Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

boothoes dekzeil boot bescherming

Een boothoes voor lang behoud van je boot

Een open boot heeft als nadeel dat het dek en de materialen worden blootgesteld aan de weersomstandigheden en elementen. Met een boothoes los je dit probleem eenvoudig op. Een boat cover is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal, wat zorgt voor een goede bescherming van je boot.  

Voordelen van een boothoes

Het aanschaffen van een boothoes voor je open boot heeft diverse voordelen. Je hoeft je minder zorgen te maken over de afschrijving van je boot, het voorkomt extra onderhoudskosten en je boot blijft er langer mooier uitzien. Bovendien kan je wanneer je gaat varen snel op pad, je hoeft tenslotte alleen maar het dekzeil te verwijderen en je kan al gaan varen. We zetten de voornaamste voordelen even voor je op een rijtje. 

  • Bescherming van je boot en de materialen tegen weersomstandigheden en vuil
  • Je verlengt de levensduur van de boot
  • De boot is meteen gereed voor vertrek bij het verwijderen van het dekzeil
  • Minder onderhoud nodig
  • De meeste boothoezen hebben een verstelbare pasvorm of zijn zo ontworpen dat ze voor diverse modellen kunnen worden gebruikt
  • Het zorgt voor beter waarde behoud en dus voor een gunstige verkoopwaarde
  • De boot is enigszins afgesloten voor inkijk en tegen ongewenst betreden van de boot

Je behaalt de meeste voordelen als de boothoes de juiste maat heeft voor je boot.

Waar je op moet letten

Als je een afdekzeil voor je boot aanschaft is het verstandig om te letten op de afmetingen en het hoogste punt van de boot. Is je boot bijvoorbeeld behoorlijk plat, dan heb je wellicht ook een dekzeilsteun nodig. Dit zorgt ervoor dat het water eenvoudiger van de boothoes afloopt. Anders heb je de kans dat je regelmatig moet hozen. Wat betreft de afmetingen, moet het zeil ruim over je boot heen vallen, het zeil moet dus van grotere afmeting zijn dan je boot.

Bevestigen van een boat cover

Om de boothoes te bevestigen zijn er verschillende manieren. Bij de meeste boat covers wordt dit meegeleverd, maar je kan dit op verschillende manieren doen.

Materialen

Het type materiaal waarvan de boothoes gemaakt is, bepaalt grotendeels de kwaliteit en de efficiëntie van het dekzeil. Om ervoor te zorgen dat de cover waterdicht is worden materialen zoals polyester en canvas gebruikt. Ook kunnen er specifieke coatings worden aangebracht om de waterdichtheid en resistentie tegen elementen te optimaliseren. Het is dus aan te raden om te kiezen voor een kwalitatieve boothoes, waarbij het materiaal de nodige bescherming biedt.

Van roeiboot tot sloep

Een boothoes is voor praktisch iedere open boot geschikt. Of het nu voor een roeiboot nodig is, een sloep of voor een motorboot, er is altijd wel een geschikte hoes voor te vinden. Uiteraard is het verstandig om op de bevestigingsmogelijkheden te letten, zodat de boothoes goed aansluit op het desbetreffende vaartuig.

Een boothoes die bij jou en je boot past

Boat covers zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en vormen. Sommige boothoezen zijn voorgevormd met een extra stuk voor de motor en bijvoorbeeld een punt aan de voorzijde. Andere boothoezen hebben een universele vorm en zijn dus makkelijker te gebruiken op diverse modellen. Hoe de boot er na het afdekken uitziet en hoe het dekzeil valt, dat hangt af van de keuze die je maakt en wat je mooi vindt.

Boothoezen bij KOK watersport

Wij hebben diverse soorten en maten boat covers in ons assortiment van het merk Talamex en Lalizas. Heb je advies nodig over welke boothoes het meest geschikt is voor jouw boot? Kom langs in onze watersportwinkel of neem rechtstreeks contact met ons op. We helpen graag bij het maken van je keuze.