Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

North Sails

North Sails zeilkleding: niets dan het beste

Waarom ’s werelds beste zeilmaker de stap naar Performance zeilkleding maakt

Waarom North Sails - de meest succesvolle zeilmaker ter wereld - de behoefte kreeg om zelf zeilkleding te ontwikkelen? Het antwoord is simpel. Dat wat zij voor ogen hadden, bestond nog niet.

In de traditionele wereld van de zeilkledij was het plafond bereikt. Materialen en ontwerpen waren uitontwikkeld en productiemethoden bleven op een bepaald niveau steken. Het was goed, dat zeker, maar het kon beter….. Veel beter.

Moderne materialen, nieuwe technieken, innovatieve ontwerpen. North Sails besloot vanaf het allereerste begin alleen voor het beste te gaan. Kniestukken mochten niet langer lekken en natte zitvlakken waren geen optie meer, evenals oncomfortabele en kwetsbare pols- en nek-seals, kragen en capuchons. North Sails rekende bovendien af met het gewicht van traditionele zeilkleding. Haar Performance range is in droge vorm zo’n 30 procent lager en eenmaal nat is het verschil zelfs nog groter.

Wat deed North Sails om tot deze verbluffende resultaten te komen? Allereerst werd een team van de beste mensen samengesteld, waaraan Nigel Musto leidinggeeft. Je herkent de naam wellicht. Hij zag mogelijkheden om de verbeteringen die voor andere extreme sporten werden gerealiseerd, ook in zeilkleding door te voeren.

Wat volgde was de selectie van de beste materialen, met als doel om de sterkst ademende zeilkleding te maken die op onze planeet te vinden is. Hiervoor kwam maar één partij in aanmerking: GORE-TEX Pro. De samenwerking met GORE-TEX was dus van essentieel belang, met de TW-technologie als opzienbarend resultaat. TW staat voor ‘Tight Weave’ en de technologie die met dit materiaal is voortgebracht, maakt North Sail zeilkleding van nature extreem waterafstotend. Belangrijk, omdat dit niet alleen gewicht bespaart maar ook voorkomt dat er warmte aan de kleding wordt onttrokken. Na de TW volgt een getal, zoals TW240 of TW160, dat staat voor het gewicht in grammen van het materiaal per vierkante meter. Je leest het goed: per vierkante meter.

Tot slot wilde North Sails voor de vervaardiging van haar Performance kleding beschikken over de beste en nieuwste technieken. Zo is voor de versterking van de kniestukken en het zitvlak niet gekozen voor het traditionele, grove en sterk absorberende weefsel Cordura - dat vele nadelen kent - maar koos North Sails bewust voor een gerenommeerde techniek die ze al lang gebruikte voor de versterking van haar 3DL zeilen. Dezelfde techniek, voor dit doel 4DL genoemd, wordt ingezet voor het aanbrengen van de niet absorberende, slijtvaste versterking van de kniestukken en het zitvlak: een gelamineerde en niet genaaide versterking op drielaags GORE-TEX.

Alle producten

104 resultaten (1-48)
Sorteren op: