Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Tercoo roterende schijf

Maak schoon schip met een Tercoo schijf

Oude lagen antifouling of epoxy, teer, roest of korsten van brak water verwijderen. Elke booteigenaar krijgt er vroeg of laat mee te maken. Dit ‘vuil’ moet natuurlijk verwijderd worden, maar dat is soms een behoorlijke klus. De roterende schijven van Tercoo kunnen deze klus een stuk eenvoudiger maken. Voor ons reden genoeg om dieper in te gaan op dit innovatieve product.

Wat is een roterende Tercoo schijf?

Met de roterende schijven van Tercoo verwijder je eenvoudig roest, verf, teer, osmose, epoxy en ander vuil van je stalen of polyester schip. Na het schoonmaken met dit gereedschap blijft er een ruw en schoon gestraald oppervlak over. Dit oppervlak kan vervolgens eenvoudig worden voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Hoe werkt het?

De roterende schijven van Tercoo zijn gemaakt van natuurrubber, en zijn voorzien van 12 hardmetalen pennen. Deze schijf monteer je vervolgens op je reguliere boortol van maximaal 4000 omwentelingen per minuut.

De hardmetalen pennen zijn zo gemonteerd dat ze door de centrifugale kracht van de boortol naar buiten willen komen. Het natuurrubber is buigzaam, wat er voor zorgt dat de pennen een pendelende beweging gaan maken. Dit zorgt er voor dat deze pennen gaan hameren op het oppervlak, en het dus schoonmaken.

Tijdens het schoonmaken ontstaat geen wrijving, en dus ook geen warmte. Dit maakt het mogelijk om lastige materialen, zoals teer, makkelijker te verwijderen. Daarnaast ontstaan er vrijwel geen vonken, waardoor de Tercoo ook te gebruiken is in afgesloten ruimtes.

De schijven zijn geschikt om te gebruiken op staal en polyester. Gebruik de schijven niet op andere materialen, want dat zal het schip beschadigen.

Ideaal voor de boot

Zoals hierboven te lezen is zijn de schijven van Tercoo ideaal voor je boot. De schijven zijn verkrijgbaar in drie modellen. Het verschil zit hem in het aantal schijven, en daarmee ook de schoonmaakkracht.

Tercoo single

Tercoo Single

Zoals de naam al doet vermoeden beschikt dit model over één schijf. Dit maak de Tercoo Single voornamelijk geschikt voor kleine oppervlaktes, zoals kleine roestplekken of andere, kleinere, vuilde oppervlaktes.

Tercoo Trio

Tercoo Duo

De Tercoo Duo beschikt over een dubbele schijf, wat dit model geschikt maakt voor grotere oppervlaktes. Dit model is geschikt voor een kiel of een klein dek. Ook is dit model zeer geschikt voor het ontroesten van kleinere oppervlaktes. 

tercoo trioTercoo Trio

Het grootste model in ons assortiment. Met zijn drie roterende schijven is dit de perfecte oplossing voor het schoonmaken van het complete dek of onderwaterschip. 

Hoe gebruik je een Tercoo schijf?

Ten eerste heb je een boortol nodig om de Tercoo schijf op aan te sluiten. De schijf past op elke reguliere boortol, dus een speciaal model aanschaffen is niet nodig. Raadpleeg voor gebruik altijd de handleiding om te kijken wat het ideale toerental is voor de ondergrond. Over het algemeen ligt het ideale toerental tussen de 2500 en 3000 omwentelingen per minuut.

Tijdens het gebruik zal er veel vuil loskomen. Wij raden daarom aan om de volgende spullen te gebruiken:

  • Veiligheidsbril
  • Werkhandschoenen
  • Stofmasker
  • Beschermde kleding
  • Gehoorbescherming

Tercoo schijf kopen?

Bij KOK watersport hebben we meerdere modellen in ons assortiment. Heb je een vraag of wil je goed advies? Kom dan langs in onze watersportwinkel in Rotterdam. Online contact opnemen kan uiteraard ook.

We hebben ook regelmatig interessante aanbiedingen. Geef je daarom op voor onze nieuwsbrief, zodat je zeker weet dat je niets mist.