Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Flyboarden

Voel je een superheld tijdens het flyboarden

We zijn watersporters in hart en nieren, dus als er nieuwe sporten bijkomen dan vertellen we je hier natuurlijk graag over! Vorig jaar werd tijdens het Zand-festival het fenomeen flyboarden eigenlijk pas bekend in Nederland. Lieke van Lexmond en Jeroen van Koningsbrugge openden dit festival en vlogen over het water als ware pro’s. Ook dit jaar tijdens de Sail de Ruyter in Vlissingen zagen we de nieuwe trend voorbijkomen. Voor de mensen die geen idee hebben waar we het over hebben en denken dat wij ze misschien zelf zien vliegen leggen wij uit wat het precies is, hoe het werkt en waar je dit zelf ook kan doen.

Wat is flyboarden?
We kunnen het misschien het beste illustreren met een filmpje, zodat je gelijk een duidelijk beeld hebt. Dat ziet er indrukwekkend uit, toch? Het water dat normaal gesproken de jetski vooruit duwt, komt nu met een gigantische kracht uit de slangen waardoor je gemakkelijk vijftien meter de lucht in schiet. De aanwezigheid van een jetski is in ieder geval wel van belang. Maar je hoeft niet alleen maar door de lucht te vliegen, je kunt ook als een vis door het water heen flitsen. Je kunt dus springen als een dolfijn, zoals je ook in het filmpje ziet. En het leuke is dat het voor zowel jong als oud geschikt is.

Waar kan ik flyboarden?
Altijd al een superheld willen zijn? Of wil je weleens zien of je vrienden of collega’s zich overeind weten te houden? Dan is dit misschien wat je zoekt. Je moet het wel even goed oefenen, maar binnen een half uur hebben de meeste mensen het al onder de knie. Afwachten tot je ergens toevallig op een evenement bent waar je kunt flyboarden is niet nodig. Als je dit wilt doen, kan dit op diverse locaties in Nederland - al raden wij je aan om wel te wachten tot het wat mooier weer is. We hebben een aantal bedrijven voor je op een rijtje gezet waar je kunt flyboarden.

  • Extreme Watersport
  • Flyboard Nederland

PS. Snel even iemand nat spuiten met de slang is niet echt een goed idee, omdat je hierdoor je balans kwijtraakt en de ander zo ongeveer onder een hogedrukspuit belandt. Dat raden we daarom dus af ;-).