Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Raymarine EVO Piloot

EVO Piloot van Raymarine: een revolutie op het water

Raymarine staat bekend om de elektronische producten die zij ontwikkelen voor op het water. Dankzij uitgebreid onderzoek en het doortesten van de producten komen ze tot prachtige resultaten, zoals de EVO Piloot. Maar wat maakt deze nieuwe Raymarine stuurautomaat zo bijzonder?

Nooit meer kalibreren met de EVO Piloot

Met de Evolution Autopilot van Raymarine behoort het kalibreren van de stuurautomaat tot het verleden. De installatie verloopt snel en eenvoudig, waardoor je hem gelijk kunt gebruiken. Of je hem nu boven- of onderdeks wilt plaatsen, ondersteboven of naast de middenas; de autopilot functioneert overal. De EV-sensor puck zorgt ervoor dat deze automatische piloot zich vanzelf aanpast aan de stuureigenschappen van de boot.

Ervaring leidt tot nauwkeurigheid

Al ruim dertig jaar ontwikkelt Raymarine zichzelf, door gebruik te maken van kennis op diverse vlakken. Zo maken zij bijvoorbeeld gebruik van kennis uit de ruimtevaarttechnologie, waardoor zij algoritmen hebben kunnen ontwikkelen die zorgen voor de nauwkeurigheid van de stuurautomaat. Omdat de EVO Piloot registreert hoe de boot reageert op invloeden uit de omgeving, kan het hier direct op inspelen. Het berekent zelfstandig welke instellingen zorgen voor het beste resultaat. Het gevolg en grote voordeel hiervan is dat dit leidt tot een foutloze koersvastheid, onder alle weersomstandigheden en snelheden.

Voordelen van de EV-sensor puck

De EVO Piloot van Raymarine kent vele voordelen, die we vooral terugvinden in de EV-sensor puck. Om je een samenvattend overzicht te geven, noemen we wat sterke punten:

  • Zoals we al zeiden kan het overal geïnstalleerd worden: bovendeks en onderdeks.
  • Het is zeer nauwkeurig in het registreren van de koers en bewegingen van de boot, waardoor veranderingen in de zeeconditie eenvoudig verwerkt kunnen worden in de stuurautomaat.
  • Magnetische invloeden hebben geen effect op de werking van de autopilot.
  • De EVO Piloot is onder alle omstandigheden tot op 2 graden nauwkeurig, dankzij de Solid state sensor technologie.
  • Er is een eenvoudige SeaTalkng verbinding naar de bedienunit p70(R) en ACU.
  • De headingdata voor MARPA, radar overlay en de headingmodus zijn snel en betrouwbaar.

EVO Piloot Raymarine - KOK watersport

Doordat de Evolution Autopilot zó nauwkeurig is, bespaart hij zelfs op brandstof! Daarnaast is het omhulsel waterdicht, conform de IPX6 standaard. Je kunt hem zelfs instellen naar je eigen voorkeuren: recreatie, prestatie en cruising.

Bestellen & advies

Kun jij ook wel zo’n automatische Raymarine stuurautomaat gebruiken op jouw boot? Kijk dan eens in onze webshop. Heb je nog vragen en wil je een deskundig advies? Dan ben je natuurlijk ook meer dan welkom in onze megastore in Rotterdam. Onze medewerkers helpen je graag op weg.