Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
biminitop overkapping boot

Biminitop: de perfecte bescherming voor op het water

Of je nu voor plezier vaart, watersporter bent of graag het water op gaat om te vissen, een biminitop is een ideale overkapping voor op de boot. De biminitop zorgt voor schaduw en beschutting bij zon en regen. Met het sterke UV-bestendig materiaal gaat de biminitop lang mee.

Wat is een biminitop?

Een bimini top biedt bescherming op het water, het is een stoffen overkapping gemaakt van waterafstotend materiaal met een frame voor stevigheid en montage op de boot. De biminitops zijn het meest geschikt voor speedboten, zeilboten en pontonboten.

Voordelen van een biminitop

Een biminitop zorgt voor extra comfort en plezier tijdens het varen. Het biedt bescherming tegen de elementen en weersomstandigheden waardoor de opvarenden het langer uithouden buiten op het water. Bij een regenbui blijven zowel de passagiers als materialen langer droog. En bij teveel zon biedt de biminitop een plek met schaduw aan boord. Zo kan er bij warm weer ook gebruik worden gemaakt van de boot.

We zetten de voordelen van een biminitop hier op een rijtje:

  • Bescherming tegen zon en regen
  • Eenvoudig in- en uitklappen
  • Comfort, langer buiten op het water
  • Overkapping van het dek en interieur

Hoe bevestig je een biminitop?

De bimini top is voorzien van een frame met diverse buizen en een beugel. Het frame zorgt voor versteviging van het dekzeil en helpt bij eenvoudige bevestiging aan de boot. Het frame bestaat uit aluminium buizen en het dekzeil is vooral gemaakt van polyester of canvas. Bij een biminitop wordt meestal het bevestigingsmateriaal al meegeleverd. Dit kan bestaan uit ogen om te bevestigen aan de boot, koppelstukken voor aan de biminitop of bijvoorbeeld zuignappen voor eenvoudige bevestiging zonder montage. Wil je de biminitop echter goed bevestigen? Dan is een RVS houder die je op de boot monteert wel aan te raden.

Waar moet je op letten bij het kiezen?

Om een biminitop uit te kiezen moet je de maten van de boot weten, meet hiervoor de lengte en de breedte van de boot en bepaal de geschikte hoogte. Bepaal het punt waar de bevestiging moet worden gemonteerd, let er hierbij op dat de bevestiging ongeveer ter hoogte van het midden van de biminitop valt en dat hier op de boot rekening mee wordt gehouden. De bevestiging is een vast punt aan beide zijden van de boot op de rand.

Ontwerp

De bimini tops hebben een elegant ontwerp en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Ook kan de kleur naar wens worden gekozen, dit is uiteraard afhankelijk van het merk en model. De meest voorkomende kleuren zijn (navy) blauw, zwart, antraciet en beige.

Merken

Er zijn verschillende merken die biminitops aanbieden in hun collectie van bootaccessoires. Talamex is er hier één van. Talamex maakt kwalitatieve accessoires en producten, waaronder biminitops. De biminitops van Talamex zijn duurzaam en stijlvol, ze bieden comfort en bescherming tegen de zon en regen. Ook het merk Protecq en Allpa hebben wij bij KOK watersport in ons assortiment. Van Protecq zijn er Bimini parasols verkrijgbaar en van Allpa hebben wij diverse maten biminitops beschikbaar.

Biminitops bij KOK watersport

Wij hebben diverse modellen en maten biminitops in ons assortiment. Wil je graag advies over de best passende biminitop voor jouw boot? Kom langs in onze watersportwinkel in Rotterdam, of neem direct contact op.