Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

gebo scheepsramen en scheepsluiken

Gebo scheepsramen: functioneel en stijlvol

Wat is de scheepvaart zonder goed geïsoleerde, hoogwaardige ramen? Behalve dat scheepsramen functioneel zijn dragen ze ook bij aan de esthetiek van je boot of schip. Met de mooie strakke vormen en het simplistische ontwerp krijgt je boot een professionele en stijlvolle aanblik. Waar je op moet letten en welke verschillende Gebo bootramen en onderdelen je kan vinden lichten we in dit blog item toe. 

Scheepsramen en -luiken op maat

Gebo staat voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. De Gebo scheepsramen en – luiken dragen bij aan de functionaliteit van boten en het gebruik ervan. De scheepramen en luiken zijn in twee verschillende soorten series verkrijgbaar. De Flushline luiken en de Standaard dek- en vluchtluiken (zonder of met flens).

Flushline luiken

De Flushline luiken bestaan uit vloeiende lijnen en hebben een gladde, ronde vormgeving, wat helemaal goed past bij de snelle jachten en zeilboten. Het ontwerp is subtiel en modern tegelijk. De luiken zijn tot 180 graden te openen en er zit een speciaal sluitsysteem op voor extra isolatie binnen en tegen diefstal. 

Standaard luiken

Maar de standaard Gebo scheepsramen en -luiken doen er niet aan af. Want de standaard lijn is ook stijlvol ontworpen met strakke lijnen. Het verschil is vooral te zien in de afwerking. Bij de standaard lijn zijn de scharnieren en de montage methode duidelijker zichtbaar, bovendien heb je de keuze tussen met en zonder flens.

Luiken met Flens

Een flens bevindt zich aan de onderzijde en is een verticale rand rondom en dient als bevestigings- en afdichtmechanisme. De flens is gemaakt van aluminium, net als het frame van het luik zelf. Het houdt het luik stevig op zijn plaats, ook bij heftige weersomstandigheden en voorkomt dat er water of vocht binnendringt (mits alles goed is afgedicht met inseal montageband of afdicht kit). Het is belangrijk een flens te gebruiken die speciaal voor maritiem gebruik is ontworpen.

Gebo patrijspoorten

Een patrijspoort is niet alleen praktisch, maar voegt ook een elegant element toe aan je boot. De naam patrijspoort doet denken aan een groot object, een poort, maar het zijn scheepsramen die geplaatst worden in de romp. De patrijspoorten zijn zeewaterbestendig en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar; de Standaard patrijspoorten, Rond en Elliptisch en de Econoline. Uiteraard bieden ze dezelfde kwaliteit, dit geldt voor alle producten, echter is de vormgeving net even anders.

Wat zijn Gebo regenkapjes?

De Gebo regenkapjes zijn gemaakt voor de patrijspoorten. Als de patrijspoort openstaat vangt het regenkapje de regen of spetters van het water op, maar kan je er nog steeds doorheen kijken. Ze zorgen voor een helder zicht ook tijdens een regenbui. Daarnaast verminderen ze het risico op beschadiging of lekkage.

Multifunctionele vluchtluiken

De Gebo vluchtluiken hebben een 2 in 1 functie. Ze bieden veiligheid en zorgen voor frisse lucht. De vluchtluiken voldoen aan strenge veiligheidsnormen en zorgen voor een weg naar buiten. Een vluchtluik dient groot genoeg te zijn dat er een persoon doorheen past. Dat is de reden dat dit luik in een gemiddeld schip een minimale afmeting heeft van 500 x 500 mm.

Raamrubbers

Een raamrubber lijkt een detail, maar juist dit onderdeel maakt het verschil. De raamrubbers zorgen voor de isolatie en vochtdichtheid aan de randen van het raam. Bovendien beschermt het rubber het materiaal om en van het raam. Raamrubbers zijn in verschillende maten verkrijgbaar, meestal koop je ze per meter.