Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Yacht Devices scheepsapparatuur

Apparatuur aan boord koppelen met Yacht Devices

Yacht Devices fabriceert sinds 2015 apparatuur waarmee je de boot ‘slimmer’ kan maken. In dit blog vertellen we wat de mogelijkheden zijn. 

Naadloze integratie van NMEA2000-apparatuur

Yacht Devices is bedacht door zeilers die behoeften hadden aan data-uitwisseling tussen elektronische apparaten om zo het maximale uit de toestellen te halen. Het merk heeft producten ontwikkeld die compatibel zijn met een groot aantal apparaten die een NMEA2000-netwerk (N2K) ondersteunen, inclusief Raymarine SeaTalk en Simrad SimNet. Met behulp van dit protocol kan je toestellen draadloos met elkaar koppelen en gegevens uit laten wisselen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om meters af te lezen van de MFD, laptop of tablet.

yacht devices seatalk

Het assortiment

Het Yacht Devices assortiment bestaat uit producten die digitaal schakelen mogelijk maken, kabels, connectoren, alarmen, USB en NMEA2000 gateways, wifi-routers en NMEA multiplexers. Er zijn ook engine gateways verkrijgbaar voor het aansluiten van een moderne motor, tank adapter, barometer en thermometer. Vrijwel het gehele aanbod vind je in onze watersportwinkel en webshop:

  • Yacht Devices voor NMEA0183
  • Yacht Devices voor NMEA2000
  • Yacht Devices voor SeaTalk

Om een beeld te schetsen van de mogelijkheden, hebben we de kenmerken en gebruiksdoelen van een aantal producten op een rijtje gezet.

Circuit Control

De Circuit Control, een digitale besturingsschakelaar, maakt gebruik van het NMEA2000-netwerk om schakelsignalen te verzenden. Het apparaat is voorzien van vier vergrendelde relais die via aangesloten drukknoppen of NMEA2000-berichten te beheren zijn. Daarnaast is het mogelijk om de elektrische lasten te schakelen met virtuele knoppen op de Web Meters van de wifi-gateway en via moderne kaartplotters (CZone-ondersteuning).  

Alarm Button

De Alarm Button is een multifunctioneel NMEA2000-apparaat voorzien van draden voor het aansluiten van een knop met led-indicator en een luidspreker van 4 of 8 Ohm. Het is voorzien van een 10W audioversterker en 28 geluiden, zoals scheephoorns en anti-diefstal alarmen. Je kan de button toepassen als MOB-knop, bewakingseenheid voor de motor en digitaal schakelalarm.    

Run Indicator

De Run Indicator maakt het mogelijk om de stroom en spanning in maximaal vier DC-circuits te visualiseren en bewaken. De gegevens kunnen van een MFD of ander NMEA2000-display worden afgelezen. Het apparaat is onder meer geschikt voor het bewaken van de bilge- en drinkwaterpompen, het digitaliseren van de uitvoer van zonnepanelen en het zichtbaar maken van het energieverbruik.

Smart Relay

De Smart Relay is ideaal voor situaties waarin je twee verbruikers wilt schakelen op één schakelaar. Het is bijvoorbeeld te gebruiken voor de navigatieverlichting in het geval van dek/stoomlicht. De lichten zijn aangesloten op twee draden, maar dankzij het relais kan je er toch tussen schakelen.  

USB Gateway

Deze gateway maakt data van een NMEA2000-netwerk zichtbaar op een PC, laptop of tablet. Zo heb je altijd inzicht in onder meer diepte-, snelheids-, wind- en koersgegevens. Ook AIS-berichten en andere navigatie-data zijn via deze koppeling te integreren. Er zijn twee varianten verkrijgbaar: NMEA2000 USB-koppeling en SeaTalk USB-koppeling.

Wifi Gateway

Met behulp van de Yacht Devices NMEA2000 wifi-gateway kan je via een draadloze verbinding gegevens uitlezen op een smartphone, tablet of laptop. De ingebouwde Web Meters bieden de mogelijkheid om onder meer data van twee motoren, 15 accu’s en tientallen tanks te tonen. Ook alle gangbare navigatie- en weerdata (bijv. van de positie, snelheid en diepte) zijn te visualiseren. Er is ook een NMEA0183 wifi-gateway verkrijgbaar. Deze beschikt over twee in- en uitgangen waarvan de snelheid configureerbaar is van 300 tot 115200 baud. Daarnaast is het apparaat voorzien van drie TCP/UDP-dataservers.

NMEA2000 Wifi Router

Yacht Devices heeft ook een wifi-router voor eenvoudige verbinding van navigatieapparatuur met mobiele apparaten in het assortiment. Het apparaat beschikt over SeaTalk- en NMEA2000-poorten, twee NMEA0183-poorten en drie TCP/UDP dataservers. De ingebouwde webserver vergemakkelijkt het configureren en bijwerken van de firmware. De router kan zijn eigen Access Point voor wifi creëren of worden gekoppeld aan het bestaande netwerk.

Dit product is een multifunctionele dataconverter en multiplexer waardoor je:

  • Gegevens kan bekijken van digitale netwerken op een laptop of smartphone
  • Oude NMEA0183- en SeaTalk-apparatuur aan kan sluiten op moderne multifunctionele displays
  • Apparaten kan koppelen met behulp van verschillende protocollen of poortsnelheden
  • NMEA2000-apparaten kan configureren, bijwerken en diagnosticeren met behulp van gratis software

Voyage Recorder

De Voyage Recorder werkt als een soort log waarmee je belangrijke momenten of omstandigheden kan vastleggen, zoals een mooie route of harde stormen. De kleine module slaat gps-tracks, AIS-gegevens en data met betrekking tot de wind, diepte en temperatuur op en zendt het over het NMEA2000-netwerk.

Tank Adapter

De Yacht Devices tank adapter maakt het mogelijk om het vloeistofniveau van tanks te meten en dit zichtbaar te maken op je multifunctionele display. De adapter kan worden geconfigureerd voor de vloeistoftypes diesel, benzine, olie, drinkwater, grijs water en zwart water. Het is te gebruiken met een tankgever met een Europees bereik (10 tot 180 Ohm), maar een bereik van 240 tot 33 Ohm is ook mogelijk.

Yacht Devices tank adapter

Temperatuur Sensor

Met deze Yacht Devices sensor meet je de temperatuur binnen een bereik van -55 tot +125°. Het apparaat zit vast aan een kabeltje en is verbonden met de adapter die je in het netwerk aansluit. Je kan de sensor gebruiken voor het meten van bijvoorbeeld de lucht-, machinekamer- of koelkasttemperatuur. 

Motorkoppeling

Het merendeel van de moderne motoren kan worden aangesloten op het bootnetwerk met behulp van een Yacht Devices koppeling. Er is een uitvoering met J1939- of J1708-aansluiting verkrijgbaar zodat je de gegevens live kan bekijken en alarmen voor multidisplays in kan stellen. In het assortiment vind je diverse kabels en connectoren die compatibel zijn met de verschillende motoren van Volvo en Yanmar.

Advies van onze productspecialisten

Wil je jouw boot slimmer maken met Yacht Devices, maar heb je nog vragen of aanvullend advies nodig? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Langskomen in Rotterdam kan natuurlijk ook.