Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Kokwatersport tas

Plastic tasjes bij KOK watersport

Het zal je niet ontgaan zijn dat winkeliers per 1 januari 2016 geen gratis plastic tassen meer mogen meegeven aan klanten. Ook KOK watersport is verplicht om kosten in rekening te brengen. Per 1 januari rekenen wij € 0,10 per plastic tas.

Waarom betaal je voor je plastic tas?

Door de consument voor de tasjes te laten betalen wil de Nederlandse regering de milieuvervuiling terugdringen. De plastic tas staat namelijk hoog op de lijst van meest gevonden zwerfafval in de natuur.

Als liefhebber van watersport breng je veel tijd door op het water. In onze meren, zeeën en oceanen drijft helaas steeds meer plastic afval en de impact hiervan is enorm. Door verwering, zonlicht en golfslag vallen plastic tassen in kleine stukjes uit elkaar, waardoor het erg lastig is om het afval op te ruimen.

Ook voor dieren die in en rond het water leven is het erg schadelijk, omdat ze de kleine plastic stukjes voor voedsel aanzien of verstrikt raken in groter plastic afval.

Schoon genieten

Naast dat het slecht is voor het milieu, is het ook geen gezicht. Zeg nu zelf, jij vindt het toch ook niet prettig om tegen een plastic berg aan te kijken als je een dagje gaat uitwaaien op het water?

We beseffen ons dat het rekenen van kosten voor een plastic tas de milieuproblemen niet volledig oplost. Wel zien we dit als een manier om bij te dragen aan een bewustere en duurzame samenleving en schonere oceanen.

Je eigen tas

Wil je ook bijdragen aan schone wateren? Neem dan je eigen tas mee als je onze watersportwinkel in Rotterdam bezoekt. Dit is beter voor het milieu en voor jezelf. Je kunt dan genieten van een schone omgeving als je straks je boot weer van stal haalt of deze zomer eindelijk die prachtige zeiltocht rond de Griekse eilanden gaat maken.

Op naar een mooi en schoon vaar- en watersportseizoen!