Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Grevelingencup

Grevelingencup winterserie 2013/2014

Hoewel de meeste zeilers hun boot in het najaar winterklaar maken, zijn er toch een paar fanatiekelingen die in de winter het water op gaan. Het Grevelingenmeer, om precies te zijn. Tijdens de winterserie 2013/2014 van de Grevelingencup gooiden de bemanningsleden van zo’n 200 jachten de trossen los in de Marina Port Zelande. Gepassioneerde watersporters hadden het ultieme doel om die felbegeerde cup te bemachtigen. Hoewel het er inmiddels al weer op zit, kunnen we terugkijken op een spannend wedstrijdseizoen.

Een mooi seizoen, vol spanning, tactiek en sfeer

In oktober vond de eerste wedstrijd van deze winterserie plaats. Daarop volgde elke maand weer een wedstrijd, tot aan de finale die eind maart plaats vond. Het is niet alleen maar een beetje zeilen. Er komt een heuse tactiek bij kijken, waardoor het een spannende uitdaging wordt om mee te doen. Het weer zat niet altijd mee. Vanwege een storm is er een wedstrijd afgelast, die vervolgens tijdens de nieuwe wedstrijd ruimschoots werd gecompenseerd met prachtig weer (5 beaufort uit het westen) en schitterende zonnebrillen, die het zonlicht weerkaatsten. En daar gaan ze dan, vol enthousiasme. Wat een spektakel om te zien! De winterwedstrijden werden goed bezocht. Niet alleen kwamen de vaste deelnemers en bezoekers langs, maar ook een groeiend aantal belangstellenden wist Marina Port Zelande te vinden. Zo’n evenement brengt dan ook een leuke sfeer met zich mee, vol gezelligheid. De mensen die waren vernikkeld van de kou konden zich weer lekker opwarmen aan de glühwein, die werd verzorgd door sponsor Magic Marine. Bij hard werken hoort immers ook hard ontspannen :-).

Grevelingcup KOK watersport

Zomereditie van de Grevelingencup

Voor sommige mensen hoeft het zeilen niet zo nodig als het buiten koud is, maar ze houden misschien wel van zeilwedstrijden. Voor deze groep is er ook een zomerse variant van de Grevelingencup. Twee weekenden per zomer worden er wedstrijden georganiseerd. Diverse klassen kunnen dan variërende afstanden afleggen.

Uitslagen van de Grevelingencup

Uitslagen van de Grevelingencup kun je terugvinden op de officiële website. Houd die site ook in de gaten als je zelf een keer mee wilt doen aan de winterwedstrijd of juist aan de zomereditie van de Grevelingencup!

Bron foto’s: Nautica.nl