Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Dordt in Stoom

Dordt in Stoom 2014: een daverend succes

Dit jaar is de 16e editie van Dordt in Stoom gehouden. Het evenement blijkt steeds populairder te worden. Dit jaar waren er ruim 250.000 bezoekers die naar het drukst bevaren rivierenkruispunt van Europa kwamen om alles te aanschouwen. Het mooie weer, volle terrassen, alle bezienswaardigheden en de gezellige sfeer maakten het tot een leuke dag!

Dordt in Stoom

Dordt in Stoom is het meest indrukwekkende stoomevenement van Europa, dat elk jaar wordt gehouden in Dordrecht. Gedurende drie dagen kun je even terug in de tijd, naar het moment dat er veel gebruik werd gemaakt van stoomkracht. Voor de watersportliefhebber is het leuk om aan boord te gaan van een stoomboot, maar je kunt ook stoommachines, stoomwerktuigen en stoomtreinen bewonderen. Dat is niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam voor jong en oud.

Dordt in Stoom 2014 - KOK watersport
Dordt in Stoom 2014 - KOK watersport

Het evenement ging dit jaar van start met de Vlootschouw, het succesvolle openingsprogramma van Dordt in Stoom. Diverse partyschepen verzamelden zich en daarna ontstond er een stoomfluitenconcert. Een spektakel om te horen, maar ook om te zien. Vele toeschouwers verzamelden zich aan de kade om de Vlootschouw te kunnen zien. Door de historische binnenstad van Dordrecht, lijkt het alsof je je even in een geschiedenisboek bevindt.

Rondritjes en rondvaarten

Hoewel de toegang tot het stoomevenement gratis is, kon je tegen een kleine vergoeding als passagier meereizen op bijvoorbeeld een stoomtrein of stoomboot. Tijdens zo’n tocht kun je eigenlijk alles zien en overal op- en afstappen. Een volledige rondvaart of -rit kan oplopen tot zo’n drie uur, dus de bezoekers kregen zeker waar voor hun geld tijdens deze bijzondere ervaring.

Dordt in Stoom 2014 - KOK watersport

Impressie van 2014

Om je een idee te geven van het stoomevenement kun je het onderstaande filmpje bekijken van Dordt in Stoom 2014.

Was jij er ook bij?

Ben jij afgelopen weekend ook naar Dordt in Stoom geweest? Deel dan hieronder je mening met ons, want we zijn erg benieuwd hoe jij het vond.

Foto’s: Dordtinstoom.nl