Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Port-of-Ramsgate-KOK-watersport

Ramsgate, een pittoresk kustplaatsje

Aan de kust van het Engelse graafschap Kent ligt het vissersdorp Ramsgate. In het plaatsje wonen nog geen 40.000 mensen, maar toch is het een plek die veel toeristen trekt. Vanaf deze plek loopt een terminal voor de veerboot naar Oostende, in België.

Ramsgate als aanleghaven

Ramsgate heeft een rijke geschiedenis als aanleghaven. Tot 1982 meerden hier vele veerboten aan, waaronder de Hoverlloyd en de Hoverspreed, die een directe hovercrafverbinding hadden met het Franse Calais. Daarna kwam er een nieuwe veerbootverbinding zoals we die nu kennen: tussen Ramsgate en Oostende. Er zijn ook veerbootverbindingen geweest tussen het vissersdorp en Duinkerke, en tussen Ramsgate en Vlissingen. Deze bestaan inmiddels niet meer, maar vanuit Zeeland en België is Ramsgate nog wel de dichtstbijzijnde aanloophaven voor overstekend vaarverkeer. Jaarlijks bestaat dit verkeer uit 500.000 vrachteenheden, maar ook vijf miljoen passagiers. In de jachthaven van Ramsgate (Port of Ramsgate) leggen jaarlijks 800 bezoekers hun boot aan. Hier kun je rustig een bootje kwijt met een lengte tot 175 meter en een diepte van 6,5 meter, ongeacht het getij.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Bezienswaardigheden zijn er genoeg. Wat denk je bijvoorbeeld van de prachtige zandstranden, het natuurreservaat of van het Vikingschip Hugin. Activiteiten zijn er natuurlijk ook, zoals bootveilingen. Voor de watersportliefhebber is het jaarlijkse Powerboat Grand Prix een leuk evenement om eens een keer bij te wonen en de motorboten over het water te zien scheren.

Ga op in het leven van Ramsgate

Als je echt het leven wilt ervaren, dan merk je al gauw hoe het stadje ademt. Dat merk je bijvoorbeeld aan de gezellige en typerende markten, waar je natuurlijk ook de lokale vis en andere delicatessen kunt proeven. En lust je op z’n tijd ook wel een drankje? Dan is er keuze genoeg uit de vele pubs die in Ramsgate te vinden zijn.

Ramsgate-KOK-watersport

Andere weetjes

  • Vincent van Gogh heeft in Ramsgate gewoond, waar hij ook les heeft gegeven.
  • Hoewel het in Engeland een uur eerder is dan in Nederland, is het niet overal even laat. In Ramsgate loopt de lokale tijd 5 minuten en 41 seconden voor op de Greenwich Mean Time (GMT).
  • Je kunt online berekenen hoe laat het eb en vloed is in Ramsgate.
  • Er zullen zeker 800 banen worden gecreëerd, omdat Ramsgate gebruikt zal worden bij het opwekken van natuurlijke energie. Zo zal er bijvoorbeeld een windmolenpark worden aangelegd, net van de kust.

Ben jij weleens in Ramsgate geweest of heb je nog andere leuke weetjes over dit vissersplaatsje? Deel je verhalen dan met ons.