Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Folkestone

Folkestone biedt eindeloos watersportplezier

Folkestone is een plaatsje in Kent, dat is gelegen in het Zuidoosten aan de Engelse kust. Het is een gezellig plekje, waar je je als watersporter prima kunt vermaken.

Watersportactiviteiten in Folkestone

De watersportliefhebber kan zich eindeloos uitleven in en op het water. In deze omgeving kun je kajakken, waterskiën en surfen, maar je kunt hier ook duiken en snorkelen. Dat is natuurlijk erg leuk om te doen in de zomer. Het leuke aan Folkestone is dat zij er alles aan doen om zo veel mogelijk variatie te kunnen bieden aan hun publiek. Zo vragen ze bij Folkestone Seafront regelmatig of je zelf nog nieuwe ideeën hebt, waardoor zij hun aanbod kunnen uitbreiden. Dit wordt mogelijk doordat zij samenwerken met vele watersportclubs. Je kunt natuurlijk ook lekker gaan zeilen of varen op een motorboot. Hoe dan ook: je hoeft je hier niet te vervelen en het is erg leuk om later nog eens terug te keren naar dit unieke stadje.

De haven

Toch was het niet altijd mogelijk om hier te genieten op het water. Tot aan de 19e eeuw werd het vissersdorp met grote regelmaat geteisterd door stormen en oprukkend grind. Hierdoor werd het voor boten moeilijk om aan te meren. In 1807 werd bepaald dat er een pier en een haven moest komen. De haven was zo’n 14 hectare groot en langzaam groeiden de populatie en handel. Toch was het niet genoeg, omdat zand en slib een groot obstakel vormden. Hoewel er veel geld is geïnvesteerd in het verwijderen van het slib, had ook dit niet het gewenste effect. Een ander bedrijf waagde vervolgens een poging: the South Eastern Railway Company (SER). Zij legden de verbinding aan tussen Dover en Londen en begonnen direct aan het uitbaggeren van de haven en legden de spoorweg aan. Hierdoor werd de haven al snel een belangrijke schakel voor het verkeer naar Boulogne. Pas in 2006 werden er plannen gemaakt om van de haven een jachthaven te maken. Daarbij hoorden ook nieuwe woningen, winkels en een kleine universiteitscampus.

Kunst en cultuur

Kunst vind je echt overal terug in het straatbeeld. Dat zie je bijvoorbeeld aan de Folkestone Triennial, een onderdeel van de Creative Foundation. Artiesten gaan elke drie jaar aan de slag om de stad te verfraaien met thema’s die leven onder de lokale bevolking of spelen in de wereld. De stad is dus een canvasdoek, dat beschilderd mag worden. De kunst draagt via de Creative Foundation bij aan een stad waarin je prima kunt studeren, werken en wonen. Kortom: een fijne plek om te leven. Hier wonen vooral veel artistieke talenten en er zijn veel creatieve bedrijven gevestigd.
 
Folkestone-haven

Leas Promenade

Ook de natuur is prachtig. Je kunt bijvoorbeeld prima wandelen over de Leas Promenade. Op het zigzaggende weggetje naar het strand heb je ondertussen een fenomenaal uitzicht over het Kanaal.

Jouw ervaringen in Folkestone

Ben jij weleens in Folkestone geweest? Deel dan je ervaringen met ons en de andere lezers.