Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 17:00

Vetus boegschroeven

Met een boegschroef aan boord profiteer je van comfort en moeiteloos afmeren. Een Vetus boegschroef is een uitstekende keuze: Deze is van hoge kwaliteit, gaat tientallen jaren mee en is eenvoudig te installeren. Het merk biedt een oplossing voor alle soorten boten: Van grote zeiljachten tot kleine motorboten, ongeacht de diepgang en of deze langzaam of snel varend is.

Lees meer
18 resultaten (1-18)
Sorteren op:

De revolutionaire Vetus Bow Pro boegschroef

In 2018 bracht Vetus de Bow Pro serie op de markt: Fluisterstille boegschroeven met een nauwkeurige proportionele bediening en ongelimiteerde run-time, zonder verlies van stuwkracht. Hiermee heeft het merk het beste van twee werelden gecombineerd: De goede eigenschappen van de befaamde elektrische boegschroeven en de nieuwste inductiemotortechnologie. Er zijn exemplaren voor 12 en 24 Volt boordsystemen.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blogitem over de Vetus Bow Pro serie.

Hoeveel KGF stuwkracht heb ik nodig?

Bij het selecteren van een boegschroef is het belangrijk om naar de stuwkracht in KGF (kilogram force) te kijken. Dit wordt bepaald door het motorvermogen, type schroef en de rendementsverliezen in de tunnelbuis. Het is raadzaam om een boefschroef te kopen die voldoende stuwkracht heeft om je boot naar de kant te krijgen.

Vetus boegschroeven zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, variërend in stuwkracht van 30 KGF tot 125 KGF. De bootlengte bepaalt de stuwkracht die je nodig hebt. Hieronder een handig overzicht van de stuwkracht in KGF en voor welke bootlengte het geschikt is

  • 30 KGF: 7 - 9 meter
  • 35 KGF: 7,5 – 11 meter
  • 55 KGF: 8,5 – 12,5 meter
  • 60 KGF: 9 – 13 meter
  • 75 KGF: 10,5 – 15 meter
  • 95 KGF: 12 – 17 meter
  • 125 KGF: 14 – 20 meter

Vetus boegschroef kopen?

Een Vetus boegschroef bestel je eenvoudig online in onze webshop. Een bezoekje brengen aan onze megastore in Rotterdam kan natuurlijk ook. We hebben ook tunnels, bedieningspanelen en onderdelen die tot het boegschroefsysteem behoren in het assortiment. Neem bij vragen en/of voor advies gerust vrijblijvend contact met ons op.