Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Spinlock Deckvest Lite

Welk Spinlock reddingsvest moet ik kiezen?

Spinlock is al jaren toonaangevend in het ontwerpen en produceren van kwalitatief hoogwaardige reddingsvesten. Nauwe contacten met topzeilers en innovatieve productontwikkeling hebben geresulteerd in een ijzersterke marktpositie.

Spinlock reddingsvesten zijn er in verschillende uitvoeringen. In dit blog benoemen we de modellen en de bijhorende kenmerken. Elke watersporter die een Spinlock reddingsvest wil aanschaffen, selecteert met behulp van deze informatie eenvoudig een geschikt exemplaar.

Over Spinlock

De geschiedenis van Spinlock gaat terug tot 1968. In de beginjaren verkocht het merk navigatie-instrumenten vanuit kantoren in Londen. In 1976 vond de overstap naar Cowes plaats en werd het assortiment uitgebreid met deckware en hardware voor zowel de plezier- als beroepsvaart. Inmiddels is Spinlock uitgegroeid tot expert in valstoppers en behoren de reddingsvesten tot de absolute top.

Spinlock heeft innovatie hoog in het vaandel staan en hierdoor al diverse prijzen in de wacht gesleept. Het merk is scherp op de laatste technische ontwikkelingen en de veeleisende watersporter.

Spinlock reddingsvest

Comfortabele reddingsvesten van bewezen kwaliteit

De combinatie van kwaliteit, design en performance is kenmerkend voor een Spinlock reddingsvest. Modellen voorzien van het label ‘Spinlock Protect’ zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals en uitvoerig getest door onder meer Volvo Ocean Race-zeilers.  

Cilinders in Spinlock reddingsvesten zijn uiterst betrouwbaar, ze zijn namelijk voorzien van een speciale anti-corrosie coating (CRC). Daarnaast hoef je met een Spinlock reddingsvest niet bang te zijn voor krassen op de boot, het bevat namelijk bijna geen RVS-onderdelen. Zo is het ingebouwde harnas voorzien van een ‘soft loop’ voor bevestiging van een veiligheidslijn.  

Naast dat de reddingsvesten optimale prestaties in veeleisende omstandigheden leveren, blinken ze ook uit in draagcomfort. Alle modellen zijn onder meer licht van gewicht en worden dankzij het ‘New Shoulder Fit System’ uit de nek gehouden.

Voor elke watersporter is een geschikt model voorhanden. Zo zijn er complete reddingsvesten voor zeezeilers en lichte reddingsvesten voor wedstrijdzeilers.

Through Life Support (TLS) Registratie verlengt de garantieperiode tot maar liefst 5 jaar.

Spinlock Deckvest 6D

De prijswinnende Spinlock 5D heeft een opvolger: Spinlock Deckvest 6D. Het voldoet aan alle hoge eisen op het gebied van veiligheid en comfort. De complete uitrusting en de unieke doorontwikkelde pasvorm maken het automatische reddingsvest uitermate geschikt voor offshore zeilen en lange vaartochten. Het Deckvest is in korte tijd de maatstaf geworden voor kwalitatief hoogwaardige reddingsvesten met optimaal draagcomfort. 

Het Spinlock Deckvest voel je nauwelijks tijdens het dragen en hindert ook niet tijdens het varen. Het ‘New Shoulder Fit System’ in combinatie met een ergonomische pasvorm, verstelbaar harnas, minimaal gewicht, compact formaat en zachte neopreen kraag resulteert in een ongeëvenaard comfort. Daarnaast garandeert het Spinlock Deckvest een onbegrensde bewegingsvrijheid omdat de sprayhood in de rug is verwerkt. 

Het Pro-Sensor afvuurmechanisme zorgt ervoor dat het reddingsvest automatisch wordt opgeblazen zodra het met water in aanraking komt. Het extra flapje aan het veiligheidsharnas beschermt het afvuurmechanisme tegen direct spatwater. Met behulp van de Manual Conversion Kit is handmatige bediening ook mogelijk. Daarnaast is het Spinlock Deckvest voorzien van een dyneema loop voor bevestiging van de veiligheidslijn en van unieke veiligheidslampen. De Lume-On ledlampen verlichten de opgeblazen long en het Pylon lampje geeft rondom (360 graden) licht voor optimale zichtbaarheid. De geïntegreerde spatwaterkap voorkomt onderkoeling en verdrinking en met het scherpe mes snijd je in noodsituaties snel de lijnen door. Eventueel kan er aan de binnenzijde een MOB worden bevestigd.

Het Spinlock Deckvest 6D is leverbaar in verschillende kleuren. Daarnaast kan je kiezen voor 170N of 275N drijfvermogen. Beenbanden worden standaard meegeleverd en zijn uiterst comfortabel omdat ze aan de bovenbenen bevestigd worden.

Moet ik een 170N of 275N reddingsvest kopen?

170N geeft aanzienlijk drijfvermogen en is de aanvaarde standaard voor de recreatieve watersport. 275N is geschikt voor situaties waarin de drager extra gewicht bij zich heeft. Denk hierbij aan gereedschap en dikke kleding, zoals een zeilpak of warm vest. Het extra drijfvermogen compenseert het gewicht, maar voelt wel zwaarder en geeft iets minder bewegingsvrijheid.

Spinlock Deckvest

Spinlock Deckvest Lite en Deckvest Lite Plus

Het Spinlock Deckvest Lite is het meest populaire model van het merk en winnaar van de Dame Award 2011 in de categorie ‘Veiligheid’. Het reddingsvest heeft een drijfvermogen van 170N en is een uitgeklede variant van het standaard Deckvest. De Lite-versie is ideaal voor actieve watersporters die draagcomfort en eenvoud belangrijk vinden. Spinlock Deckvest Lite is extreem licht van gewicht, heeft een individueel in te stellen pasvorm en heeft een zachte neopreen kraag die schuren voorkomt. Daarnaast zorgt het innovatieve ontwerp ervoor dat de kraag uit de nek wordt gehouden en je bewegingsvrijheid geen hinder ondervindt. Het reddingsvest is uitgerust met een automatisch afvuurmechanisme (UMLMK5i smelpatroon) en met behulp van de Manual Conversion Kit eenvoudig om te bouwen naar handbediening. De Lite-versie is optioneel uit te breiden met de volgende onderdelen:

  • RescueMe AIS MOB1
  • Pylon Light
  • Lume-On
  • Spatwaterkap

Het reddingsvest is ideaal voor langere vaartochten en wordt veel toegepast in kleine zeilboten, visboten, RIB’s en overige open boten. Het Spinlock Deckvest Lite is verkrijgbaar in meerdere kleuren en wordt geleverd met een enkele kruisband, welke op te bergen is in het vest zelf.

Het Spinlock Deckvest Lite Plus heeft dezelfde eigenschappen als de standaard Lite, inclusief een dyneema bevestigingsoog voor de veiligheidslijn.

Spinlock Deckvest Vito

Het Spinlock Deckvest Vito is ontwikkeld in samenwerking met Volvo Ocean Race-zeilers. Het innovatieve reddingsvest heeft een drijfvermogen van 170N en is voorzien van het robuuste Hammar systeem. De Vito wordt geactiveerd door waterdruk en blaast pas op wanneer het mechanisme ongeveer 10 centimeter onder water is. Het voordeel hiervan is dat het reddingsvest niet ongewild door spray of vocht wordt opgeblazen. Het Spinlock Deckvest Vito wordt net als de andere modellen op de schouders gedragen en is makkelijk om te doen. De grove en fijne verstelling maken een uitstekende passing mogelijk, zelfs bij meerdere kledinglagen. Daarnaast heeft de Vito bredere beenbanden en extra bescherming bij de slijtagepunten. De gestructureerde spatwaterkap verkleint de kans op verdrinking en het grote raam verbetert het zicht. Voor optimale zichtbaarheid is Lume-On en Pylon verlichting inbegrepen.

Spinlock Deckvest Cento Junior

Het Spinlock Cento opblaasbare reddingsvest heeft een drijfvermogen van 100N en is geschikt voor kinderen met een gewicht van 20-50 kilogram. Dit model is extreem licht en wordt aangeraden voor kinderen van ongeveer 8-15 jaar oud. De gordel is gemakkelijk te verstellen en het kunststof harnas heeft een bevestigingspunt voor een veiligheidslijn. Optioneel kan een spatwaterkap en Pylon Light worden bevestigd. Het afvuurmechanisme treedt in werking als het vest in aanraking komt met water. De kruisband is eenvoudig vast te klikken aan de voorzijde van het vest.  

Vergelijkingstabel

Om de keuze voor een Spinlock reddingsvest te vergemakkelijken hebben we de belangrijkste kenmerken van de modellen in een tabel gezet:

                       
  Deckvest    Lite       Lite Plus Vito    Cento
Drijfvermogen  170N / 275N 170N 170N 170N 100N
Spatwaterkap ja optioneel optioneel ja optioneel
Lume-On ja optioneel optioneel ja optioneel
Pylon ja optioneel optioneel ja optioneel
Mob1 optioneel optioneel optioneel optioneel optioneel
Maat 1, 2, 3 one size one size one size one size
Mechanisme Pro-Sensor UMLMK5i  UMLMK5i  Hammar UMLMK5i 
Kruisbanden ja ja ja ja ja

Spinlock reddingsvest kopen?

Spinlock reddingsvesten dragen bij aan de veiligheid én het comfort aan boord. Het assortiment bestaat uit verschillende modellen zodat iedereen het beste reddingsvest voor zijn of haar situatie kan selecteren. Bekijk het aanbod in onze (online) watersportwinkel!

Vind je het lastig om de juiste keuze te maken of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. Langskomen in de megastore kan natuurlijk ook.