Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

aquavitesse-zeilschool-bruinisse-grevelingen

Bruinisse: een paradijsje voor de watersporter

Wil je deze zomer kennismaken met verschillende watersporten? Neem dan eens een kijkje in Bruinisse, in de Grevelingen. Hier vind je o.a. zeilschool Aquavitesse, waar zowel volwassenen als kinderen kunnen leren zeilen. Maar behalve de zeilsport beoefenen, kan je hier nog veel meer doen.

Bootverhuur en -verkoop

Wil je lekker een dagje uitwaaien op het water of wil je graag met de boot op vakantie? Dan kan je bij Aquavitesse ook een boot huren. Ze hebben een zeer diverse vloot. Of je nu een zeilboot of een motorboot wilt huren; het kan allemaal. Je kunt bijvoorbeeld een valk, sloep of kajuitzeilboot huren.

Ben je na het varen helemaal verliefd geworden op een boot? Dan kan je deze ook kopen bij Aquavitesse.

Pirateneiland voor kinderen

Vanaf volgend jaar is er nog iets anders bijzonders te vinden in de haven van Bruinisse: een echt pirateneiland. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen hier lekker piraatje spelen. Om dit eiland zo realistisch mogelijk te maken, wordt er natuurlijk een fort geplaatst. Dit wordt gemaakt van oud hout, waardoor het een ruige uitstraling krijgt. Om het nog wat spannender te maken, kunnen de kinderen in de ondiepe lagune ook stoere vlotten bouwen. Laten we ook vooral het oude scheepswrak niet vergeten! Ook komt er een buizenstelsel, waar ze doorheen kunnen kruipen. Natuurlijk alles om de schat te vinden.

Diverse lokale ondernemingen helpen bij het realiseren van dit project, waarmee ze een leuk speeleiland voor de kinderen creëren. Ze steunen er daarnaast ook nog een goed doel mee.

Een maatschappelijk doel

Het geld dat met het pirateneiland wordt opgehaald, is volgens Henk Gravestein gedeeltelijk bedoeld voor verouderde of kapotte spullen van de jachthaven en zeilschool. Toch gaat het grootste gedeelte naar een goed doel: naar kinderen van echte piraten, in Somalië. Het is de wens van Henk om op deze manier de kinderen betere toekomstperspectieven te bieden. Op deze manier hoopt hij een bijdrage te leveren aan het bestrijden van de piraterij.

Naar verwachting is het pirateneiland klaar in april 2016. Wij hopen dat het een groot succes wordt en gaan er zeker eens kijken! Jij ook?