Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
uitjes en bezienswaardigheden rotterdam

Combineer je bezoek aan KOK watersport met deze uitjes

Rotterdam is vol met bezienswaardigheden en leuke activiteiten voor alle leeftijden en het hele gezin, je hoeft je er dan ook nooit te vervelen. Het havengebied, de variatie aan musea, de uitgebreide horecafaciliteiten, de kunst en architectuur, maken Rotterdam een bijzondere stad. Kom je een bezoek brengen aan onze watersportwinkel? Maak er een leuk uitje van in Rotterdam. In dit blog item bieden we je inspiratie en suggesties voor een leuke dag in deze bruisende stad.

Onze watersportwinkel

In onze winkel in Rotterdam vind je een uitgebreid assortiment aan watersportartikelen op een oppervlakte van ruim 1.000m². Wij bieden zowel accessoires als geavanceerde apparaten voor je boot, op het gebied van veiligheid, techniek, mode en sfeer aan boord, maar ook producten ter bescherming van je boot. Van verfsystemen en antifouling, tot stootwillen en bescherming van het materiaal tegen corrosie. Kortom, onze watersportwinkel biedt alles wat je nodig hebt voor je opvarenden en voor je boot. Als je naar Rotterdam komt voor een bezoek aan onze winkel, is het natuurlijk nuttig en leuk om optimaal gebruik te maken van deze dag met je partner of gezin. Wij vertellen je wat er allemaal te doen is.

De Rotterdamse haven en maritieme bezienswaardigheden

De haven van Rotterdam is een van de drukste en grootste havens ter wereld en dat is te merken. Er is veel te doen en de veelzijdige geschiedenis is terug te vinden in de gebouwen, scheepswerven en musea, zoals het Maritiem Museum en het SS Rotterdam. Het Maritiem Museum biedt je een kijkje in de maritieme geschiedenis van de stad, je kan hier onder andere tentoonstellingen over de scheepvaart en het zeemanschap bewonderen. Het SS Rotterdam is een drijvend museum, hotel en restaurant in één. Tijdens een rondleiding op het schip ontdek je hoe het leven aan boord er in het verleden uit zag.

Iets verderop ligt de Euromast aan de Parkhaven, een van de bekendste bezienswaardigheden in de stad. De Euromast heeft een observatiedek op 100 meter hoogte, waarvan je een waanzinnig uitzicht hebt over de stad en het havengebied. Wil je de stad vanaf het water verkennen? Dat kan ook. Bij Spido stap je naast de Erasmusbrug op een rondvaartboot voor een cruise van 75 minuten.

De Markthal en Rotterdamse horeca

De Rotterdamse Markthal is een overdekte foodmarkt met een bijzonder ontwerp en een uitgebreid aanbod aan verse producten, specialiteiten en restaurantvoorzieningen. Een combinatie van kunst, architectuur en food. Aan de buitenkant van de Markthal bevinden zich diverse restaurants met terrassen en zijn er leuke cafés en trendy bars in de omgeving van de hal te vinden. De Markthal vormt een cultureel culinair centrum in de stad, waar voor ieder wat wils te vinden is.

Kunst en architectuur in Rotterdam

Ook op het gebied van kunst en architectuur heeft Rotterdam veel te bieden. De bijzondere combinatie van authentiek en modern zorgt voor een boeiend contrast in de stad. Van hyperstrakke bouwstijlen, tot aan idyllische kunstgalerijen. De Kunsthal Rotterdam biedt diverse en wisselende tentoonstellingen van onder andere kunstobjecten, fotografie en mode. In de Witte de Withstraat vind je cultuur, horeca en kunst bij elkaar. Een sfeervolle en levendige straat waar altijd wel wat te doen is. Ook vind je hier leuke boetieks voor net even een ander soort shopervaring.

De Kubuswoningen mogen hier ook niet ontbreken. Deze woningen zijn ontworpen door Piet Blom en vallen direct op. De kubusvormige huizen kan je gemakkelijk even op je wandelroute door de stad bezichtigen, ze zijn namelijk zeer centraal gelegen in de stad, vlakbij de Markthal.

Winkelen in Rotterdam

De Lijnbaan is de ideale winkelstraat in Rotterdam. Met een divers aanbod aan winkels en boutique shops, kan je winkel in, winkel uit. Je vindt hier grote merken en warenhuizen, maar ook lokale kledingwinkels. Wil je even pauzeren? Dat kan ook, er is een ruime keuze aan restaurants en cafés in deze straat te vinden. Nog een bekende locatie om te shoppen in Rotterdam is de Koopgoot. Deze straat ligt aan het Beursplein en biedt een reeks aan grote winkelketens op één plek. Verspreid door de stad zijn er uiteraard nog meerdere winkelstraten te vinden.

Ook nog leuk om te ontdekken

Als je even de tijd neemt om uit te rusten, een kop koffie of drankje te drinken, dan is de Oude Haven een fantastische plek om bij te komen. Met uitzicht over de binnenhaven, waar de geschiedenis van de scheepvaart nog goed zichtbaar is.

Het Wereldmuseum biedt een verzameling van kunst en objecten uit verschillende landen en van diverse culturen. Vooral Azië, Afrika, Australië en Amerika zijn in dit museum vertegenwoordigd. Het museum biedt zowel permanente als tijdelijke tentoonstellingen en educatieve activiteiten, zoals rondleidingen en lezingen.

Voor de ultieme bioscoopervaring kan je bij IMAX terecht. Met extra grote schermen, speciale beeldtechniek en levendiger geluid, wordt je volledig in de film getrokken.

Extra leuk voor met kinderen is een bezoek aan Diergaarde Blijdorp, de dierentuin van Rotterdam inclusief een aquarium en exotische diersoorten. Het dierenpark ligt op de weg van de KOK watersport winkel, naar het centrum toe.

Rotterdam en KOK watersport

Genoeg mogelijkheden om je te vermaken in Rotterdam. Besluit je er een leuke dag van te maken en de bezienswaardigheden van Rotterdam te ontdekken? Combineer het met een bezoek aan onze megastore. Je vindt onze watersportwinkel langs de A13, niet ver bij Rotterdam Airport vandaan. We helpen je graag bij het vinden van de ideale producten voor jouw boot. Wil je alvast advies? Neem dan direct contact met ons op.