Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

DHR navigatieverlichting

DHR lampen in de spotlights

Den Haan Rotterdam (DHR) is een bijzonder merk met een rijke geschiedenis. Het bedrijf is gespecialiseerd in maritieme verlichting en signalering. In dit blog vertellen we meer over de organisatie en ons assortiment van DHR navigatieverlichting.

Over DHR

DHR begon in 1922 als kleine blikslagerij en is uitgegroeid tot wereldwijd bekende producent van led navigatieverlichting, zoeklichten, signaleringsapparatuur en decoratieve lampen. Het is het enige bedrijf in Nederland dat dit soort maritieme producten maakt.

Innovatie en kwaliteit

DHR heeft een rijke geschiedenis die zich kenmerkt door continue innovatie en hoge kwaliteitsnormen. Er worden alleen hoogwaardige materialen gebruikt en het productieproces wordt nauwlettend gevolgd en begeleidt. Je bent verzekerd van een robuust ontwerp, onderhoudsvriendelijkheid en een lange levensduur. Nieuwe producten worden onderworpen aan strenge testen om ervoor te zorgen dat ze aan de gestelde eisen voldoen.

DHR Marine en DHR Decorative

De innovaties hebben geleid tot twee productranges: DHR Marine en DHR Decorative.

De DHR Marine serie omvat professionele producten voor de maritieme industrie, zoals navigatieverlichting, signaleringslichten, zoeklampen en scheepshoorns. Ze voldoen aan de hoogste eisen om de veiligheid op het water onder alle weersomstandigheden te waarborgen.

DHR Decorative biedt bootverlichting voor decoratieve doeleinden. De klassieke nautische lampen gemaakt van koper, messing en roestvrijstaal zorgen voor extra sfeer aan boord. Den Haan Rotterdam is één van de twee organisaties in Europa die koperen olielampen maakt op de originele manier.

DHR Marine

Geschiedenis

Op 7 augustus 1922 werd DHR door Marinus den Haan als blikslagerij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hij vestigde zich in een pand aan de Zalmhaven in Rotterdam met een werkplaats van 65 m2 en nam twee knechten aan. Het bedrijf produceerde verschillende soorten blik (vanuit nautisch oogpunt) en binnen een paar jaar kwamen daar scheepslantaarns bij.

In 1936 voegde zoon Marinus Jr. zich bij het team en twee jaar later werd zijn broer in de organisatie opgenomen. Door de groeiende vraag steeg het aantal werknemers tot 16 man. Na het bombardement in 1940 vestigde het bedrijf zich in een bescheiden pand aan de Westzeedijk. In de oorlogsjaren konden slechts twee werknemers doorgaan met het fabriceren van kleine olielampen, broodblikken en bakoventjes. In 1947 overleed de oprichter en nam Marinus Jr. de leiding over.

DHR vestiging Westzeedijk

Om te voldoen aan de stijgende vraag werd begin jaren 50 de productie gemechaniseerd. In deze periode werd ook de buitenlandse markt betreden en ontstond het idee om decoratieve scheepsverlichting te maken. Dit bleek een daverend succes waardoor het bedrijf zijn pand uitgroeide. In 1962 werd een nieuwe fabriek van 3.150 m2 gebouwd aan de Wijnhaven in Rotterdam.

In 1970 werden er nieuwe regels en richtlijnen vastgesteld voor onder andere navigatieverlichting. Na een zorgvuldige afweging besloot DHR om kunststof in plaats van metaal te gebruiken voor zijn producten. Deze transitie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van het bedrijf. Er werden lantaarns op de markt gebracht voor de zeevaart, binnenvaart en watersport en aan de vraag was nauwelijks te voldoen. Na uitgebreide controles werd de verlichting ook voorgeschreven voor alle vaartuigen van de overheid.

In 1987 werden de zonen van Marinus Jr. en broer Cees (Mario en Clifford) benoemd tot directeur. Beiden waren al vele jaren werkzaam in het familiebedrijf. Begin 1993 nam Mario den Haan alle aandelen over en in 1995/1996 werd het eerste EN ISO 9002 certificaat behaald.

DHR ISO certificering

Voor het huidige pand werd in 2008 uitgeweken naar Capelle aan den IJssel. Deze vestiging heeft een oppervlakte van maar liefst 5000 m2 voor productie, magazijn en kantoorfaciliteiten. Momenteel wordt het bedrijf gerund door Dignus den Haan.

Ons assortiment

In onze watersportwinkel en webshop vind je de populaire DHR35 navigatieverlichting. De DHR35 serie omvat traditionele, compacte navigatielampen voor boten tot 20 meter lang. Ze zijn IP65 waterdicht en werken met een BAY15D gloeilamp. Afhankelijk van de gewenste toepassing, kleur en montage kies je een exemplaar.

Meer informatie over navigatieverlichting?

Lees dan ons blog Beter zichtbaar op het water met navigatieverlichting.

DHR navigatieverlichting kopen?

Ontdek ons assortiment van DHR lampen in de (online) watersportwinkel. Voor vragen en/of advies kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen of langskomen in de megastore.