Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
goede-watersport-schoenen

Het belang van een goede schoen

Wanneer je op een boot bent, wordt er gelet op goede kleding. Ademt het wel? Is het water- en winddicht? Natuurlijk is dat heel belangrijk, maar met alleen goede kleding ben je er nog niet. Wat je nu nog nodig hebt, is een goed paar watersportschoenen. Watersportschoenen? Ja. Om de eenvoudige reden dat je schoenen je een hoop veiligheid kunnen bieden. Een goede schoen (of laars) zorgt ervoor dat je grip hebt wanneer je over het dek loopt en je niet uitglijdt. Met een gladde zool ga je bijvoorbeeld gemakkelijk onderuit en kun je je lelijk bezeren of zelfs in het water belanden. Dat wil je natuurlijk niet als je lekker gaat varen. Wat je ook niet wilt is je dek beschadigen of bevuilen met markeringen van de zool van je schoen. Ok, klinkt logisch. Maar wat voor schoen heb je dan wel nodig?

Eisen aan een watersportschoen
Bij goede watersportschoenen zijn er eigenlijk maar drie dingen belangrijk. Het eerste punt is dat je grip hebt met je schoenen. Wanneer je schoen een gladde zool heeft, kun je gemakkelijk uitglijden en lelijk terecht komen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt als je lekker een dagje het water op wilt gaan. Het tweede punt is dat de schoenen snel moeten kunnen drogen. Wanneer je bijvoorbeeld een flinke golf water over je voeten krijgt, is het niet prettig als je de rest van de dag loopt te soppen in je schoenen. Dat voelt niet alleen onprettig aan, maar langdurig natte, koude voeten zorgen er ook nog eens voor dat je lichaam afkoelt. Daarom zie je in goede watersportschoenen ook een open ruimte, waardoor het water vanuit je schoen kan worden afgevoerd. Het derde punt is dat je een stevige schoen nodig hebt. Hierdoor voorkom je dat je je voet bezeert als je per ongeluk op iets scherps of onstabiels gaat staan.

Wie de schoen past…
Voor een mooi en eigentijds ontwerp kun je terecht bij het merk Musto. Maar we hebben nog veel meer merken met unieke, moderne ontwerpen en die ook voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Denk hierbij aan Helly Hansen en Talamex. Of je nu op zoek bent naar een felgekleurde schoen of juist een onopvallende laars; wij hebben vast iets naar jouw keuze.
KOK watersportschoen

Persoonlijk advies bij KOK
Heb je nog vragen of wil je liever een persoonlijk advies? We helpen je in onze winkel graag een handje (of voetje). Jouw veiligheid staat immers voorop!