Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Heb je stootwillen, ook wel stootboeien of fenders genoemd, nodig om de boot te beschermen? Dan ben je bij KOK watersport aan het juiste adres. Wij hebben stootwillen van topmerk Talamex in allerlei maten en vormen in ons assortiment. Daarnaast zijn er verschillende kleuren beschikbaar. Of je nou op zoek bent naar witte, blauwe, grijze of zwarte stootwillen: Je vindt het bij ons.

Talamex / Majoni fenders

Talamex stootwillen (Made by Majoni) zijn van een hoogwaardige kwaliteit en scherp geprijsd en al jarenlang razend populair. Het Star model is verreweg het meest verkochte exemplaar. Dit model heeft onder en boven een oog zodat montage zowel horizontaal als verticaal mogelijk is. De Star is geschikt voor bijna iedere toepassing en verkrijgbaar in tal van maten. De duurzame Heavy Duty uitvoeringen kunnen dankzij de massieve kop extra belast worden en zijn ideaal voor frequent gebruik. 

De stootwillen beschikken over stevige ogen en een kogelventiel. Via het ventiel en met behulp van een adapter en fietspomp zijn de boeien snel op te blazen. Je kan ook een speciale stootwilpomp gebruiken. Er is tevens een klein handpompje verkrijgbaar waarmee je eenvoudig een beetje lucht toevoegt. 

Stootwillen voor elke toepassing

We hebben de stootwillen genoemd die het meest gebruikt worden aan boord, maar uiteraard zijn er nog veel meer soorten om de range compleet te maken. Zo vind je in ons assortiment ook ankerboeienboegfenders en bolfenders (ook wel kogelfenders genoemd). Laatstgenoemde worden ook goed verkocht. Door de grote bolling werken ze perfect als de boot erg schuin wegloopt. Daarnaast zorgt het grotere formaat voor een betere bescherming van zwaardere schepen en als je op bijvoorbeeld ruig water ligt.

De multifunctionele ringfenders kan je gebruiken voor markering van een ankerlijn of om de boeg te beschermen tegen klappen van het anker. Op zoek naar een steigerstootrand, ofwel steigerfender? Ook deze hebben wij. Je kan zelfs stootwillen kopen die inzetbaar zijn als opstap of zwemtrap.

Bevestigingsmateriaal

In ons assortiment vind je kant-en-klare lijnen (voorzien van een oogje) die je eenvoudig aan de stootwillen kan bevestigen. Ze zijn leverbaar in een luxe gevlochten en 3-strengs polypropyleen uitvoering.

Een stootwil moet ook ergens aan worden bevestigd. Dit kan door de lijn aan de railing te knopen, maar er zijn ook speciale klemmen beschikbaar. Hiermee kan je de stootwillen in hoogte verstellen en van positie veranderen. 

Stootwilhouders

Het is raadzaam om de stootwillen die je (tijdelijk) niet gebruikt netjes op te bergen in een fenderkorf. Zo blijft het opgeruimd aan boord en voorkom je dat ze tijdens het varen alle kanten op rollen. Daarnaast zijn de kussens snel grijpbaar tijdens het afmeren bij een steiger of in een sluis.

Stootwilhoezen

Voor de Majoni Star fenders zijn er speciale hoezen verkrijgbaar die de kussens schoonhouden en de scheepsromp beschermen tegen krassen en vuil. De hoezen houden ook uv-straling tegen.

Stootwillen kopen?

Stootwillen kunnen niet ontbreken in de standaarduitrusting van iedere boot. Ontdek ons uitgebreide aanbod van Talamex stootwillen en toebehoren in de webshop. Weet je niet precies welk exemplaar je het best kan aanschaffen voor jouw boot? Neem gerust contact met ons op voor advies! Je kan natuurlijk ook langskomen bij de watersportwinkel om de fenders te bekijken en vragen te stellen aan een van onze productspecialisten. We helpen je graag om de juiste stootwillen te kopen.