Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Gill

Het Engelse merk Gill biedt een uitgebreid aanbod aan professionele zeilkleding voor dames, heren en kinderen. De producten worden gekenmerkt door hoge kwaliteit, uitstekende functionaliteit en ultiem comfort. Het bedrijf weet elk jaar weer een vernieuwende collectie tegen goede prijzen neer te zetten.

Assortiment

Bij Gill kan je terecht voor:

  • Zeilkleding voor dames, heren en kinderen
  • Zeilkleding voor binnenwater, kustwater, offshore en de oceaan
  • Neopreen kleding voor zeilers, suppers en roeiers
  • Technische zeillaarzen
  • Groot assortiment zeiltassen
  • Petten, mutsen en zonnehoeden
  • UV-werende kleding
  • Zeilhandschoenen voor alle weersomstandigheden

Voor en door zeilers

De collectie is ontworpen voor zeilers, door zeilers en opgedeeld in verschillende categorieën: Ocean, Offshore, Coastal, Inshore, Racing, Dinghy en vrijetijdskleding. Met deze uitgebreide productrange heeft Gill voor ieder wat wils. En dit is precies waar het bedrijf naar streeft: Voor elk type zeiler de beste kleding ontwikkelen voor een maximaal comfort en optimale prestatie. 

Geschiedenis

Het begon allemaal bij de gepassioneerde dinghy zeiler Nick Gill. Hij ontdekte dat het ontbrak aan professionele dinghy zeilkleding en besloot het zelf te ontwerpen. Hij maakte tijdens zijn studie een bedrijfsplan en richtte in 1975 het bedrijf Gill op. Vijf jaar later kreeg het merk meer vorm en werd de eerste teamkleding ontwikkeld voor de Americas Cup. In de jaren daarna groeide Gill uit tot een toonaangevend merk.

Innovatieve stoffen

Gill ontwikkelt zijn eigen stoffen en daar hebben ze goede redenen voor. Het merk vond de materiaalkeuze te gelimiteerd en wilde de mogelijkheid hebben stoffen aan te passen aan de specifieke eisen van de watersporter.

Sinds 2022 focust Gill zich op de OS-kledinglijn, onderverdeeld in OS3 Coastal, OS2 Offshore en OS1 Ocean. In al deze zeilkleding is de technologie XPLORE en XPEL verwerkt.

XPLORE is een 2-laags kledingstof-systeem dat zich kenmerkt door comfort en betrouwbaarheid. Dit materiaal is licht van gewicht en heeft een hoog ademend vermogen.

XPLORE+ is een 3-laags kledingstof-systeem gemaakt voor watersporters die behoefte hebben aan optimale waterdichte bescherming en hoge duurzaamheid. Deze technologie wordt toegepast bij de OS1 Ocean jackets en trousers.

XPEL is een revolutionaire, op planten gebaseerde, stoftechnologie die wordt gebruikt bij nieuwe OS1- en OS2 systemen. Het is ongelooflijk waterafstotend: het water rolt zo van de buitenstof zonder sporen achter te laten. Deze coating zorgt er ook voor dat de kleding tot wel 30 keer gewassen kan worden.

Vandaag de dag maakt Gill steeds meer gebruik van gerecyclede producten in zijn kleding. Zo is bijvoorbeeld de OS2 kleding voor 98% gefabriceerd uit gerecyclede content ontstaan uit onder andere plastic flessen.

Alle producten

293 resultaten (1-48)
Sorteren op: