Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Icom

Icom voorziet in communicatiemiddelen voor diverse markten, waaronder de luchtvaart en voor maritieme toepassing. Geavanceerde, maar gebruiksvriendelijke apparatuur als communicatieoplossingen. ‘Icom’ staat voor Idea Communications, waarbij technologie en innovatie centraal staan. Met geïntegreerde systemen zoals DSC en AIS dragen de producten bij aan de veiligheid en efficiëntie van communiceren op het water.

Het ontstaan van Icom

Icom is in 1954 in Japan opgericht en begon met communicatie apparatuur voor de radio branche. Het ontwikkelde steeds meer over verschillende branches en uiteindelijke ook voor communicatiemiddelen in de maritieme wereld. In de jaren 70 introduceerde Icom de eerste marifoons. Deze producten waren een succes en werden al snel als betrouwbaar en effectief beschouwd, ook op grote afstanden van de kust.

De producten van Icom

Icom heeft een reeks maritieme communicatieproducten ontwikkeld, die zijn ontworpen om de efficiëntie van communicatie en veiligheid aan boord te vergroten. Zowel voor de professionele vaart als voor recreatief, biedt Icom kwalitatieve producten. Denk hierbij aan (hand)marifoons, AIS-ontvangers, maar bijvoorbeeld ook scheepsradio’s.

Geavanceerde functies

Afhankelijk van het model en type product zijn er functies zoals GPS, navigatiesystemen en weersomstandigheden zijn ingebouwd. Ook zijn bepaalde items voorzien van noodknoppen en -oproepfuncties. Voor de zeer afgelegen gebieden biedt Icom ook mogelijkheden voor communicatie via satelliet. 

Bestendig ontworpen

De producten van Icom kunnen ook tegen een stootje. Ze zijn zo ontworpen dat ze waterafstotend zijn of waterdicht. Met de robuuste en stevige behuizingen zijn de producten bestand tegen zoutwater, trillingen en schokken.

Icom bij KOK watersport

Zowel op onze webshop als in onze megastore in Rotterdam, bieden wij een selectie van Icom producten aan. Zoals (handheld) marifoons, Li-ion accu’s en kabels. Wij geven graag advies bij het maken van je keuze.

Alle producten

20 resultaten (1-20)
Sorteren op: