Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Port-Hercules-Monaco-KOK-watersport

Vaar eropuit: de havens van Monaco

Eens in de zoveel tijd adviseren we een leuke plaats om eens aan te meren als je er met de boot op uit gaat. Van binnenland tot buitenland, wij geven je graag wat tips. Dit keer hebben we voor de jetset-liefhebbers de tip om eens naar Port Hercules of Port of Fontvieille in Monaco te varen. Of om er gewoon eens een dagje te gaan kijken, als je in de buurt bent.

Port Hercules
Wat zo bijzonder is aan de haven Port Hercules, is dat het gelegen is in een natuurlijke baai en dat het de enige haven is in Monaco met diep water. Zo kunnen hier grote boten en enorme cruiseschepen aanmeren (met een maximum lengte van 300m). Dat vraagt behoorlijk wat ruimte en dat wordt ook zeker gegeven: Port Hercules biedt een oppervlakte van maar liefst 160.000m2. Dat houdt in dat er ongeveer 700 schepen tegelijk geankerd kunnen liggen in de haven. De haven siert zich met de vele luxe jachten, waarbij je ogen het ene moois na het andere te verwerken krijgen.

Port of Fontvieille
De haven Fontvieille bestaat nog geen vijftig jaar. Monaco groeide en zo ontstond er ruimte voor een nieuwe haven. Doordat de haven achter ‘Le rocher de Monaco’ (de rots  van Monaco) ligt, ligt de haven beschut tegen de ruige wind uit het oosten. De rustige haven is minder groot dan Port Hercules, maar kan een behoorlijk aantal boten verwerken. Zo is er ruimte voor 275 boten, die 3m diep mogen zijn. Al met al oogt het als een prachtige oase. Beide havens worden 24 uur per dag goed in de gaten gehouden door patrouilles en het bekijken van bewakingsvideo’s.
Driemast in Monte Carlo, Monaco
Kosten
Overweeg je om eens aan te meren in Port Hercules? Dan is het misschien handig om te weten wat dat gaat kosten. In het laagseizoen betaal je voor een boot tot 4,5m 35 euro per dag. In het hoogseizoen is dit bedrag verdubbeld naar 70 euro per dag. Wie een maand wil blijven is met deze afmetingen van zijn boot in het laagseizoen 265 euro per maand kwijt, tegen 1.413 euro voor een maand in het hoogseizoen. Maar hoe groter de boot, hoe hoger de kosten. Wanneer je boot rond de 100m is, betaal je in het laagseizoen per dag 855 euro, in het hoogseizoen is dat 1.817 euro per dag. Je moet er dus wel wat voor over hebben. Je kunt natuurlijk ook aanmeren in de haven Fontvieille. De kosten voor deze haven liggen -vooral in het hoogseizoen- aanzienlijk lager dan bij Port Hercules. In het hoogseizoen betaal je voor een boot tot 5,5m 40 euro per dag, tegen 35 euro in het laagseizoen. Blijf je langer? Dan ben je in het hoogseizoen 816 euro per maand kwijt, tegen 424 euro in het laagseizoen. Ook hier geldt weer: hoe groter de boot, hoe hoger de kosten. Voor een maand in het hoogseizoen met een boot van 40m betaal je bijna 7.000 euro. Voor beide havens komt er bij een multihull nog een toeslag van 60% bovenop het standaardtarief.

Monte Carlo
Monaco is meer dan alleen een vorstendom met mooie havens aan de Côte d’Azur. De wegen in Monte Carlo vormen één keer per jaar een circuit voor de Formule 1 Grand Prix race. Het is een leuke ervaring om zelf ook eens over die wegen te rijden of te lopen, al is het in een iets minder vlot tempo dan Kimi Raikkonen of Fernando Alonso over de wegen vliegen. Monte Carlo is een prachtige omgeving, gevuld met mooie architectuur. In de zomermaanden is het er prima vertoeven met een wind van zee en een heerlijke zon. Werkelijk al je zintuigen worden hier geprikkeld. Het is dan ook niet voor niets dat ook de sterren hier te vinden zijn om vakantie te vieren. Je bevindt je hier immers aan de mediterrane jetset. Met de vele Ferrari’s, Lamborghini’s, Porsche’s en Maserati’s in het landschap, kijk je je ogen uit. Ook de shopliefhebbers hoeven zich hier geen moment te vervelen. Gucci, Prada, Armani, Valentino, Tommy Hilfiger en Dolce & Gabbana hebben hier hun winkels gevestigd. Wanneer je hier op een terras plaatsneemt, waan je jezelf een echte filmster in een wereld vol glamour. Een leuk weetje is dat hier ook een deel van de James Bond film GoldenEye is opgenomen. Ook zijn er nog genoeg casino’s waar je je prima kunt vermaken. Verder zijn er regelmatig tentoonstellingen, toernooien, concerten, vuurwerkshows, etcetera. Wat je ook doet, alles gaat in Monte Carlo vanzelf in stijl.
F1 Circuit in Monaco
Ben jij al eens in de havens van Monaco geweest? Wij zijn benieuwd naar jouw belevingen.