Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Dubarry-KOK-watersport

Bij Dubarry gaat een groot hart hand in hand met lef

Dubarry of Ireland -of gewoon Dubarry- is een merk met karakter. Dat zien we niet alleen aan de producten van Dubarry, maar ook aan de opmerkelijke handelingen: alles met het doel om zich te onderscheiden van de massa. Van het kiezen van de naam tot het steunen van goede doelen; bij Dubarry kun je het allemaal verwachten.

Tada gan iarracht: Niets zonder moeite
Toen het Ierse bedrijf in 1937 werd opgericht, waren ze op zoek naar een unieke naam die zich onderscheidt van de massa. Een naam met lef, iets Europees. Zo kwamen ze op de naam Dubarry, afgeleid van Madame du Barry: één van de bekendste Franse courtisanes. Het bedrijf begon met het maken van schoenen voor de werkklasse: met de hand gestikte moccasins. De hoge kwaliteit van de schoenen zorgde er samen met de trots en ambitie van het bedrijf voor dat het één van de succesvolste en gerespecteerde merken van Ierland werd. Dit succes heeft in de loop der jaren bewezen consequent te zijn. Zo heeft het bedrijf zicht uitgebreid over de hele wereld, waardoor Dubarry een begrip is geworden. Door samen te werken met partners die ook alleen het beste goed genoeg vinden voor hun klanten, wordt er gefocust op diverse producten met onderscheidende ontwerpen en materiaal dat de kwaliteit bevordert - bijvoorbeeld door in de schoenen en laarzen gebruik te maken van Gore-Tex.

Dubarry schoenen
Dubarry heeft voor ieder wat wils

Dubarry heeft schoenen en laarzen ontwikkeld voor diverse segmenten, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan rijlaarzen, kinderlaarzen en teenslippers. Bij KOK watersport verkopen we natuurlijk de watersportschoenen, zodat je zonder het dek te beschadigen op je boot blijft staan. Van Dubarry hebben wij dekschoenen, zeillaarzen en bootschoenen binnen ons assortiment. Het merk heeft zelfs bootschoenen die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen. Dit herken je niet alleen aan het model van de schoenen, maar ook aan de diverse kleuren. Maar of je nu een professionele watersporter bent of dat je het gewoon zo nu en dan voor de lol doet, bij dit merk weet je zeker dat je schoenen waterafstotend zijn. De naden zijn niet gelijmd of genaaid, waardoor je niet onverwachts natte voeten krijgt. Hierdoor lenen de laarzen zich overigens ook uitstekend om mee door de sneeuw te lopen. De schoenen hebben een goede pasvorm en zorgen ervoor dat je niet uit zal glijden. Dit laatste komt door de antislip laag die onder de schoenen of laarzen is aangebracht. Eventueel kun je ook nog kiezen voor schoenen die ademen of die een schokdempende zool hebben. Het zachte en soepele materiaal zorgt voor een optimaal draagcomfort van de schoenen. Misschien verwacht je nu een grove en lelijke schoen of laars, maar dat is zeker niet het geval! Ze zijn smaakvol ontworpen en zijn helemaal van nu. Dubarry produceert ook kleding, waarvoor zowel mannen als vrouwen bij het merk terecht kunnen. Het grote voordeel van deze kleding is dat het duurzaam is, het licht materiaal is en het zo weer droog is. Daarbij ademt het en wordt zweet weer afgevoerd naar buiten. Er wordt zelfs rekening gehouden met mensen die een allergische reactie kunnen vertonen op bepaald materiaal. De kleding is daarom anti-allergisch. De Dubarry kleding-collectie wordt gevormd door polo’s, jassen, bodywarmers en zeilshorts. Overigens is de dameskleding getailleerd, waardoor het allemaal wat vrouwelijker oogt. En laten we eerlijk zijn: dat mag best! Al ga je het water op, je mag er best goed uitzien. Voor de heren oogt het allemaal wat nautischer. Dubarry collectie
Dubarry steunt onderzoek naar borstkanker

In 2012 vierde Dubarry haar 75ste verjaardag en deed dit op een unieke wijze. Er werd namelijk als limited edition een nieuwe laars ontworpen, met een roze lintje erop. Oftewel: een pink ribbon. Het merk heeft hiermee 61.900 euro opgehaald voor het National Breast Cancer Research Institute (NBCRI). Dit betekent dat er ruim 200 paar laarzen zijn verkocht aan vrouwen die dit goede doel ook wilden steunen en een statement willen maken met een pink ribbon.

Wat vind jij van Dubarry?