Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Gill zeilkleding watersport producten

Zeilkleding van Gill: de beste technologie en prestaties

Het merk Gill ontwikkelt zeilkleding en accessoires die wereldwijd worden verkocht. De producten van Gill zijn ontworpen met de focus op prestaties en comfort, met aandacht voor details en duurzaamheid. De zeilkleding staat voor kwaliteit, perfecte prestaties bij veeleisende condities op het water en voor comfort voor de drager. Bij KOK watersport vind je een uitgebreide collectie van de hoogwaardige producten van Gill.

De oorsprong van Gill en de zeilkleding

Gill is van oorsprong een Engels bedrijf, opgericht door zeiler en ondernemer Nick Gill. Het merk werd in de jaren 70 opgericht en groeide uit tot een bekende naam in de zeilindustrie. Het merk richtte zich vooral op het ontwikkelen en ontwerpen van zeilkleding die voldoet aan de veeleisende omstandigheden op het water. Inmiddels is Gill uitgegroeid tot leverancier die levert over heel de wereld en als voorloper op innovatie van technische zeilkleding en de kwaliteit ervan.

Producten van Gill

Gill maakt diverse soorten producten voor watersporters en liefhebbers. Van truien en tassen, tot waterschoenen en zwemvesten. Gill maakt steeds meer gebruik van gerecyclede producten in de kleding.

Zeilkleding voor volwassenen en kinderen

Voor zowel volwassenen als voor kinderen heeft Gill een uitgebreide collectie zeilkleding. Kwalitatieve broeken, jassen en thermische kleding.

Schoenen

De schoenen van Gill bieden een extra stevige grip op een natte ondergrond en tegelijkertijd de comfort die je nodig hebt tijdens het varen. Sportieve schoenen, lichtgewicht, sneldrogend en antislip. Voor het ultieme draagcomfort op het water.

Handschoenen

De handschoenen van Gill, speciaal ontwikkeld voor het zeilen, zijn gemaakt van stevig en hoogwaardig materiaal. De zeilhandschoenen bieden bovenal bescherming tegen het schuren van lijnen in de hand, maar ook tegen de kou en opspattend water. Gill biedt zowel volledig dichte handschoenen, als handschoenen waarvan de vingertoppen open zijn. De handschoenen zijn veelal waterafstotend en UV-beschermend, dit zorgt voor extra comfort en bescherming tijdens het dragen. De stretch stof biedt bovendien extra bewegingsvrijheid en een flexibele, comfortabele pasvorm.

Accessoires

Ook zijn er diverse accessoires van Gill verkrijgbaar. Zo bieden ze stijlvolle zonnebrillen aan, maar ook tassen en petten. Denk aan sokken, mutsen en zeilhorloges, alles wat van pas komt en verband houdt met je outfit is aan Gill weggelegd.

Gill kleding voor kinderen

Speciaal voor de kinderen heeft Gill gedacht aan de verstelbare elementen in de kleding. Dit biedt wat meer flexibiliteit van de kleding in de groei en zo gaat het ook wat langer mee. Bovendien kan de pasvorm hiermee goed worden afgesteld op het postuur van het kind. Ook voor de kinderkleding ontbreekt het niet aan een stijlvol ontwerp. Uiteraard voldoet de kleding aan de eisen van maritieme activiteiten en de behoefte van de kinderen tijdens het beoefenen van sport op het water.

Duurzame kleding

Gill besteedt aandacht aan verduurzaming en het milieubewust produceren van de producten. Gill neemt verschillende maatregelen om de kleding duurzaam te maken.

Hieronder lichten we toe welke duurzame beslissingen Gill neemt om ervoor te zorgen dat ze op een duurzame manier de producten ontwikkelen en leveren.

  • Duurzame materialen: denk hierbij aan gerecyclede materialen, milieuvriendelijke stoffen en producten die voldoen aan strikte milieunormen.
  • Samenwerking met milieuvriendelijke partners: Gill werkt samen met fabrikanten die op een ethische manier hun productieprocessen uitvoeren en die waarde hechten aan het milieu en een verantwoorde verwerking van materialen.
  • Gebruik van duurzame verpakking: ook voor de verpakkingsmaterialen maakt Gill gebruik van gerecyclede materialen en proberen ze op een zo minimalistische manier te verpakken, om zo min mogelijk overschot aan materiaal te gebruiken.
  • Certificeringen: het merk voldoet aan verschillende certificeringen, wat ook weer een garantie biedt aan de koper dat er verantwoorde producten worden gemaakt en verkocht. Een van die certificeringen is ‘Bluedesign’. Deze certificering staat voor producten volgens strenge milieunormen.

Met de duurzame uitgangspunten en de waarde die Gill hecht aan het milieu straalt het bedrijf betrouwbaarheid uit en zorg voor de medemens en omgeving.

Prijzen van Gill zeilkleding

De Gill zeilkleding is van goede kwaliteit, de producten zijn in verhouding met de kwaliteit geprijsd. Toch zit er variatie in de prijzen, dit is afhankelijk van het type kledingstuk en het ontwerp. Zo zijn er bijvoorbeeld jassen te vinden in een prijsrange van 100 tot 500 euro en broeken van ongeveer 80 tot 300 euro. Dit is onder andere afhankelijk van het model en de eigenschappen van het materiaal.

Prestaties van de kleding

De zeilkleding van Gill staat bekend om de perfecte prestaties voor gebruik op het water. De kenmerken waar de kleding aan voldoet zijn onder andere de waterdichtheid, het ademend vermogen en de winddichtheid.

Waterdichtheid

Om ervoor te zorgen dat de drager van de kleding droog blijft, maakt Gill gebruik van waterdichte materialen. Deze materialen zijn voorzien van technologie om de zeiler of watersporter droog te houden en een comfortabel gevoel te bieden, zelfs bij langdurige regenval, spatten en weersomstandigheden op zee.

Ademend vermogen

Bij het transpireren wordt dankzij het ademend vermogen het vocht afgevoerd, zodat de drager van de kleding geen nat of klam gevoel heeft onder de kleding. Ook voorkomt dit oververhitting tijdens intensieve activiteiten en blijft de kleding onder de zeilkleding droog.

Winddichtheid

Gill zeilkleding zorgt voor een winddichte laag, waardoor koude lucht niet binnendringt. Vooral tijdens lange tochten of locaties waar er een sterke wind kan staan, zoals op zee, biedt de kleding van Gill betrouwbare en comfortabele bescherming.

Veiligheid

Een groot deel van de kleding is voorzien van reflecterende delen, om zo bij te dragen aan de zichtbaarheid van de drager van de kleding. Veiligheid is sowieso bij Gill een belangrijk speerpunt in het ontwerp van de kleding. Zo zijn ze als merk ook voorzien van een aantal veiligheidskeurmerken. Zo voldoen ze onder andere aan de CE-markeringen van internationale veiligheidsnormen voor reddingsvesten en vallen ze ook onder de markeringen van persoonlijke beschermmiddelen. De veiligheidskeurmerken zorgen voor extra vertrouwen bij de consument en leggen nadruk op de betrouwbaarheid van de producten.

Bewegingsvrijheid

Naast de veiligheid en betrouwbare kenmerken, biedt de Gill zeilkleding ook comfort en flexibiliteit tijdens het varen en sporten. Met het ergonomische ontwerp van de kleding, de stretchmaterialen en de verstelbare functies, bieden de producten optimale comfort en een perfecte pasvorm voor diverse toepassingen. De flexibiliteit van de kleding is van belang om tijdens de watersport niet te worden belemmerd door beperkte bewegingsvrijheid of stroeve materialen.

Gill zeilkleding bij KOK watersport

Ben je overtuigd van de voordelen die Gill zeilkleding te bieden heeft en wil je ontdekken welke producten voor jou het meest ideaal zijn? Neem een kijkje in ons assortiment van Gill kleding en accessoires op de webshop, of kom naar onze watersportwinkel in Rotterdam.