Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

zeilkleding voor kinderen

Zeilkleding voor kinderen, hier moet je op letten

Of je kinderen al zelfstandig een watersport kunnen uitoefenen, of met je meegaan het water op, goede zeilkleding is ook voor jonge kinderen essentieel. Kinderen zijn vaak actief en beweeglijk, maar hebben ook de noodzakelijke bescherming nodig tegen de elementen en weersomstandigheden. Passende kleding draagt bovendien bij aan het comfort en het gemak bij beweging en activiteiten op het water.

Veiligheid

Kinderen hebben zelf niet altijd meteen door wanneer ze te koud zijn geworden. Het is dus van belang om dit tijdig te voorkomen om onderkoeling te voorkomen. Met goede zeilkleding zorg je ervoor dat de lichaamstemperatuur op pijl blijft en dat het ademend vermogen zorgt voor goede ventilatie. Vooral bij het nat worden van de kleding is dit praktisch, zo droogt het ook snel weer op. 

Bewegingsvrijheid

Juist omdat kinderen zo actief zijn en veel bewegen is het prettig als de zeilkleding hier voldoende ruimte voor geeft. Wel is het aan te raden om niet te ruim zittende kleding aan te schaffen, zodat het niet in de weg zit. Bij het beoefenen van watersport, zoals zeilen, maar ook kajakken, moeten ze goed kunnen manoeuvreren. Goed zittende zeilkleding draagt bij aan het comfort en aan de behendigheid tijdens de activiteit. 

Waterdicht

Om ervoor te zorgen dat het plezier op het water niet wordt belemmerd door een regenbui of opspattend water, dient de kleding waterdicht te zijn en moeten de sluitingen zoals ritsen ervoor zorgen dat de onderkleding droog blijft. Op de broeken zijn vaak speciale extra stevige vlakken aangebracht, zoals op het zitvlak en soms ook de knieën. Dit zorgt ervoor dat deze delen van het lichaam die sneller in aanraking komen met koude en natte objecten, extra weerstand bieden tegen kou en vocht. 

Zeilkleding voor kinderen bij KOK watersport

Wist je dat wij ook speciaal voor kinderen zeilkleding verkopen? Zo zijn er in onze winkel diverse kleding items die speciaal ontwikkeld zijn om kinderen te beschermen tegen de elementen op het water. Zoals zeiljassen, zeilbroeken, spraytops, lycra shirts, wetsuits en zeilhandschoenen.

Kinder zeiljassen

Een zeiljas voor kinderen is onmisbaar wanneer ze zich regelmatig rondom of op het water bevinden. Een zeiljas biedt bescherming tegen weersomstandigheden, biedt comfort tijdens de activiteiten op het water en veiligheid. De jassen zijn vaak voorzien van reflecterende delen, die ook zorgen voor extra zichtbaarheid. Naast de veiligheid en comfort op het water, biedt een zeiljas ook op het land goede bescherming tijdens diverse activiteiten. 

Zeiljassen van Helly Hansen zoals de Salt Port zijn tevens ideaal voor wanneer je kind meevaart tijdens een gezinsvakantie of zelfstandig op zeilkamp gaat. De zeiljassen zijn waterdicht, winddicht en ademend. Ze zijn voorzien van een capuchon en reflecterende elementen.

Zeilbroeken

Naast de zeiljassen zijn er ook zeilbroeken voor kinderen te vinden in ons assortiment zodat je er een compleet zeilpak van kunt maken. De zeilbroeken zijn ideaal voor eigenlijk alle weersomstandigheden. Ook bij droog weer ligt er altijd water in de boot door opspattend water. Met een zeilbroek aan maakt het niet uit waar je gaat zitten of tegenaan hangt, je houdt er een droge broek van, wat weer zorgt voor een minder koud gevoel en meer comfort. 

Fleece kleding

Voor kinderen is er ook gedacht aan het creëren van lagen onder het zeilpak. Ook al zijn de zeiljassen goed gevoerd, een extra laag voor de koude dagen is altijd prettig. Fleece kleding creëert warmte en is perfect om alleen op zich te dragen tijdens droge dagen, maar ook onder een zeiljas tijdens koudere dagen. We bieden diverse modellen fleece kleding aan, zoals jacks, hoodies en pullovers.

Thermokleding

Ideaal voor de echte koude dagen is thermokleding. Dit kan gedragen worden onder de zeilkleding en biedt extra warmte, comfort, maar ook genoeg bewegingsvrijheid. Het is de ultieme prestatie laag onder alle omstandigheden. Thermokleding isoleert, het zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur behouden blijft en dat de buitentemperatuur buiten blijft. De thermokleding die wij aanbieden heeft een duurzame afwerking, wij hebben thermoshirts voor kinderen en broeken.

De rashguards (lycra shirts) kleding voor kinderen biedt veel bewegingsvrijheid door de volledige rekbaarheid en bescherming tegen de zon.

Smock

Een Smock biedt een fijne extra laag tijdens het zeilen, maar ook voor andere activiteiten op het water zoals kajakken of stand-up-paddle. Een smock biedt bescherming, is waterdicht en ademend. Het heeft bovendien een goede afdichting door de PU-manchetten en hals.

Eerste ervaring met zeilen

Veel kinderen leren al zeilen op jonge leeftijd of hebben de eerste kennismaking met het zeilen in een Training Dinghy, of Optimist. Sommigen groeien door naar een zwaardboot of kielboot, of starten op een wat latere leeftijd direct met het zeilen van dit type zeilboten. Met enige ervaring en voor de fanatiekelingen kan er ook worden meegedaan aan wedstrijden. 

Het dragen van goede kleding is zowel voor de startende zeiler, als voor de ervaren zeiler belangrijk. De kleding moet voldoen aan eigenschappen als flexibiliteit, het moet je warm houden en beschermen.

Voor het dinghy zeilen kun je bij ons terecht voor je volledige outfit van neopreen tot zeilhandschoenen. Kom langs in onze watersportwinkel of shop online voor een Long John, neopreen top of trousers van Gill en zeilhandschoenen. 

Zwemvesten

Ook een zwemvest of reddingsvest mag niet ontbreken aan de zeilkleding, om veilig het water op te gaan. We hebben speciale zwemvesten voor kinderen in het assortiment met een stevige en hoge pasvorm, wat deze ideaal maakt voor het dinghy zeilen. Voorzien van opbergmogelijkheden en reflecterende details.

Onderhoud zeilkleding

Om zeilkleding langdurig te kunnen gebruiken en de kwaliteit te waarborgen, is het van belang om de kleding op de juiste manier te onderhouden. Hieronder geven wij een aantal tips om de kleding goed te onderhouden:

Ga je varen op zout water, dan raden we aan om je kleding na het zeilen af te spoelen met zoet water Was de kleding met de hand in koud water, met een milde zeep. Sluit bij het wassen of afspoelen alle ritsen en zakken Lijkt het kledingstuk niet meer waterdicht? Overweeg dan een waterdichtingsmiddel te gebruiken. Laat de kleding luchtdrogen, hang het bijvoorbeeld in een goed geventileerde ruimte of buiten

Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan onze blog over het onderhouden van je zeilkleding.

Raadpleeg altijd voor de zekerheid de wasinstructies van de fabrikant op het label van het product.