Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

optimist-zeilen-zeilcursus-kinderen

Optimist leren zeilen bij zeilcursus voor kinderen

De Optimist is ideaal voor kinderen die graag willen leren zeilen. Deze kleine zwaardboten zijn geschikt voor één persoon en hebben uitstekende eigenschappen. Deze topper wordt dan ook veelvuldig gebruikt bij zeilkampioenschappen voor kinderen t/m 14 jaar en de boot is daarmee de kleinste in zijn klasse. Met een lengte van 2,30m en een breedte van 1,14m heeft de Optimist een zeiloppervlak van 3,5m2. Doordat er ingebouwde luchtkasten in de boot zijn gebouwd, is de boot onzinkbaar en dus extra veilig voor kinderen.

Optimist leren zeilen voor kinderen

Bij zeilschool Het Uitgeestermeer (ZHU) kunnen kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar deelnemen aan de zeilcursus Optimist. Tijdens deze zeilweek krijgt iedereen een eigen boot, waarmee ze alle kneepjes van de sport leren. De kinderen gaan zeilen onder begeleiding van een professionele instructeur. Optuigen, aftuigen en vooral genieten: het hoort er allemaal bij! Het is zeker niet alleen maar voor beginners, maar ook voor ambitieuze vergevorderden die mee willen doen aan een wereldkampioenschap. Bij de zeilschool kunnen de kinderen ook hun CWO-diploma’s Jeugdzeilen éénmans (Jz1) I t/m III halen.

Het ZHU zorgt zelf voor zwemvesten. De kinderen zijn verplicht om deze te dragen.

Deelnemen aan de zeilcursus

Wil je jouw kind voor deze zomer opgeven voor de zeilcursus, zodat hij of zij een topper wordt op de Optimist? En vindt het kroost het zelf ook leuk? Kijk dan snel op de website van de zeilschool voor een overzicht van de beschikbare zeilweken en tarieven.