Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Victron Cerbo GX en GX Touch

Stroomsysteem monitoren en optimaliseren met Victron Cerbo GX

Volledige controle over je stroomsysteem en prestaties maximaliseren wordt wel heel eenvoudig met de Victron Cerbo GX. Dit gloednieuwe communicatiecentrum verandert elke uitdaging op het gebied van energie aan boord in een moeiteloze ervaring, waar je ook bent. We vertellen er alles over in dit blogitem.

Startpunt communicatiecentrum

De Victron Cerbo GX bevindt zich in het hart van de energie-installatie en is het startpunt voor je communicatiecentrum. Er kunnen allerlei Victron producten worden aangesloten op het apparaat waarover je vervolgens volledige controle hebt, vanaf elke plaats ter wereld. Denk aan omvormers, Quattro’s, Multi’s, BMV’s, MPPT’s en SMART shunts. De Cerbo GX zorgt ervoor dat alle componenten van het stroomsysteem op de boot in harmonie samenwerken.

Vier tank- en vier temperatuurpoorten, drie VE.Direct-poorten, drie usb-poorten, vier digitale ingangen en twee relais stellen je in staat controle uit te breiden naar een nieuw niveau.

Cerbo GX poorten

De beste connectiviteit waar en wanneer dan ook

Via het optionele 5- of 7-inch GX-Touch scherm kan je rechtstreeks toegang krijgen tot het energiesysteem aan boord en in een oogwenk instellingen aanpassen. De display is waterdicht en makkelijk te verbinden met één enkele kabel. Gedoe met allerlei kabels vanaf het dashboard wordt je dus bespaard. Door het superdunne ontwerp, de opzet voor topmontage en de eenvoudige installatie creëer je in een handomdraai een strak en helder dashboard.

Bluetooth functie

De bluetooth-functionaliteit maakt het mogelijk een snelle verbinding en configuratie op te zetten via de VictronConnect-app. Nu kan alles worden gemonitord op de tablet of smartphone met betrekking tot laden, opladen, historie en diverse parameters van de aangesloten apparatuur.

Remote Management

Wil je nog een stap verder gaan met toegang op afstand? Dat kan met het welbekende Remote Management (VRM)-portal en een internetverbinding. Een mobiele internet verbinding kan eventueel worden gecreëerd met de GX LTE 4G-E Modem. Je krijgt eenvoudig remote toegang tot alle statistieken en kan het systeem dan overal ter wereld configureren alsof je ernaast staat. Deze functionaliteiten zijn beschikbaar via het lokale netwerk (LAN) en wifi.

Connectie met NMEA2000

Bovendien is de Cerbo GX te integreren in een NMEA2000-netwerk met behulp van de VE.Can naar NMEA2000 Micro-C Male verloopkabel. Het apparaat kan ook worden gekoppeld aan een multifunctionele display via een ethernet kabel, zoals de Raymarine Axiom Plus. (verloopkabel benodigd VE.CAN naar Raynet). Installeer de Victron app en lees alle data af van de MFD.

Eindeloze doeleinden en uiteenlopende toepassingen

Direct inzicht in het stroomverbruik, de opgewekte stroom van de zonnepanelen, het vermogen van de generator en de actuele laadstatus van de accu: Met de Cerbo GX kan het allemaal. Zelfs tankniveaus, temperatuurmetingen en storingen van het lichtnet zijn eenvoudig te monitoren. Ook is het mogelijk om de stroomlimiet van de walstroom te bedienen en om een generator (automatisch) te starten en stoppen. Bovendien kan je instellingen wijzigen om het systeem real-time verder te optimaliseren. Volg waarschuwingen op, voer diagnostische controles uit en los problemen op afstand op.

Met de Dual Core-processor en de toevoeging van een extra CAN-bus-poort kan je nog grotere systemen ondersteunen; volg beheerde (lithium)-accu's nauwlettend terwijl de tweede poort maximaal 25 gelijktijdig aangesloten VE.Can-zonneladers ondersteunt.

Slimme energieoplossingen

De Cerbo GX lost elke stroomuitdaging op. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch starten/stoppen van je generator of het vertragen van de ontsteking tot het einde van de ‘stille’ perioden. Voor energieopslagsystemen houdt het de reserveaccu's op 100%, start het op tijdens stroomonderbrekingen en leidt het overtollige (zonne-) energie om naar eigen verbruik, waardoor je geld bespaart.

Eenvoudige montage

De Cerbo GX is geoptimaliseerd om de verwachtingen van professionele installateurs te overtreffen. Het apparaat is gemakkelijk te bevestigen op een DIN-rail (met de optionele DIN35 adapter small) en het losse touchscreen kan op een dashboard worden vastgeschroefd, waardoor het niet nodig is om perfecte uitsparingen aan te brengen.

Overzicht aansluitingen

Cerbo GX aansluitingen

Victron Cerbo GX kopen?

Deze alleskunner is verkrijgbaar in onze webshop en watersportwinkel. Neem voor advies gerust contact met ons op!