Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
hiswa-2015

HISWA Amsterdam Boat Show 2015: Een watersportfeestje

We zien de krokussen al uit het gras komen, de lucht wordt weer blauw en de temperaturen gaan omhoog. Het voorjaar komt eraan en dat betekent maar één ding: we mogen weer! Tijd om eens goed in de stemming te komen. Dat hebben we natuurlijk gedaan bij de 60e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show 2015 in de Rai.

Veel kijkplezier en originele activiteiten

Tijdens de HISWA kijk je altijd je ogen uit. Je ziet prachtige klassieke boten en schepen, maar ook presentaties van de nieuwste modellen vol innovatie. Daarnaast zijn er nog vele soorten zeil- en motorboten, leuke sloepen en funsports te aanschouwen. Zo zijn er dit jaar SUP-clinics georganiseerd, was er een skimboardbaan en een surfsimulator. Er waren boeiende workshops om te volgen over o.a. het onderhouden en uitrusten van je boot. Je kon ook deelnemen aan een Meteo clinic, waarbij je leert hoe je de weersomstandigheden beter kunt vertalen naar sneller, veilig en comfortabel varen. Verder werden er prachtige reisverhalen gedeeld en interessante lezingen gegeven. Werkelijk een traktatie om bij te zijn!

Stand-up-paddling-SUP

Een door de mens aangedreven onderzeeër

Toch werd het nog veel spectaculairder. Zo was er dit jaar bijvoorbeeld een door de mens aangedreven onderzeeër (WASUB). Het leuke is dat bezoekers op een racefiets konden stappen en zo interactief de strijd aan konden gaan met de piloot. Die bevond zich in de onderzeeër in een watertank. De onderzeeër is een project van de TU Delft.

Hydrofoil draagvleugelsysteem

Innovatie staat voorop bij de HISWA. Daarom was het Hydrofoil draagvleugelsysteem fascinerend om te zien. Volans Sailing presenteerde namelijk een ‘vliegende’ catamaran, die luistert naar de naam Solent Whisper. De catamaran wordt uiterst stabiel, makkelijk en veilig om mee te varen. Dat alles door het unieke draagvleugelsysteem. De boot komt al uit het water bij 5 knopen en haalt moeiteloos een snelheid van 25 knopen. Dat zorgt voor een fenomenale zeilervaring.
De presentatie betekent nog niet dat de boot al te koop is. Het is de start van het testprogramma, waardoor het draagvleugelsysteem nog verder geoptimaliseerd kan worden voor de beste resultaten.

Zeilboot, motorboot en product van 2015

Zoals elk jaar zijn bij de opening van de HISWA Amsterdam Boat Show ook de boten en product van het jaar bekend gemaakt. Zeilboot van het jaar is de Saffier Se 33, die door de jury vooral wordt bejubeld om de uitmuntende zeileigenschappen, goed ontworpen details en mooie bouw. De zeilboot won het van de Benetau Oceanis 35, de Pointer 25 en de Winner 8.

Saffier-33
De Korvet 14 CLR is uitgeroepen tot motorboot van 2015. De jury maakte deze keuze omdat het een zeewaardig schip is, dat ook snel over het water kan varen. De indeling werd erg gewaardeerd en datzelfde geldt voor de bouw van de motorboot. Andere kanshebbers voor deze prijs waren de Aquanaut Andante 438, de Vedette Hollander Trend 32, de Steeler Panorama Flatfloor 46 en de XO 270 RS Front Cabin.

Saffier-33
Het HISWA product van het jaar is de RS Aero. Dit is een zwaardboot voor volwassenen, met een gewicht van slechts 30 kg. Dat is lichter dan een Optimist. Door dit lichte gewicht is hij gemakkelijk te hanteren.

HISWA gemist?

Heb je de HISWA 2015 gemist? Bekijk dan het onderstaande filmpje.Wil je toch op feestelijke wijze de opening van het vaarseizoen meemaken? Of heb je nog lang geen genoeg van al het gedemonstreerde watersportplezier? Kom dan op zaterdag 21 maart naar de Demodag in onze watersportwinkel in Rotterdam.

Foto’s: Hiswarai.nl