Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Trudesign

TruDesign: productinformatie en tips

TruDesign is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en testen van afsluiters, huiddoorvoeren en aanverwante producten. Het merk biedt alles wat booteigenaren nodig hebben om aan de voorschriften met betrekking tot afvalwater te voldoen. In dit artikel gaan we dieper in op het assortiment en geven we installatie- en gebruikstips.

Over TruDesign

Het Nieuw-Zeelandse merk TruDesign is opgericht in 1974 en heeft meer dan 50 werknemers, waaronder ontwerpers, ingenieurs en kwaliteitsborgingsspecialisten.

Het bedrijf heeft ruime ervaring met het spuitgieten van kunststoffen. Alle producten zijn gemaakt van de nieuwste composiet-plastic materialen met een hoge slagvastheid om te voldoen aan de eisen van de moderne botenindustrie. Ieder artikel ondergaat uitgebreide tests om de kwaliteit en functionaliteit te waarborgen.  

TruDesign is gecertificeerd op basis van de ISO 9001 norm. Hiermee kunnen ze aantonen dat de producten voldoen aan de behoeften van de klant, organisatierichtlijnen en de wet- en regelgeving. Alsook dat de kwaliteit continu wordt verbeterd. Het bedrijf heeft al meerdere prijzen gewonnen op het gebied van productinnovatie.

Marine assortiment

Het TruDesign marine assortiment is ontwikkeld als reactie op de groeiende bezorgdheid en regulering van onbehandeld rioolwater dat werd geloosd door zeeschepen.

Om commerciële en pleziervaartuigen aan de voorschriften te laten voldoen, lanceerde TruDesign de wisselklep met meerdere poorten (Aquavalve) inclusief de bijhorende huidfittingen en geventileerde lussen. In de loop der jaren is het aanbod behoorlijk gegroeid. Zo biedt het merk nu ook een elektronische wisselklep (Electronic Aquavalve) en een uitgebreide reeks elektronische kogelkranen.

In onze webshop vind je alle benodigdheden voor een complete aansluiting, zoals de Aquavalve 3-weg klep, kogelkranen, huiddoorvoeren, bochten en slangverbinders.

Producteigenschappen

Alle producten zijn geproduceerd van glasvezelversterkt nylon composiet. Het materiaal zorgt voor een enorme sterkte, stijfheid, taaiheid en maatvastheid. Deze eigenschappen leiden tot een aanzienlijke gewichtsvermindering ten opzichte van metaal. Daarnaast elimineren ze de corrosie- en elektrische verbindingsproblemen die gepaard gaan met metaal. De producten zijn uv-bestendig en geschikt voor temperaturen van -40 °C tot + 110 °C. Bovendien kunnen ze zowel onder als boven de waterlijn worden gebruikt

Samenstellen van producten

Wanneer er een water in- of uitlaat aan boord moet worden gecreëerd heb je diverse producten nodig. Zoals een huiddoorvoer waarop je vervolgens een kogelafsluiter schroeft. Alsook een slangpilaar en eventueel een bocht.

trudesign afsluiter en huiddoorvoer

Moet je binnenin het schip nog ergens door een schot heen? Dan kan je de TruDesign schotdoorvoer gebruiken in combinatie met slangtules.

De producten zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Aquavalve Y-kraan

De TruDesign Aquavalve wisselklep biedt de gebruiker de mogelijkheid om zwart water naar een vuilwatertank te leiden of direct overboord te lozen (waar dat is toegestaan). Het is geschikt voor gebruik boven en onder de waterlijn, maar bij montage boven de waterlijn zal de klep het water beter afvoeren. Als het handvat meer dan 12 maanden niet heeft gedraaid, kan het vastlopen in het geval van een zeer hoge zout-/ calciumopbouw.

Kogelkranen

TruDesign kogelafsluiters kunnen in gesloten positie worden vergrendeld voor gebruik op toiletafvoeren. De afdichtringen en kogel hebben een soepele werking en continu bedieningsgemak dankzij het gebruik van PTFE-polymeer.

Tip: draai de hendel om de paar maanden heen en weer (indien mogelijk op dat moment). Met andere woorden: houd ze in beweging. Dit bevordert de duurzaamheid en de werking van de kogelkraanhendels.

Wij verkopen TruDesign valves met een BSP-schroefdraadvorm. BSP staat voor ‘British Standard Pipe’ en is gebruikelijk binnen de EU. Voor een maximale afdichting is het van belang dat de huidfitting over eenzelfde soort aansluiting beschikt.

Huiddoorvoeren

Trudesign huiddoorvoeren kunnen zowel onder als boven de waterlijn worden gebruikt. Bij een toepassing onder de waterlijn moet de kogelkraan rechtstreeks worden aangesloten voor veiligheid en om te voldoen aan relevante maritieme normen. Voor de huiddoorvoer van de waterinlaat onderwater kan eventueel een rooster worden geplaatst. Zo voorkom je een verstopping door bijvoorbeeld het binnendringen van vuil en/of vissen.

Sikaflex 291 is ideaal als afdichtingskit voor de huiddoorvoer. Wil je de rompfitting onderdeel maken van de romp? Dan is West System Epoxylijm goed geschikt.

Huiddoorvoeren kunnen worden overschilderd met antifouling.

Met de TruDesign huiddoorvoer montagesleutel kan de huiddoorvoer heel eenvoudig door één persoon worden geïnstalleerd. Hij of zij kan de doorvoer van binnenuit vastzetten en dient vervolgens de moer aan te draaien met een kogelkraan montagesleutel.

Meer informatie over huiddoorvoeren?

Lees dan ons blog Huiddoorvoeren voor de boot.

Zijn TruDesign producten bestand tegen benzine en diesel?

Door de fittingen mag benzine of diesel lopen. Maar de kogelkranen, Aquavalve Y-kraan en terugslagkleppen mogen hier niet direct mee in contact komen. De nitril o-ringen kunnen hier namelijk niet goed tegen waardoor ze mogelijk niet goed afdichten.  

Vragen en/of advies nodig?

Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen graag. Je bent ook van harte welkom in onze watersportwinkel.