Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

monaco-yacht-show-2015

Groot, groter, grootst tijdens de Monaco Yacht Show

Van 23 tot en met 26 september vond de Monaco Yacht Show plaats in de grootste haven van Monte Carlo: Port Hercules. Het bijzondere aan deze haven is dat het er erg diep is. Daardoor kunnen hier enorme jachten en cruiseschepen aanmeren, met een lengte tot 300 meter. En dat was te zien tijdens de Yacht Show, waar de superjachten het vorstendom goed wisten te vinden!

monaco-boat-show-2015-yacht

De Monaco Yacht Show werd dit jaar voor de 25ste keer gehouden. De Europese jetset komt hier massaal naartoe om een nieuwe boot uit te zoeken. En natuurlijk zijn er ook gewoon de liefhebbers met de ‘kijken, kijken, niet kopen’-mentaliteit.

Er waren in totaal 121 jachten te bewonderen uit 16 verschillende landen. De één nog mooier, groter en luxer dan de ander. Het grootste jacht is de Solange, met een lengte van 85 meter schoon aan de haak. Slechts 196 miljoen. Eenmaal, andermaal? Je krijgt er dan natuurlijk wel een mooie jacuzzi bij.

Nederland heeft 27 prachtige jachten gebouwd en is daarmee de grote nummer twee. Italië staat op de eerste plaats. De Italianen hebben 52 van deze jachten in geproduceerd.

Nog wat leuke cijfertjes:

  • Er waren in totaal 582 exposanten en partners die de show mogelijk maakten.
  • De 121 superjachten bestonden uit 104 motorjachten en 17 zeiljachten.
  • Er waren dit jaar 52 “new deliveries”.
  • Alle jachten achter elkaar nemen een lengte in beslag van 5.700 meter.
  • De gemiddelde lengte van een jacht is 47 meter.
  • Alle jachten bij elkaar telden een totale waarde van 3 miljard euro.
  • Het gemiddelde bedrag dat een jacht kost is 25 miljoen euro.

Oogstrelend

Naast prachtige jachten, was er nog veel meer om verlekkerd naar te kijken. Zo waren er op het land prachtige, dure sportwagens te zien en kon je genieten van lekkere hapjes en drankjes. Ook kon je je prima vermaken tussen de stands, vol met nautische gadgets. Ondertussen geniet je van het lekkere weer, de gezellige drukte en het prachtige uitzicht. Je hebt het helemaal getroffen als je op zo’n prachtig jacht mag plaatsnemen. Uiteraard hangt daar wel een bijpassend prijskaartje aan.

monaco-yacht-show-boat-2015

Bekijk de show zelf

We kunnen je natuurlijk nog veel meer vertellen, maar dit filmpje van vorig jaar geeft in een paar minuten eigenlijk heel goed de sfeer en activiteiten weer.

Je kunt online ook de virtuele tour doen!

De Monaco Yacht Show in 2016

Heb je het gemist? Of wil je er gewoon eens een keer naartoe? In 2016 wordt het jaarlijkse evenement weer gehouden, van 28 september tot en met 1 oktober. Kijk voor meer informatie op de officiële website.