Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

boot-dusseldorf

Boot Düsseldorf 2015 was weer een knaller

Van 17 t/m 25 januari konden we weer genieten van al het moois bij Boot Düsseldorf: de grootste en populairste indoor watersportbeurs van Europa. Dit jaar zijn er meer dan 240.000 bezoekers van over de hele wereld naar het evenement gekomen. We kunnen ze geen ongelijk geven, want wat was het (net als vorig jaar) weer een spektakel!

17 hallen, 17 werelden

Negen dagen lang konden we volop worden geamuseerd door al die introducties van nieuwe boten, nieuwe watersportuitrustingen en innovatieve snufjes voor de watersportliefhebbers. Verspreid over 17 hallen kon iedereen zich vergapen aan al dit moois. Elke hal staat bij BOOT Düsseldorf in het teken van een specifiek thema, zoals “Holiday World” en “Beach World”. Deze twee werelden waren in combinatie met het “Powerboat Centre” erg populair. Er was dit jaar ook een nieuw thema: het “Cruise Pavilion”, die door ruim 14.000 mensen is bezocht. Er was niet alleen veel te zien, maar ook te doen - voor jong en oud.

boot-dusseldorf-surfen
boot-dusseldorf-kano

De mooiste nieuwe modellen

Die nieuwe modellen zijn elk jaar weer indrukwekkend. Dit jaar waren het er zo’n 2.000. Natuurlijk kunnen we deze niet allemaal bespreken (al zouden we dat stiekem graag doen), dus we hebben er twee leuke exemplaren uitgepikt.

Williams Jettender

Één zo’n voorbeeld is de jettender; een populaire boot met een waterstraalaandrijving van het Britse merk Williams. Deze sportieve boot is verkrijgbaar als benzine- of dieseluitvoering. De mooi afgewerkte tubes zijn erg duurzaam en gaan wel 20 jaar mee. Daarbij heeft dit prachtexemplaar buitengewoon goede vaareigenschappen. Doordat de tender erg laag is, wordt deze vaak gebruikt in een superjacht. Het model is erg laag, waardoor hij makkelijk in het jacht te schuiven is. De tender is nu overigens ook verkrijgbaar als sportjet, die je kunt gebruiken als stand-alone boot. Hier kun je als wakeboarder of waterskiër gemakkelijk achter hangen, doordat er geen draaiende onderdelen onder water zijn waarin je verstrikt kunt raken.

jettender-williams-waterski

XO Boats – Extraordinary Boats

Wat ook erg bijzonder was, waren de boten van XO Boats (Extraordinary Boats). Ze zijn namelijk gemaakt van aluminium. Je kunt met 70 km per uur over de golven scheren (extra leuk op de verende stoelen!), maar je kunt deze boten ook prima gebruiken in wat rustiger vaarwater.

De grootste publiekstrekkers

De motorboten en zeilboten blijven het meest populair onder de bezoekers van BOOT Düsseldorf. Zo’n 120.000 mensen namen een kijkje bij de zeiljachten en zeilboten. De motorboten stonden in het middelpunt van de belangstelling bij een derde van de bezoekers. Kijken, kijken, niet kopen? Nee, in Düsseldorf was dit zeker niet van toepassing! Er is zelfs een groei waarneembaar in het aantal grotere zeilboten dat is verkocht.

Upgrade je boot

Wat we ook veel hebben gezien is dat veel mensen niet per se kiezen voor een nieuwe boot, maar een upgrade van de huidige boot. Dat wordt gedaan door meer comfort aan te brengen. Bijvoorbeeld met koel- en klimaatinstallaties, kookapparatuur en verschillende vormen van elektronica.

European Yacht of the Year Awards

Zoals we gewend zijn bij BOOT worden elk jaar de European Yacht of the Year Awards uitgereikt. Hoewel er veel waardige kandidaten waren genomineerd voor de prijs, kunnen er maar vijf winnaars zijn.  

 • In de categorie Family Cruiser: Bavaria Cruiser 46
     bavaria-cruiser-46
 • In de categorie Performance Cruiser: JPK 10.80
     performance-cruiser-jpk-10.80
 • In de categorie Luxury Cruiser: Wauquiez Centurion 57
     wauquiez-centurion-57
 • In de categorie Special Yachts: Advanced A44
     advanced-a44 
 • In de categorie Bluewater Cruiser: Boréal 52
     boreal-52

Trendy funsporten

Natuurlijk mochten ook de funsporten niet ontbreken. Wij vonden de Yamaha waverunners wel indrukwekkend: een soort motor, maar dan op het water. Je kunt iemand gezellig achterop laten springen en racet samen over het water met een snelheid tot 125 km per uur! Een soort Route 66 ervaring. Door het RIDE-systeem kun je gemakkelijk afmeren en achteruit varen.

yamaha-waverunner-dusseldorf

Fishfinders van Raymarine

Of je nu een actieve watersporter bent in de vorm van wakeboarden of waterskieën, of dat je het wat rustiger aan doet: er is voor iedereen op deze watersportbeurs wel iets innovatiefs te vinden op het vlak dat jouw voorkeur heeft. Ook voor de hengelsport! Je bent wellicht bekend met de fishfinders met sonarbeelden, maar het kan nog veel mooier en beter. Dat bewijst de Raymarine Dragonfly, met prachtige beeldschermen van diverse formaten met daarop downvision. Je krijgt hiermee een 3D-beeld van wat er onder water gebeurt. Indien gewenst kan dit ook prima samen met de sonarbeelden. Houdt het daar op? Nee, zeker niet! Het is nu mogelijk deze twee beelden te koppelen aan de GPS-potter, voor het beste zicht onder water en resultaat.

BOOT Düsseldorf in 2016

Van alle ondervraagde bezoekers heeft 98% aangegeven dat er aan hun verwachtingen is voldaan tijdens deze watersportbeurs. Kon je er dit jaar niet bij zijn? Geen zorgen, want de datum voor de volgende BOOT Düsseldorf is al bekend: 23 tot 31 januari 2016. Wij maken er alvast een notitie van en zijn er dan weer bij! Jij ook? Voor het sfeergevoel hebben we hier nog een filmpje van de afgelopen editie: