Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Kanaaleilanden-KOK-watersport

Kanaaleilanden: laat je betoveren

De Kanaaleilanden liggen vlak voor de Franse kust (Normandië) en bestaan uit enkele kleine eilandjes en vijf grotere eilanden, namelijk Jersey, Guernsey, Sark, Herm en Alderney. Elk eilandje heeft zijn eigen schoonheden.

Jersey

Jersey is het grootste eiland van de Kanaaleilanden, waar dan ook de meeste zeiljachten te vinden zijn in de havens. Op Jersey is veel te doen op cultureel gebied. Bezoekjes aan musea, kastelen en ruïnes, vuurtorens en kwekerijen van bloemen zijn slechts een kleine greep uit het aanbod. Wat ook erg leuk is aan Jersey, is dat je hier veel verschillende vogelsoorten aantreft, zoals stormvogels en papegaaiduikers. En wat te denken van Shell Garden, waar je de meest bijzondere schelpen vindt? Erg leuk! Er is ook een dierentuin op dit eiland: Jersey Zoo. Op Jersey heb je ook veel winkels en een uitgaansgelegenheid.

Guernsey

Guernsey is een adembenemende locatie, waar je alleen al door de omgeving tot rust komt. De kliffen zijn begroeid met kleurrijke bloemen en op het eiland zijn prachtige kleine baaien te vinden met zandstrandjes. Het is een uniek gezicht om aan de ene kant de wilde zee te zien en aan de andere kant het sprookjesachtige landschap, dat samensmelt tot een fenomenaal landschap. Niet alleen je ogen worden hier geprikkeld, maar ook je neus: de geur van bloemen en de zilte zeelucht vormen een bijzondere combinatie.
 
Kanaaleilanden-KOK-watersport

Sark

Sark is een klein eilandje, gelegen in the Bailwick of Guernsey. Auto’s zijn hier niet toegestaan, dus wat je hoort is een oase van rust: het melodieuze gefluit van de vogels en wat meer op de achtergrond hoor je nog het geluid van de golven die de strandjes op rollen.

Herm

Net als Sark behoort Herm tot de kleinere eilanden van de Kanaaleilanden. Herm is gelegen op 20 minuten varen van Guernsey, waar je een paar kleine winkels en cafés vindt. Op het eiland is slechts één hotel te vinden. Op Herm is het bijna net zo stil als op Sark, al hoor je hier af en toe nog een tractor voorbij komen.

Alderney

Alderney heeft weer een totaal ander en eigen karakter, vergeleken met de eerder genoemde eilanden. Hier zijn ook veel invloeden uit de geschiedenis terug te vinden. Bekijk ook eens dit filmpje over Alderney:

 

Op vakantie naar de Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden bieden voor iedereen wel iets wat tot de verbeelding spreekt. Of je nu een groot liefhebber bent van wandelingen in de natuur, graag de havenstadjes verkent, graag een balletje gaat slaan, wilt kanoën of lekker met de boot gaat eilandhoppen: zowel jong als oud hoeft zich hier niet te vervelen. Omdat er zowel Franse als Engelse invloeden zijn op het eiland, maakt dit het tot een leuke ervaring wanneer je hier naartoe gaat op vakantie. Zo wordt er voornamelijk Engels gesproken op de eilanden, maar daarentegen is de keuken vooral Frans georiënteerd. Door de locatie midden in het Kanaal, zijn er veel invloeden uit de geschiedenis terug te vinden.

Kanaaleilanden-KOK-watersport

Weetjes over de Kanaaleilanden

We hebben natuurlijk ook nog wat bijzondere weetjes over de Kanaaleilanden! Wist je bijvoorbeeld dat:
-       … het 1,5 uur vliegen is vanaf Amsterdam naar Jersey?
-       … de Kanaaleilanden de schoonste stranden van heel Europa hebben?
-       … je er kunt wadlopen wanneer het eb is? Het verschil tussen eb en vloed is 12 meter, maar dat betekent dat je wel een beetje door moet lopen als het vloed wordt. Het zeewater stijgt dan namelijk met 5 cm per minuut!
-       … de bloemen naast het toerisme één van de grootste bron van inkomsten vormen?
-       … het landhuis Sausmarez Manor op Guernsey zou een spookhuis zijn: de nanny die hier 28 kinderen heeft opgevoed, zou volgens de bewoner nog steeds de boel scherp in de gaten houden en hier rondspoken.

Welk eiland is het leukste?

Ben jij weleens naar de Kanaaleilanden geweest? Wij zijn benieuwd welk eiland jij het leukste vindt en waarom! Dus deel vooral je verhalen met ons!