Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Vetus ruitenwissers

Een goede ruitenwisser op de boot verbetert het zicht op het water en vergroot de veiligheid. Met een Vetus ruitenwisser ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Lees meer
20 resultaten (1-20)
Sorteren op:

Vetus ruitenwissermotoren

Met de ruitenwissermotoren van Vetus is er een oplossing voor bijna ieder raam aan boord. Ze zijn verkrijgbaar met twee soorten aansluitingen:

  • ORW: recht gekarteld as-uiteinde 13,5 mm. 72-tandig
  • DIN: conisch gekarteld as-uiteinde volgens DIN72783

Een ORW-aansluiting komt het meest voor en daarom hebben wij hier ruitenwisserarmen en -bladen voor in het assortiment. Type ORW heeft een krachtige, stille elektrische motor met twee snelheden en een wormwiel-overbrenging. De wishoek kan worden ingesteld zodat het ruitenwisserblad op vrijwel ieder raam dekkend is. En dit in maar liefst acht verschillende instelbare hoeken.

De motoren zijn voorzien van een parkeerstand en voldoen aan de EMC eisen. Ze zijn leverbaar in een 12 en 24 V uitvoering en twee verschillende lengte as-maten:

  • 25 millimeter: geschikt voor een inbouwdikte van 3 tot 13 millimeter
  • 61 millimeter: geschikt voor een inbouwdikte van 3 tot 38 millimeter

Vetus ruitenwisserarmen

Vetus ruitenwisserarmen zijn verkrijgbaar in een enkele en dubbele uitvoering. De metalen delen zijn gemaakt van gepolijst RVS (AISI 316) en de rest van zwart kunststof.

Voor de afmetingen zijn er tabellen beschikbaar (inclusief de instelbare wishoeken). Deze staan ook in de handleiding die bij de motoren en armen worden geleverd.

Vetus ruitenwisserbladen

De bladen zijn apart leverbaar en passen op bijna alle merken ruitenwisserarmen met afmetingen 7.2 x 2.5 millimeter. Je kan kiezen voor RVS of zwart gecoat.

Complete set

Met een Vetus ruitenwisser set voor de boot haal je gelijk alles in huis voor een compleet ruitenwissersysteem. Je ontvangt een motor, arm en blad.

De onderdelen zijn eenvoudig aan te sluiten (plug&play) en wanneer er kan worden volstaan met een bladlengte van 305mm is dit een prima set. De armlengte is instelbaar van 280 tot 366mm en de maximale inbouwdikte van de as van de motor is 20mm. De motor heeft 1 snelheid en een parkeerstand.

Vetus ruitenwisser kopen?

Een Vetus ruitenwisser voor de boot bestel je eenvoudig in onze webshop. Langskomen in de megastore in Rotterdam kan natuurlijk ook. Vragen en/of advies nodig? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.