Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Lewmar ankerlieren

Zorgeloos ankeren doe je met een ankerlier van Lewmar. Lewmar ankerlieren zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor zowel de pleziervaarder als de (semi-)professionele watersporter.

Met steeds compactere ankerlieren heeft het merk een breed aanbod voor boten tussen de 18ft en 250ft. Krachtige motoroplossingen onder het dek en het gebruik van slijtvaste materialen zorgen voor gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Bij KOK watersport zijn 12V verticale en horizontale ankerlieren van Lewmar verkrijgbaar. De kettingschijven variëren van 8 tot 12 millimeter.

Lees meer
13 resultaten (1-13)
Sorteren op:

Een verticale of horizontale ankerlier?

Verticale ankerlieren zijn verreweg de meest gebruikte ankerlieren. Ze zijn relatief ruimtebesparend omdat het grootste deel van het mechanisme zich net onder het dek bevindt. Ook de elektromotor is benedendeks, waardoor deze goed is beschermd tegen zout en opspattend water. Daarnaast wordt de ketting van het anker beter op zijn plaats gehouden. Dit type ankerlier vereist wel meer ruimte in de ankerbak. Houdt er rekening mee dat de ankerketting 30 centimeter vrijloop moet hebben.

Heb je een boot met een kleine ankerruimte? Kies dan voor een horizontale ankerlier. Deze zijn ook eenvoudig te installeren en onderhouden omdat alles zich op het dek bevindt. Ze hebben wel minder kracht dan verticale exemplaren.

Lewmar horizontale ankerlieren: Pro-serie

De Pro-serie wordt wereldwijd geprezen door professionals. Deze horizontale ankerlieren zijn efficiënt, betrouwbaar, goed belastbaar, gebruiksklaar en eenvoudig te installeren. De krachtige motor zorgt voor een hoge lijnsnelheid en wanneer de spanning wegvalt neemt de manuele inhaalfunctie het over. Daarnaast is verankeren dankzij de drukknopbediening en een ingebouwd handmatig noodherstelsysteem nog nooit zo eenvoudig geweest. De Lewmar Pro-serie is volledig gemaakt van zeewaterbestendig roestvrijstaal (RVS-316) en daardoor goed beschermd en duurzaam. Deze ankerlieren zijn geschikt voor boten van 6 tot 11,5 meter (20-38 ft).

De Pro-Sport ankerlier combineert kwaliteit en prestatie in een economisch pakket. Het is ontworpen rond een zeer efficiënte tandwielkast met kleinere, krachtigere permanentmagneetmotoren.

De Pro Fish freefall is de beste keuze voor professionele vissers. Met deze lier kan je vanuit de kuip een automatische vrije val uitvoeren en zo de boot snel en precies stilleggen.

Lewmar verticale ankerlieren: V-serie

De V-serie bestaat uit ’s werelds eerste compacte verticale ankerlieren uit RVS voor motor- en zeiljachten. Ze bieden maximale prestaties en sturing en hebben een elegant design. De kettingschijf kan zowel ketting als touw of een combinatie van beiden verwerken. Met slechts één druk op de knop haal je het touw/de ketting in.

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar.

De V1 wordt compleet als set geleverd met wisselschakelaar, zekeringsautomaat, tweeweg-relais en handgreep.

Bij de V2 en V3 ontvang je een dekunit, motor gear box, kettingschijf, relais, zekeringsautomaat en dashboard schakelaar.

Lewmar ankerlier kopen?

Een Lewmar ankerlier bestel je eenvoudig in onze watersport webshop. Neem voor persoonlijk advies gerust contact met ons op. Langskomen in de megastore in Rotterdam kan natuurlijk ook.