Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Saint-Malo-baai-golven

Saint-Malo: een mooie bestemming voor watersporters

Saint-Malo ligt in Bretagne, in het noordwestelijke gedeelte van Frankrijk. Het is een heerlijke plek om te verblijven tijdens je vakantie. Je kunt er goed ontspannen, maar ook actief genieten van de vele bezienswaardigheden en cultuur. Natuurlijk is er ook op en in het water genoeg te doen.

Bezienswaardigheden in Saint-Malo

Saint-Malo kent vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om eens te bezoeken. De stadmuren, de kathedraal Saint-Vincent en het kasteel van Saint-Malo geven het plaatsje een historische uitstraling. Het ademt cultuur! De stadsmuren zijn overigens ook erg populair om overheen te wandelen, met een prachtig uitzicht op de zee.

De baai van Saint-Malo

Wie Saint-Malo kent, denkt waarschijnlijk als eerste aan het fascinerende schouwspel dat ontstaat bij eb en vloed. De kust en rotsen worden bedekt met water en weer opnieuw blootgelegd.

Door de geografische ligging van de baai, heeft Saint-Malo het hoogste springtij van Europa. Doordat de grote hoeveelheid water van de Atlantische Oceaan door het kanaal wordt geduwd, ontstaat er een waanzinnige kracht waarmee de golven hard tegen de kust slaan. Dit levert prachtige en zeer indrukwekkende beelden op.

Het verschil tussen eb en vloed is ruim 12 meter.

Waterkrachtcentrale Rance

Wat interessant is om een keer te doen, is een bezoekje brengen aan Waterkrachtcentrale Rance. Dit is de oudste en op één na grootste getijdencentrale ter wereld. Erg indrukwekkend om te zien.

Mont Saint-Michel

Als je dan toch in Saint-Malo bent, neem dan eens een kijkje op Mont Saint-Michel. Dit is een rotsachtig schiereiland. Vroeger was het een getijdeneiland, dat alleen bereikbaar was als het eb was. Bij hoogwater was het eiland omringd met water. Tegenwoordig loopt er een verhoogde weg naar het eiland. Omdat het eiland uit veel trapstraten bestaat, is het alleen toegankelijk voor voetgangers.

mont-saint-michel

saint-malo-weg

Een leuk weetje voor de kinderen: Mont Saint-Michel is in de Disney-film Rapunzel gebruikt als inspiratie voor het ontwerp van het koninkrijk. Kinderen die zijn opgegroeid met Suske en Wiske herinneren zich misschien dat meerdere verhalen zich hier afspeelden.

Grand Aquarium

Een aanrader is het Grand Aquarium. In dit gigantische aquarium vind je exotische vissen, koraalsoorten en zeeschildpadden. Nu heb je dat misschien al eens eerder gezien, maar het bijzondere is hier dat je met een onderzeeër (de Nautibus) het water in kan en dus veel dichter bij het onderwaterleven bent. Je maakt een fascinerende reis!

Musea in Saint-Malo

In Saint-Malo zijn ook vele musea te vinden. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van het stadje, maar ook hoe de lokale lekkernijen worden geproduceerd. Zo produceren ze hier een eigen cider, maar ook toffees en koekjes.

Buitenhuizen en luxe tuinen rondom Saint-Malo

Bijzonder is dat er rondom Saint-Malo op het platteland vele enorme buitenhuizen staan, geheel in de Franse stijl. Deze kenmerkt zich door de symmetrische en sobere architectuur, het houtsnijwerk en de enorme tuinen. Dit geeft weer dat het plaatsje een rijk verleden heeft gekend.

Die tuinen zijn overigens ook op zich te bewonderen. Neem bijvoorbeeld eens een kijken bij de prachtige botanische tuinen (Parc Botanique de Haute Bretagne), waarin de Franse architectuur uit 1847 is verwerkt.

France Station Nautique

Saint-Malo heeft een rijk zeevaartverleden en daar zijn ze maar wat trots op! Als watersportplaats dragen zij daarom het kwaliteitslabel van France Station Nautique. Er worden regelmatige grote watersportevenementen georganiseerd, zoals de trans-Atlantische race Quebec – Saint-Malo en de Route du Rhum.

Op het gebied van watersport kan je hier o.a. kanoën, kajakken en aquatisch wandelen. Maar je kunt als het eb is bijvoorbeeld ook gaan wandelen in de baai van Mont Saint-Michel, met een ervaren gids.

haven-saint-malo

Jouw ervaring met Saint-Malo

Ben jij al eens in Saint-Malo geweest? Deel dan hieronder je ervaringen met ons en met de andere lezers van dit blog.