Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Standard Horizon marifoon

Standard Horizon: hoogwaardige marine elektronica

Standard Horizon ontwikkelt en produceert al meer dan 50 jaar communicatieapparatuur voor op de boot, zoals marifoons en kaartplotters. Het merk staat voor kwaliteit, continuïteit en innovatie. Ben je op zoek naar marine elektronica met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding? Dan ben je bij Standard Horizon aan het juiste adres.

In dit blogitem wordt dieper ingegaan op de Standard Horizon producten die KOK watersport in het assortiment heeft. Ons Standard Horizon assortiment bestaat voornamelijk uit marifoons en toebehoren. Wat zijn precies de eigenschappen en voordelen van deze producten? Het antwoord hierop lees je in dit artikel.

Standard Horizon marifoons

Standard Horizon staat bekend als hét merk voor kwalitatief hoogwaardige marifoons. Standard Horizon marifoons zijn al meerdere malen winnaars geweest van verschillende onafhankelijke testen.

‘Marifoon’ is een samentrekking van de woorden ‘maritiem’ en ‘telefoon’. Anders dan de naam doet vermoeden is een marifoon geen telefoon, maar een radio ten behoeve van maritieme communicatie. De radio kan zenden en ontvangen in de VHF-band, ofwel frequentieband. Met behulp van een marifoon kunnen schepen onderling met elkaar communiceren. Maar het apparaat dient ook als communicatiemiddel voor contact met bijvoorbeeld havenmeesters, brugwachters en sluismeesters. De marifoon is een handig hulpmiddel, maar speelt vooral een belangrijke rol bij nood,- spoed- en veiligheidsverkeer.

Meer informatie over marifoons?
In ons blogitem over marifoons vind je meer informatie over de werking, technieken en regels van de marifoon.

Standard Horizon heeft een uitgebreid aanbod aan marifoons. Wat de beste marifoon is, ligt aan het soort schip waar je de marifoon voor wilt gebruiken. Voor elk type boot, zoals een sloep, motorboot of zeilboot, is er een geschikte marifoon. Ben je in het bezit van een sloep of motorjacht? Dan is een mobiele marifoon wellicht de beste oplossing. Heb je een zeilboot? Dan kun je beter kiezen voor een vaste marifoon. Bij een zeilboot kan namelijk het ontvangst worden verbeterd door de antenne met behulp van de mast zo hoog mogelijk te plaatsen. In de kuip kun je wel een handmarifoon gebruiken.

Standard Horizon handmarifoon

Standard Horizon heeft diverse handmarifoons in het assortiment. Voordelen van een handheld marifoon zijn dat je hem altijd bij de hand hebt en dat hij goedkoper is dan een inbouwmodel. Sommige handheld marifoons beschikken over DSC (Digital Selective Call) of GPS, wat de veiligheid aan boord verhoogt en waardoor je de marifoon ook op zee kunt gebruiken.

Hoogstaande modellen zoals de Standard Horizon HX210E en de Standard Horizon HX890E, zijn verkrijgbaar in onze (online) watersportwinkel.

Standard Horizon HX300E

De Standard Horizon HX300E is een uniek en vernieuwend product. Het is namelijk de eerste Standard Horizon VHF marifoon die kan worden opgeladen via een USB-poort. Verder heeft de HX300E een kleine en lichte behuizing, waardoor hij prettig vasthoudt en blijft drijven na een val in het water. Als de marifoon overboord gaat, hoef je ook niet bang te zijn voor schade. Hij is namelijk waterdicht volgens de IPX8 norm. Andere voordelen zijn de lange levensduur en de scherpe prijs.

Standard Horizon HX300E

Standard Horizon HX890E

Als je op zoek bent naar een geavanceerde handmarifoon, dan is de Standard Horizon HX890E een ideaal model. De HX890E beschikt over een ingebouwde GPS-ontvanger, DSC klasse D functie en een MOB-functie. Als er een ongeluk heeft plaatsgevonden, maakt de MOB-functie het mogelijk dat de marifoon de coördinaten onthoudt van de locatie van het voorval. Gaat de HX890 overboord? Geen paniek, de marifoon is IPX8 waterdicht, blijft drijven en is gemakkelijk te lokaliseren door het SOS-signaal. Andere voordelen van de Standard Horizon HX890E zijn: een bereik van 6W, compatibel met ATIS, scherp geprijsd en gemakkelijk in het gebruik. De Standard Horizon HX890E is een zeer complete drijvende marifoon met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Standard Horizon HX870E

Standard Horizon vaste marifoon

Standard Horizon heeft ook een ruim aanbod aan vaste marifoons voor inbouw of beugelmontage.

De volgende toppers onder de Standard Horizon vaste marifoons zijn verkrijgbaar in onze (online) watersportwinkel.

Standard Horizon GX1400E

De Standard Horizon GX1400 is een vaste marifoon voorzien van ATIS en een DSC klasse D functie. De GX1400 is niet geavanceerd, maar beschikt over alle functies die nodig zijn voor een prettig gebruik. Eigenschappen en voordelen van de Standard Horizon GX1400 zijn: gemakkelijk te bedienen, IPX8 waterdicht, ingebouwde GPS, een NMEA0183 netwerkfunctie voor eenvoudige aansluiting op boordsystemen, gemakkelijk te monteren met behulp van de Standard Horizon MMB-84 inbouwset en compatibel met ATIS.  

Standard Horizon GX1800E

De Standard Horizon GX1800 is een compacte marifoon die bijna in elke boot gemakkelijk is in te bouwen. De GX1800 is voorzien van een geïntegreerde GPS-ontvanger en een klasse D DSC-functie. Andere voordelen van de marifoon zijn: grote heldere display, NMEA0183 voor het aansluiten van andere navigatieapparaten, waterdicht, ATIS compatibel en vanaf een tweede plek te bedienen met behulp van de Standard Horizon SSM-70H 2e Handbediening. Ook is er een versie die voorzien is van een NMEA2000 aansluiting. Dit is de GX1850

Standard Horizon GX2400E

Op zoek naar een compleet uitgeruste vaste marifoon met ingebouwde GPS-ontvanger en AIS voor een aantrekkelijke prijs? Dan is de Standard Horizon GX2400E een goede keuze. Andere eigenschappen en voordelen van de GX2400E zijn: een DSC-functie, te bedienen vanaf een tweede plek met behulp van de Standard Horizon SSM-70H tweede handbediening, stevige behuizing en IPX7 waterdicht. Verder kan er een speaker op de marifoon worden aangesloten en is hij in te bouwen met behulp van de standaard meegeleverde beugel of met de Standard Horizon MMB-84.

Standard Horizon GX2200E

Standard Horizon GX6000E

De Standard Horizon GX6000E DSC marifoon met AIS is één van de toppers van Standard Horizon en is geschikt voor zowel professionele als recreatieve gebruikers. Voordeel van de GX6000 is dat je deze kunt uitbreiden met een Accesspoint voor een draadloze bediening. Handmicrofoons geschikt voor de GX6000E zijn de Standard Horizon SSM-70H en de Standard Horizon SSM-71H, een draadloze bediening. Bij gebruik van de draadloze variant is dus wel een accespoint nodig. Er kunnen tot wel 4 extra handsets op de marifoon worden aangesloten. De Standard Horizon GX6000E kan dus volledig op afstand worden gecontroleerd.

Als je op zoek bent naar een zeer complete vaste marifoon, dan is de GX6000E jouw ideale model. De marifoon is voorzien van een 66-kanaals GPS-ontvanger, Easy To Operate menusysteem, Loud Hailer met voorgeprogrammeerde mistsignalen en een ingebouwde spraakrecorder. Daarnaast kun je de GX6000E via NMEA2000 en NMEA0183 integreren met andere apparaten en navigatiesystemen. Ook is de marifoon IPX7 waterdicht en heeft hij een uitstekend ontvangstbereik. 

Interesse in een Standard Horizon marifoon en/of toebehoren?

In dit blog heb je kunnen lezen welke Standard Horizon marifoons wij in ons assortiment hebben. Ook zijn er een aantal bijhorende producten voorbij gekomen. Wil je een marifoon kopen of meer informatie over een bepaald artikel? Onze medewerkers staan altijd klaar om advies te geven en vragen te beantwoorden. Kom langs in onze watersportwinkel of neem contact op via de telefoon of mail.