Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Gebo luiken

Scheepsluiken worden gebruikt om toegang te bieden tot verschillende ruimtes aan boord van een schip. Ze kunnen worden geïnstalleerd in het dek of op de romp. Ze dienen als ingang naar bijvoorbeeld het vrachtruim, de machinekamer of opslagruimte aan boord. Deze luiken vergemakkelijken onder andere de reparatie en onderhoudswerkzaamheden, maar ook zijn ze handig voor het laden en lossen van goederen.

Lees meer
36 resultaten (1-36)
Sorteren op:

Waarvoor dienen scheepsluiken?

De scheepsluiken kunnen worden gebruikt op diverse schepen, waaronder vrachtschepen, passagiersschepen, sleepboten, maar ook op jachten of zeilschepen. Elk type schip heeft specifieke afmetingen, waterdichtheid en mechanismen waar rekening mee moet worden gehouden bij het plaatsen van een scheepsluik. De luiken hebben als doel om toegang te krijgen tot een bepaald deel van het schip, lichtinval of ter ventilatie. Naast deze functies aan boord bieden ze bescherming tegen golven, regen en opspattend water.

Wat heeft Gebo te bieden?

Gebo is al meer dan 50 jaar marktleider op het gebied van scheepsramen, vluchtluiken, windschermen en patrijspoorten. Veel jachteigenaren en scheepswerven kiezen al decennialang voor de hoogwaardige kwaliteit en afwerking van deze ramen en luiken.

Scheepsluiken van Gebo

De producten van Gebo zijn duurzaam en zijn de juiste keuze voor scheepsramen en vluchtluiken. Met de beschikbare technieken en jarenlange ervaring heeft Gebo goed inzicht in de gebruikstoepassingen en de juiste materiaalkeuze passend bij de betreffende scheepsconstructie. Ook voor het bepalen van de glasdikte is rekening gehouden met de weersomstandigheden op het water en de afmetingen van de luiken zijn zo bepaald dat je deze (na vele jaren) gemakkelijk kunt vervangen.

Hieronder geven wij een beschrijving van de twee type beschikbare Gebo luiken.

Standaard luik

Het standaardluik zonder flens, dus zonder verticale rand die naar binnen wijst, wordt plat op het dek gemonteerd en tussen het aluminium frame en het dek afgedicht met speciaal band of kit. Dit luik is voorzien van sterke frictiescharnieren die door de gebruiker kunnen worden aangepast om het luik in elke gewenste positie open te houden.

Voor het standaard luik hebben wij ook een afwerkrand, hor en rolhor in het assortiment.

Flushline luiken

Zoals de naam al doet vermoeden is de flushline serie meer gestroomlijnd. Een strakke, gladde vormgeving. Voorzien van een flens, waarbij rekening moet worden gehouden met de radius van het luik. Net als alle andere luiken en patrijspoorten is de Flushline ook gemaakt van geanodiseerd aluminium van hoge kwaliteit. Onderdelen zoals scharnieren en hendels kennen een combinatie van roestvrije materialen.

Ook voor de flushline is een reeks aan accessoires leverbaar waaronder horren, afwerkranden en rolhor met verduistering.

Extra veiligheid aan boord met scheepluiken van Gebo

Daarbij hebben de luiken ook nog eens een luxe uitstraling en bieden ze veiligheid in geval van nood en ter bescherming tegen de weersomstandigheden op het water. Patrijspoorten en luiken zijn belangrijk voor ventilatie aan boord. En een vluchtluik in het geval van nood om te kunnen ontsnappen.

Bij Gebo wordt gewerkt met een speciaal fabricageproces dat potentiële zwakke plekken in de structuur voorkomt. En uiteraard worden de producten onderworpen aan zware testprocedures.

Kwaliteitscontrole en CE-gecertificeerd

De luiken van Gebo worden in Nederland gefabriceerd. Na controle op kwaliteit en werken worden de luiken voorzien van de CE markering. Alle producten van Gebo zijn dus CE-gecertificeerd. (CE klasse A-oceaan).

Gemaakt van geanodiseerd aluminium (zeewater bestendig) en standaard uitgevoerd in combinatie met getint acrylaat (10 of 15 mm dikte, afhankelijk van maat luik).