Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Navionics

Navionics is tot op dit moment de enige die sonar logs accepteert uit een breed aanbod van plotters en mobiele apparaten. Door de logs aan te vullen met de bestaande gegevens, kunnen zij elke dag weer nieuwe SonarCharts ontwikkelen (een HD bathymetrische kaart). Niet alleen op zee, maar ook op meren en rivieren. Deze zijn vervolgens weer direct beschikbaar op je pc, mobiele apparaten en natuurlijk op je plotter.

In feite track je dus jezelf tijdens het varen. Dat is erg handig, omdat je bijdraagt aan het ontwikkelen van actuele kaarten. Een mooie bijkomstigheid, aangezien de zeeën, meren en rivieren blijven veranderen. Maar het is ook nog eens leuk! Door het tracken kun je met de kaart van Navionics namelijk gratis jouw watersportactiviteiten bijhouden. Dit doe je via de web API.

Over Navionics

Bij Navionics werken ze al 30 jaar aan het maken en up-to-date houden van de meest actuele en gedetailleerde kaarten. Ze richten zich op verbeteringen en maken daarvoor gebruik van overheids- en private bronnen, maar voeren ook zelf onderzoeken uit. Op de gebruiksvriendelijke en interactieve kaarten staan havenplattegronden, jachtwerven, dieptelijnen, tankstations en vind je informatie over stromingen, getijden en navigatiemogelijkheden.

Gold en Platinum+

Er zijn twee typen beschikbaar: Gold en Platinum+. De Gold variant biedt onder andere een gebruiksvriendelijke interactieve weergave met navigatiehulpmiddelen, getijden en stromingen, havenindelingen, dieptekleuren, havendiensten en droogvallende stukken.

De Platinum+ variant bevat multi-dimensionele waterkaarten. Dit brengt de kaartbeleving naar een hoger niveau. Naast de waterkaart, SonarCharts en Community Edits, levert Platinum+ meer informatie door beeldmateriaal en meerdere kaartaanzichten. Deze zijn ook in 3D beschikbaar. Je kunt nu ook bijvoorbeeld van ruim 35.000 havens panorama foto’s bekijken.

Registreer je voor ‘the Freshest Data’

Bij Navionics spreken ze van “the Freshest Data”, en dat klopt zeker: er zijn gemiddeld 2.000 updates per dag! Geüpdatete kaarten zijn dagelijks beschikbaar via de website van Navionics en zijn gemakkelijk te downloaden. Je klikt op de website in het navigatiemenu op “Download & Updates”. Daarna volg je de stappen op het scherm.

Navionics op jouw plotter

Benieuwd of jouw plotter geschikt is voor de Navionics kaarten? Kijk dan op de website van Navionics. De lijst wordt regelmatig geüpdatet.

Voorproefje?

We kunnen ons voorstellen dat je graag weet wat je koopt. Daar hebben ze bij Navionics ook rekening mee gehouden. Je kunt daarom de kaarten gratis online bekijken. Door goed in te zoomen en op de SonarCharts-knop te klikken, zie je hoe scherp en gedetailleerd de kaarten zijn. Bovendien zijn deze kaarten ook nog eens actueel.

Navionics bij KOK watersport

Wil je meer weten over Navionics? Kom dan naar onze megastore in Rotterdam. We adviseren je graag over de kaarten.