voor advies gerust vrijblijvend contact op.