Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
B&G elektronica voor zeilers: het assortiment

B&G elektronica voor zeilers: het assortiment

Brookes and Gatehouse (B&G) is onderdeel van Navico, ’s werelds grootste fabrikant van marine elektronica. B&G ontwikkelt al ruim 60 jaar innovatieve zeilapparatuur, de elektronica is geschikt voor zowel cruisen als racen en heeft een betrouwbare werking onder alle omstandigheden. In dit blog gaan we dieper in op het assortiment en lichten we een aantal topproducten uit. 

De beste keus voor (professionele) zeilers

Alle B&G producten zijn ontwikkeld uit passie voor zeilen en gebaseerd op innovatieve technologieën. ’S Werelds beste zeilers stellen de elektronica op de proef in de moeilijkste omstandigheden, zoals tijdens de Volvo Ocean Race. Al vanaf de eerste editie heeft de apparatuur van B&G een belangrijke rol gespeeld voor elke winnaar van deze prestigieuze zeilrace. Daarnaast zijn de producten te vinden op tal van wereldklasse zeiljachten.

Het innovatieve merk biedt alles wat je nodig hebt op het gebied van marine elektronica. Zo omvat het assortiment onder meer radars, marifoons, dashboard instrumenten en multifunctionele displays (MFD’s).  

Compact-serie en Performance-serie: voor ieder wat wils

De Performance-serie is speciaal samengesteld voor zeilers die de hoogste eisen stellen aan hun boot, onder allerlei soorten omstandigheden. Producten uit deze serie, zoals Zeus multifunctionele displays en H5000 instrumenten, bieden ultieme nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Voor kustzeilers en clubracers die de boot zo eenvoudig mogelijk willen uitrusten is er de Compact-serie. Onder meer Vulcan multifunctionele displays en Triton instrumenten maken onderdeel uit van deze serie.

Multifunctionele displays en de functies

De multifunctionele displays van B&G zijn voorzien van de bekroonde zeilfuncties ‘SailingTime’ en ‘SailSteer’. Sailsteer geeft een gecombineerde weergave van alle essentiële zeilgegevens, zoals de snelheid, koers en windcondities. Sailingtime berekent de aankomsttijd op basis van de verwachte manoeuvres en geeft daardoor een realistische tijd aan. Daarnaast biedt de ForwardScan vooruitkijkende sonar informatie over de bodem voor je boot. Erg handig voor slecht in kaart gebrachte of onbekende wateren. Wifi maakt connectiviteit tussen je MFD, smartphone en tablet mogelijk en met WindPlot kun je de weersontwikkeling volgen. Verder zijn B&G multifunctionele displays uiterst gebruiksvriendelijk en compatibel met elektronische zeilkaarten van onder meer C-Map en Navionics. Stuurautomaatbediening vanaf de MFD’s is ook mogelijk. Bovendien is de software ‘Startline’ een uitkomst voor zeilraces; het helpt je om de boot tijdens de start van een race op de juiste plek en tijd te plaatsen.   

B&G Zeus3

De B&G Zeus3 is een betrouwbaar navigatiesysteem voor de meest veeleisende zeilomstandigheden. Het apparaat heeft een ultra brede kijkhoek zodat gegevens vanuit verschillende posities gezien kunnen worden. Dankzij de SolarMax HD technologie is het scherm ook in zonlicht goed afleesbaar. Daarnaast voorkomt de snelle processor vertraging van informatie en is bediening mogelijk met toetsen én een draaiknop. Dus ook onder extreme weersomstandigheden kan de MFD optimaal bediend worden. Bovendien is de display goed bestand tegen water, zowel spetters als grote golven. Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om een radar te koppelen voor totale controle over je radaruitvoer. De B&G Zeus3 is een perfecte keus voor zowel regattaracers als zeecruisers en verkrijgbaar in vier afmetingen (7, 9, 12 en 16 inch).

B&G Vulcan

B&G Vulcan MFD’s zijn uiterst gebruiksvriendelijk en veelzijdig. Het overzichtelijke menu, de multi-touch display en de knijpfunctionaliteit voor zoomen en vegen zorgen voor een eenvoudige, intuïtieve bediening. Daarnaast heeft de MFD, ondanks het compacte ontwerp, een maximaal schermoppervlak. Haal alles uit je Vulcan door het te integreren met bestaande instrumenten aan boord. Je creëert eenvoudig een systeem dat aan je behoeften voldoet.

B&G Triton2 instrument

De B&G Triton2 is een multifunctioneel zeilinstrument met een duidelijke weergave van essentiële gegevens op een 4,1 inch kleurenscherm. Denk hierbij aan de snelheid, diepte, wind, koers en de stuurautomaatstatus. Ook GPS-data en AIS-doelen kunnen worden getoond. Het optisch gebonden lcd-scherm voorkomt condensvorming en de grote kijkhoek biedt optimaal zicht. Daarnaast is de display de helderste in zijn klasse en heeft het ook de grootste cijfers. De overzichtelijke gebruikersinterface zorgt bovendien voor een intuïtieve bediening.

Er zijn ook Triton2-pakketten verkrijgbaar voor een eenvoudig compact systeem of als basis van een uitgebreidere installatie.  

B&G V20s marifoon

De B&G V20s is een krachtige, vaste marifoon met Digital Selective Calling (DSC) uit klasse D en een interne GPS-ontvanger. Tijdens een noodsituatie zendt de marifoon een signaal uit en wordt iedereen binnen VHF-bereik op de hoogte gebracht van de positie van je boot. Daarnaast kun je met DSC eventuele targets oproepen om bijvoorbeeld aanvaringen te voorkomen. Verder is de marifoon uiterst gebruiksvriendelijk. De bijgeleverde handmicrofoon maakt bediening op afstand mogelijk en het grote scherm is goed afleesbaar, ook in de nacht. Kanalen zijn snel te selecteren en alle belangrijke functies kun je met één knop bereiken. Bovendien kun je jouw favoriete kanalen opslaan en de marifoon aansluiten op een externe speaker. De B&G V20 is compatibel met NMEA2000 en ontworpen voor wereldwijd gebruik.

B&G radars

B&G radars geven een zeer helder beeld van de omgeving en hebben een uitstekende doeldetectie en -onderscheiding. Zowel op korte als lange afstand bieden ze de meest doelgerichte waarneming. Daarnaast verbruiken ze weinig stroom, wat ideaal is voor zeilboten. Ook is er geen opwarmtijd, dus indien gewenst kun je bijna onmiddellijk de radarbeelden zien. De revolutionaire FMCW-technologie voorkomt bovendien een blinde vlek (main bang) rond de boot en de straling is minimaal.

De revolutionare B&G Halo24 radar biedt een bijna realtime beeld en heeft een gelijktijdige dekking van korte en lange afstanden tot 48 zeemijl.

B&G marine elektronica kopen?

Geïnteresseerd in een B&G marifoon, MFD, radar en/of instrument? Bezoek dan onze webshop of watersportwinkel! Weet je niet precies welk product het best bij jouw situatie past? Geen probleem, wij geven graag advies. Kom langs of neem contact op met een van onze productspecialisten.