Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

winterzeilwedstrijden

Winterzeilwedstrijden - helden op het water

Deze winter is alweer de 39e editie van de winterzeilwedstrijden, die in Drimmelen worden georganiseerd door WSV Biesbosch. Sponsoren en vrijwilligers hebben zich er uitgebreid voor ingezet om dit geweldige evenement te organiseren. Erg bijzonder om mee te maken!

Helden in de kou

Kou speelt bij de winterzeilwedstrijden geen rol, want de deelnemers aan deze race gaan gewoon het water op. Natuurlijk zijn ze wel warm aangekleed met goede watersportkleding en dragen ze voor de veiligheid een reddingsvest. Maar de zeilers zijn niet de enige die de kou trotseren, want met een rondvaartboot kunnen ook de toeschouwers de race van dichtbij volgen; alles om er niets van te hoeven missen! Opwarmen doen we daarna wel bij de gezellige après sail!

Spannende wedstrijden op de juiste locatie

Drimmelen is natuurlijk een uitstekende locatie voor deze gelegenheid, want dit is hét watersportgebied van Brabant. Daarbij ben je zo in de Biesbosch. De wedstrijden gaan over het Hollands Diep, de Merwede en de Amer. Appeltje eitje? Nee, zeker niet. De deelnemers hebben hier te maken met verschillende wateren. Daarom zullen zij dus gebruik moeten maken van de invloeden uit de omgeving, zoals windshifts en de stroming van het water. Maar vooral van tactiek, waardoor het extra spannend wordt. Er zijn al een paar felle strijden gestreden in de klassen ORC, J-22 en Cork 1720. Wil je weten wie welke wedstrijd heeft gewonnen? Bekijk dan de wedstrijduitslagen.

Ook naar de winterrace?

De meeste races zijn inmiddels achter de rug, maar er staan er nog een paar op de planning:

  • 08 februari 2015
  • 08 maart 2015
  • 29 maart 2015

De winterzeilwedstrijden zijn ontzettend leuk om eens bij te wonen, dus ga er zeker eens kijken!