Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Boot-Dusseldorf-KOK-watersport

Boot Dusseldorf 2014: druk bezocht en gezellig!

Van 18 tot en met 26 januari vond de jaarlijkse beurs Boot Düsseldorf plaats en natuurlijk waren wij erbij. Zeventien hallen waren gevuld met stands van bedrijven, afkomstig uit meer dan zestig landen. Het evenement is elk jaar een groot succes en lijkt met het jaar populairder te worden bij de liefhebbers.

Veel bezoekers bij Boot Düsseldorf

Er waren dit jaar namelijk veel bezoekers: ruim 248.600 liefhebbers waren op de been, waardoor er meer bezoekers waren dan vorig jaar. De belangstelling was indrukwekkend: bij Raymarine stonden mensen in het gangpad te wachten om de stand te kunnen betreden!

Kijken, kijken én kopen!

Er hing een goede stemming in Düsseldorf. Dit was niet alleen te merken aan de bezoekers, maar zeker ook aan de standhouders die erg enthousiast waren. En dat zie je terug in het koopgedrag, want er werden royaal aankopen gedaan. Overal zag je mensen met accessoires en wakeboards. De kleine én grote motorboten waren ook erg populair onder de kopers. De duiksport trok ook veel belangstellenden: één op de vier bezoekers nam bij deze stands een kijkje. Het leuke aan dit soort beurzen is dat nieuwe of verbeterde producten ook worden gedemonstreerd. Zo was firma Lankhorst Taselaar ook aanwezig, met de volledige lijn van nieuwe rubberboten van Highline. Overigens was het ook buiten de hallen erg gezellig en werd er volop genoten van het bier ;-). Dusseldorf-2014-KOK-watersport

Zeiljacht van het jaar

Zoals de kenners inmiddels gewend zijn, was er ook de onthulling van de wedstrijd ‘European Yacht of the Year’, de Oscars van de watersport. Dit jaar won de prachtige Contest 42 CS in de categorie Luxury Cruiser, een combinatie van sportiviteit en comfort. Dusseldorf-2014-KOK-watersport De Contest 52 MC was genomineerd voor de 'European Powerboat of the Year'. Dusseldorf-2014-KOK-watersport In de categorie Family Cruiser won de Beneteau Oceanis 38. In de categorie Performance Cruiser won de Dehler 38 en in Special Yachts was de Saphire 27 de winnaar.

Prachtige jachten en snelle raceboten

Natuurlijk stikt het er van de prachtige jachten en andere mooie boten. Terwijl je je ogen uitkijkt, zie je jezelf al over het water gaan. Dusseldorf-2014-KOK-watersport Voor de waaghalzen was er ook een unieke speedboat, maar dan als raceboot! Klinkt bijna als een Formule 1 auto, toch? De F1-Powerboat komt inderdaad in de buurt: hij trekt binnen vier seconden op van nul naar honderd kilometer per uur en kan zelfs een snelheid behalen van tweehonderd kilometer per uur! Voor een prijsje van 62.000 euro is hij van jou ;-).

Blik terug op Boot Düsseldorf 2014

Kon je er niet bij zijn of wil je nog eens terugblikken op dit spectaculaire evenement? Bekijk dan eens dit filmpje (Duits). Volgend jaar zal Boot Düsseldorf 2015 worden gehouden van 17 tot en met 25 januari. Was je er wel bij? Dan zijn we erg benieuwd wat je ervan vond!