Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

southampton-boat-show-2015

Southampton Boat Show: 11 t/m 20 september

Omdat we gek zijn op watersportevenementen, willen we je wijzen op een leuk evenement van 11 t/m 20 september in Southampton: de Southampton Boat Show.

Southampton is de grootste havenstad van Engeland en ligt in het zuiden van het land. Een goede plek dus voor een mooi evenement als de Boat Show en het is dan ook erg geliefd onder de Britse watersporters. Er zijn veel exposanten aanwezig en er is veel te beleven. Het volgende fragment geeft de sfeer van de Boat Show weer.

De beleving in, op en bij het water

De Southampton Boat Show biedt vooral beleving. Zo kan je lekker het water op! Of je nu wilt kanoën of aan boord stapt van een Ocean Race Yacht voor een ‘Global Challenge Sailing Experience’; het kan allemaal. Ook mensen in een rolstoel kunnen het water op, in een catamaran van Wetwheels.

Ontzettend populair is Try a Boat. Je kunt kiezen uit verschillende boten, waar je gratis op kunt varen. Een super leuke ervaring, natuurlijk! Maar als je hier aan mee wilt doen, dan moet je je wel direct inschrijven zodra je op de Show komt. Want: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Het aquarium is zeker een bezoekje waard. Southampton is wereldleider in het verrichten van onderzoeken naar het leven diep in de zee. Je kunt tijdens de Boat Show in het aquarium dan ook een documentaire bekijken van een recente diepzee expeditie. Wat ook heel indrukwekkend is, zijn de tanks met anemonen en koraal. Deze stralen een prachtig fluorescerend licht uit.

Verder krijg je op de Boat Show de kans om producten uit te proberen en nieuwe dingen te leren. Ook is er live muziek van Tribute Concerts, waarbij veel 80’s muziek voorbij komt, maar ook liedjes uit het repertoire van Robbie Williams, Elvis Presley en Cher.

Wat is er nieuw?

Dit jaar zijn er weer nieuwe publiekstrekkers. Zo kom het tallship The Earl of Pembroke naar Southampton. Dit schip is een echte tv- en filmster! Zo was The Earl of Pembroke onder meer te zien in Alice in Wonderland, Treasure Island, Longitude en Count of Monte-Cristo.

tallship-earl-of-pembroke

Verder zien we ook de Red Arrows – van de Royal Air Force. Zij verzorgen een spectaculaire vliegshow, waarbij gebruik wordt gemaakt van felle kleuren in de vliegtuigstrepen.

Speciaal voor de dames: Ladies Day

Op 17 september wordt Ladies Day georganiseerd. Natuurlijk geheel in stijl! Er is geen betere manier om de Show te beleven dan aan boord van prachtige jachten, met een glas champagne en andere lekkernijen. De dame die het beste gekleed is, wint ook nog eens een mooie prijs.

Kan je niet op deze dag? Of ben je geen vrouw en wil je toch zo’n VIP behandeling? Dan kan dat natuurlijk ook, met de Platinum Experience.

Naar de Southampton Boat Show

Tickets voor de Southampton Boat Show kun je online kopen. Het evenement is gratis voor kinderen tot en met 15 jaar. De prijzen en voorwaarden vind je op de overzichtspagina van de bovengenoemde link. Wil je jouw reis zorgvuldig plannen, lees dan ook de bezoekersinformatie. Hier vind je alles over o.a. de accommodaties, openingstijden en hoe je er kunt komen.

Ben jij al eens op de Southampton Boat Show geweest? Deel dan hier of op onze Facebook pagina jouw ervaringen met de andere watersportliefhebbers!