Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

simrad boot elektronica

Simrad boot elektronica: het assortiment

Simrad, onderdeel van de Navico merkenfamilie, fabriceert al decennialang functionele, betrouwbare en geavanceerde marine elektronica. Het merk heeft wereldwijd een goede reputatie en naamsbekendheid verworven. De reputatie is meer dan 60 jaar geleden gevestigd op visserijschepen in de ‘lastige’ wateren van de Noord-Atlantische Oceaan. In dit blog gaan we dieper in op het uitgebreide assortiment.  

Compleet assortiment

Simrad is een van ’s werelds grootste fabrikanten van elektronica voor zowel de plezier- als de beroepsvaart. Het complete assortiment omvat onder meer marifoons, radars, stuurautomaten, bootinstrumenten en multifunctionele displays. Voor alle soorten schepen, van kleine sloepen tot superjachten, en vaartochten zijn geschikte producten verkrijgbaar. Met Simrad kun je dus te allen tijde met vertrouwen van je tijd op het water genieten.

Multifunctionele displays

De eenvoudige kaartplotter is doorontwikkeld tot een multifunctioneel display (MFD) met tal van opties. De MFD’s van Simrad combineren een geavanceerde plotterfunctie met onder meer GPS-positionering, (breedband) radar, AIS, StructureScan en breedband fishfinder met CHIRP. De multifunctionele displays maken het mogelijk om alle boordtechnologie en online services onder te brengen in één gebruiksvriendelijke interface. Zo kun je alle apparaten eenvoudig en snel beheren en bedienen. Integreer bijvoorbeeld een stuurautomaat en breng met een geschikte kaart gemakkelijk het vaargebied in beeld. Daarnaast hebben diverse Simrad MFD’s een geïntegreerde wifi-module, wat bediening met een smartphone of tablet mogelijk maakt. Hieronder lichten we een aantal modellen uit en benoemen we de belangrijkste kenmerken en eigenschappen.

Simrad Go XSE

De Simrad Go-serie is ideaal voor kleinere boten en biedt functionaliteit en intuïtieve bediening. De opties ‘pinch-to-zoom’ en ‘click-and-drag’ zijn veelvoorkomend op tablets en smartphones en maken de MFD’s dan ook net zo gebruiksvriendelijk. Daarnaast hebben de displays een overzichtelijk menu met simpele iconen om alle functies snel en eenvoudig toegankelijk te maken.

Simrad Go7 XSE

De Simrad Go7 XSE heeft een helder 7-inch touch-display en een volledig te personaliseren interface. De kaartplotter is uitgerust met een geïntegreerde 10 Hz GPS-ontvanger voor een nauwkeurige positiebepaling en wifi voor toegang tot de nieuwste kaarten (bijv. Navionics en C-MAP MSD) en updates. De wifi-module maakt het ook mogelijk om je mobiele telefoon of tablet te koppelen voor bediening op afstand. Dankzij de geïntegreerde bluetooth-functie kun je tevens muziek streamen op aangesloten mobiele apparaten. Daarnaast is vis eenvoudig te lokaliseren met de ingebouwde ForwardScan sonar, CHIRP en Structure-Scan, DownScan- en SideScan imaging. Voeg een compatibele transducer toe en je kunt optimaal gebruikmaken van de fishfinder-modules. Bovendien kun je maar liefst 10.000 waypoints opslaan en NMEA2000-apparaten aansluiten. Erg handig voor bijvoorbeeld geïntegreerd motortoezicht of bediening van het geluidssysteem.

Simrad NSS Evo3

Simrad NSS Evo3 multifunctionele displays zijn geschikt voor intensief en professioneel gebruik en verkrijgbaar in vier afmetingen (7, 9, 12 en 16 inch). De SolarMAX HD-schermtechnologie zorgt bij alle modellen voor een uitzonderlijk helder beeld en een brede kijkhoek. De Simrad NSS16 heeft een Full HD-display voor het allerbeste beeld. Daarnaast voorkomt de snelle processor beeldvertraging tijdens het zoomen en navigeren en is bediening eenvoudig met het touchscreen of toetsenbord met draaiknop. De moderne kaartplotter met ingebouwde High Gain 10 Hz GPS/glonass-ontvanger zorgt voor nauwkeurige navigatie en TripIntel maakt reisplanning nog eenvoudiger. Verder ondersteunt de Simrad Evo3 kaarten als Navionics en C-MAP en wordt vis lokaliseren erg makkelijk. De display is namelijk uitgerust met een ForwardScan-sonar, tweekanaals CHIRP en StructureScan HD-beeldvorming. Bovendien zijn alle modellen voorzien van een ingebouwde wifi-module en bluetooth-functie. Ook zijn ze uitgerust met NMEA2000 en NMEA0183 voor aansluiting met andere elektronica-apparaten. De sterke aluminium behuizing en waterdichte verbindingen maakt de NSS Evo3 MFD’s geschikt voor alle omstandigheden.

Simrad RS20s marifoon

De Simrad RS20s is een complete marifoon met Digital Selective Calling (DSC) uit klasse D en een geïntegreerde GPS-ontvanger. DSC maakt het mogelijk om tijdens een noodsituatie iedereen binnen VHF-bereik op de hoogte te brengen van de positie van je boot. Door de interne GPS-ontvanger hoef je geen extra ontvanger aan te sluiten om DSC-signalen van locatie te voorzien. Daarnaast ondersteunt de marifoon alle internationale kanalen en biedt het NMEA2000-connectiviteit. De draaiknop maakt kanaalselectie eenvoudig en grote knoppen bieden snel toegang tot andere belangrijke functies. Bovendien is de Simrad RS20s duidelijk afleesbaar in fel daglicht én in de nacht.

Simrad IS42 multifunctioneel instrument

De Simrad IS42 is een multifunctioneel inzetbaar instrument. Afhankelijk van de aangesloten transducers in het netwerk meet de display wind, snelheid en diepte. Daarnaast geeft het onder meer de stuurautomaatstatus en motor- en AIS-gegevens weer. Je kunt alle belangrijke data in één oogopslag zien op een helder kleurenscherm van 4,1 inch. Het apparaat heeft ook een zeer brede kijkhoek van 170 graden. Bovendien is de IS42 intuïtief bedienbaar en goed te integreren met Simrad multifunctionele displays.

Simrad elektronica kopen?

Geïnteresseerd in een Simrad product? Wij verkopen Simrad multifunctionele displays, marifoons en bootinstrumenten. Bekijk het aanbod in onze watersport webshop of winkel.

Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Onze productspecialisten helpen graag! Neem contact met ons op of bezoek de megastore.