Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

ePropulsion

ePropulsion ontwikkelt sinds 2012 elektrische buitenboordmotoren en onderdelen. Het is een van de bekendste merken op het gebied van elektrische aandrijving voor boten. De elektrische buitenboordmotoren zijn ontstaan uit het idee om de vaarervaring te optimaliseren en bij te dragen aan het milieu door ‘schoon’ te varen, zonder uitstoot van gassen.

De producten van ePropulsion

Het ePropulsion assortiment bestaat uit motoren, accu’s en accessoires. Voorbeelden van accessoires zijn opladers, kabels, tassen en propeller. Maar ook specifieke items zoals anodes en een polsband met dodemansknop. Om ervoor te zorgen dat je niet alleen afhankelijk bent van de accu van de motor, bieden ze ook reservebatterijen aan. Zo ben je voorzien van een backup mocht de huidige accu leegraken.

De producten van ePropulsion zijn een groot succes en inmiddels wereldwijd verkrijgbaar. Vanaf nu dus ook in onze watersportwinkel.

De elektrische buitenboordmotoren

De buitenboordmotoren zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Sommigen zijn speciaal ontworpen voor rubberboten en zeilboten, andere zijn wat krachtiger en kunnen de wat grotere motorboten aandrijven. Wat voor alle buitenboordmotoren geldt dat ze fluisterstil, onderhoudsarm of zelfs onderhoudsvrij zijn. Reken daarom op een lange levensduur. Bovendien zijn ze ook nog eens eenvoudig in gebruik.

Duurzame producten

Een van de kenmerken van de producten en de bedrijfsvoering van ePropulsion is dat ze de impact op het milieu zo laag mogelijk houden. Doordat er geen sprake is van een verbrandingsproces en er dus geen gassen en schadelijke stoffen vrijkomen, heeft het varen met een elektrische motor geen negatief effect op de omgeving. Ook zijn de producten zo ontworpen dat ze zo min mogelijk energie verbruiken, wat ook weer voordelen biedt voor de gebruiker en energiebesparend werkt.

Het gebruik van de Lithium-ion batterijen zorgt voor langer gebruik dankzij de energiedichtheid van de batterij en biedt een langere levensduur dan een traditionele batterij.

Gebruiksgemak van ePropulsion

De ePropulsion buitenboordmotoren zijn eenvoudig in het gebruik en daarom geschikt voor zowel beginnende watersporters als voor meer ervaren watersporters. De knoppen en hendels zijn makkelijk te bedienen en werken intuïtief. De motoren zijn compact en lichtgewicht, waardoor ze makkelijker te installeren en te verplaatsen zijn.

Onderhoud

Aangezien de elektrische motoren niet in contact komen met olie en brandstof, is er minder onderhoud noodzakelijk. Onderdelen hoeven minder snel te worden vervangen en het schoonmaken is eenvoudiger. Onderdelen zoals anodes kunnen bovendien corrosie tegengaan en cavitatieplaten voorkomen de verdamping van lucht.

ePropulsion bij KOK watersport

In ons assortiment vind je diverse producten van ePropulsion. De elektromotoren van de Spirit 1.0 lijn, diverse anodes, tassen en opladers. Je vindt ze online in onze webshop, maar natuurlijk ook in onze watersportwinkel in Rotterdam. Heb je advies nodig over wat het beste bij jouw boot past? We helpen je graag bij het maken van een keuze.