Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

HISWA-Flyer-One

HISWA Amsterdam Boat Show 2014

Het grootste watersportevenement van dit jaar was wederom een succes. Meer dan 37.000 mensen bezochten de HISWA Amsterdam Boatshow 2014. De sfeer was goed, maar er was ook veel te doen én te zien. Of je nu houdt van funsport of graag klassieke jachten bewondert; er was voor ieder wat wils. De grote publiekstrekker was de Flyer One.

Veel belangstelling voor de Flyer One

De Flyer One is het beroemde zeiljacht waarmee Conny van Rietschoten in 1978 de Whitbread Round the World Race won. Het jacht draagt op dit moment een andere naam: de Alaska Eagle. Deze naamsverandering en aanpassingen aan de boot zorgen ervoor dat het niet meer te herkennen is als The Flyer, maar daar komt verandering in. Stichting Revival of the Flyer gaat, zoals de naam al doet vermoeden, de boot herstellen in haar oorspronkelijke staat. Zo zal er onder andere weer een mast worden geplaatst. Voor het publiek van de HISWA betekende dit dat dit de laatste kans was om het zeiljacht te zien zoals het nu is, van binnen en buiten. Van deze mogelijkheid werd goed gebruik gemaakt, want de belangstellenden stonden letterlijk in de rij. De Flyer zal -als alles mee zit- op 10 september te bewonderen zijn in Alicante, bij de opening van de Volvo Ocean Race. Het zeiljacht zal daar in etappes naartoe varen, waarbij het mogelijk is om op te stappen.

Activiteiten en prachtige boten

Maar er was natuurlijk nog meer te zien en te beleven op de HISWA. Het evenement was dit jaar verdeeld in acht ‘werelden’, namelijk: Zeilen, Speed, Sloep, Unique, Fun, Onderdelen & Accessoires, Shop en Klassiek. De laatste categorie is een nieuwe aanvulling, vol karakteristieke en nostalgische boten. De indeling is erg handig en overzichtelijk voor wie geïnteresseerd is in specifieke takken van de watersport. Honderden boten werden tentoongesteld. Daarnaast waren er ook vele producten en demonstraties te aanschouwen. Het bleef niet alleen bij kijken en kopen, want er waren ook veel activiteiten. Zo kon je bijvoorbeeld deelnemen aan onderhoudworkshops en zeilclinics, of zien of je overeind zou blijven tijdens het Stand Up Paddling (SUP) in de grachten van Amsterdam.

Kunst en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Zelfs aan kunst ontbrak het niet. Zo heeft Stichting Plastic Whale in een aantal jaren ruim 30.000 plastic flessen verzameld, afkomstig uit diezelfde Amsterdamse grachten. De flessen zijn verwerkt tot een mooie design sloep. Het doel van de stichting was om mensen zich meer bewust te laten worden van de hoeveelheid vervuiling van het water met plastic afval.

Winnaars van het jaar

Ook dit jaar zijn er weer winnaars van het jaar uitgeroepen. De Zeilboot van het Jaar was de Essence 33 en de Interboat NEO 7.0 werd Motorboot van het Jaar. Winnaar van het product van het jaar is het automatisch opblaasbare reddingsvest Survival, van Secumar. Essence 33 - KOK watersport Interboat NEO 7.0 - KOK watersport

HISWA te water

Krijg je geen genoeg van de HISWA? Ga dan naar de HISWA te water, in de Amsterdam Marina. Dit evenement vindt plaats van 2 t/m 7 september op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Ben jij ook naar de HISWA Amsterdam Boat Show 2014 geweest? Vertel ons wat je ervan vond!